Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim,potreboval bych pomoc s urcenim nazvu mutace u dvou barev pap.sedokridleho a dedicnost a jaky by byl pripadny odchov,pokud jejich protejsky jsou modri.Predem dekuji!

napsal(a):
Zdravim,potreboval bych pomoc s urcenim nazvu mutace u dvou barev pap.sedokridleho a dedicnost a jaky by byl pripadny odchov,pokud jejich protejsky jsou modri.Predem dekuji!
Jedná se o pastelové ptáky (správně dilute) - žlutý pastel a tzv. modrý (ve skutečnosti téměř bílý) pastel. Bílý pastel je kombinace modré a žluté. Dědičnost recesivní (viz gencalc). S modrým protějšky - žlutý pastel ´= zelení ptáci štěpitelní na modrou a pastel (pokud pastel neštěpí na modrou, pak polovina modrých, polovina přírodních, vše štěpí na pastel). U bílého všichni ptáci modří štěpí na pastel.

Diky za perfektni odpoved ! Dany
Dobrý den, prosím o radu, jakou velikost oka na volieru pro papoušíčky šedé, popř jakou značku byste doporučili, spíše kvalitnější. Má význam tam dávat například pletivo zn. Casanet? Není to zbytečný přepych? Kvalitní tam dát chci, ale zase nemám moc peněz na zbytečné vyhazování. Díky
eliska22
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, jakou velikost oka na volieru pro papoušíčky šedé, popř jakou značku byste doporučili, spíše kvalitnější. Má význam tam dávat například pletivo zn. Casanet? Není to zbytečný přepych? Kvalitní tam dát chci, ale zase nemám moc peněz na zbytečné vyhazování. Díky
Dobrý večer, oko max. 2x2 cm, síla drátu 1,2 -1,9 mm (aby byli ptáci vidět::-). Jistě je budete mít uvnitř, takže na materiálu až tak nesejde. Já mám některé klece s čínským pletivem roky (i venku) a OK. Když dokážete pletivo natřít na tmavo (černo) ptáci budou lépe vidět. Pozor na barvu, jakou použijete.
forpus
napsal(a):
Dobrý večer, oko max. 2x2 cm, síla drátu 1,2 -1,9 mm (aby byli ptáci vidět::-). Jistě je budete mít uvnitř, takže na materiálu až tak nesejde. Já mám některé klece s čínským pletivem roky (i venku) a OK. Když dokážete pletivo natřít na tmavo (černo) ptáci budou lépe vidět. Pozor na barvu, jakou použijete.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Ještě ale přeci- voliera bude venku. Je masivní ze dřeva. Pletivo bude dvojité. Vámi doporučená velikost ok se mi zdá dost velká. Myslela jsme max. 1,3 a sílu drátu jsme předpokládala 0,9 nebo 1. Je to špatně? Natírat budu nezávadnou barvou černou, pozadí je do hněda. Tak co myslíte s tím pletivem. Zítra pro něj jedu, tak abych ho koupila dobře. Díky moc.
Dobrý den, já mám na venkovní třímetrové proletové kleci pro papoušíčky pletivo jednoduché s velikostí oka 10x10 mm. Volil jsem takto husté pletivo hlavně proto, aby do klece nelezly myši. Žádné poranění ptáků od škodné jsem nikdy neměl. Je ale fakt, že o škodnou se postará náš lovecký pes.
Nyní budu stavět další podobně velkou klec a opět použiju stejný rozměr pletiva.
Zdravím, psal jsme dovnitř a maximálně (!) 2x2, ne jako doporučení, ale horní hranici, aby neprostrkovali hlavy ven a neublížili si. Silnější pletivo doporučuji i proto, že časem člověk může změnit zájem a je škoda, když je voliérka kryta velmi slabým pletivem. Slabé navíc dříve koroduje. Já v proletu měl papoušíčky ve voliérách, kde jsou dnes větší papoušci, s pletivem 19x19, síla 1,4 mm. Bez problémů. Jako ideální bych viděl 16x16, síla 1 mm, menší jedině do interiéru.