Papoušek Červenokřídlý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2012 21:28
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, prosím chovatele těchto krasavců, jestli by se mi pokusili odpovědět na můj dotaz.Mám tříletý pár, který se vybral sám v hejnu.Loni se krmili i pářili.Letos v únoru jsem pověsil budku,aby si na ni zvykli.Samice mi žadoní o krmení od samce, ale ten jakoby nemá zájem.Ale podle mě v toku je, protože popolítává a rozčiluje se a hvízdá, tak nevím, jestli jsem je jenom nepřistihnul při vzájemných sympatiích nebo dělám něco špatně?Krmím klíčené a míchanici.Volieru má 5 metrů se záletem.Přidám fotky.Děkuji za slušné odpovědi a přeji mnoho chovatelských úspěchů všem nadšencům! :-)

26.3.2012 21:30
papy

XXX.XXX.168.40

A tady voliera.Ještě jsem zapoměl, že krmím Deli Nature č.69

26.3.2012 21:44
vasutmarty

XXX.XXX.150.38

Papoušky i voliéry máš kvalitní, poklona... Já bych řekl, že jsi je jen nepřistihl. Ptáci jsou dle mého názoru nejvíc aktivní zrána, takže je snadné to zaspat. Popřípadě když mají zálet, tak do něj také nevidíš. Něco podobného probíhá u mě také. Mám tu dva mladé páry, barnardy a alexandry, oba hrabou v budce, ale páření jsem u nich neviděl, u alexandrů tedy ani vzájemné krmení. Já myslím, že vše má svůj čas a když nesednou letos, bude možnost příští rok. Já ale pevně věřím, že letos to vyjde. Chovu zdar

27.3.2012 18:54
carcharias86

XXX.XXX.161.16

papy napsal(a):
Dobrý den, prosím chovatele těchto krasavců, jestli by se mi pokusili odpovědět na můj dotaz.Mám tříletý pár, který se vybral sám v hejnu.Loni se krmili i pářili.Letos v únoru jsem pověsil budku,aby si na ni zvykli.Samice mi žadoní o krmení od samce, ale ten jakoby nemá zájem.Ale podle mě v toku je, protože popolítává a rozčiluje se a hvízdá, tak nevím, jestli jsem je jenom nepřistihnul při vzájemných sympatiích nebo dělám něco špatně?Krmím klíčené a míchanici.Volieru má 5 metrů se záletem.Přidám fotky.Děkuji za slušné odpovědi a přeji mnoho chovatelských úspěchů všem nadšencům! :-)

zdravim,ta prvni fotka samecka je vase?nebo jste ji stahl na netu?diky za odpoved:-)

27.3.2012 19:19
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, a proč vás to zajímá?

27.3.2012 19:41
carcharias86

XXX.XXX.161.16

papy napsal(a):
Dobrý den, a proč vás to zajímá?

no protoze ja jsem si tu fotku stahl pres obrazky google asi pred 3 mesici a pouzivam ji v inzerci, tak aby jste mi pak nerekl, ze pouzivam vasi fotku:-)

27.3.2012 20:12
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, tak samozřejmě, že je to můj samec!! Mám svoje stránky, tak proto jste ho mohl stáhnout.Pokud ho používáte jako obrázek při shánění, jako foto k inspiraci, tak je vše ok.Pokud ovšem mojeho samce ,, prodáváte,, tak toho hodně rychle nechte.Prodat ho nehodlám :-) .Nashledanou

27.3.2012 20:34
hořec

XXX.XXX.150.101

papy napsal(a):
A tady voliera.Ještě jsem zapoměl, že krmím Deli Nature č.69

je to vše v pořádku.. dopadne to dobře, jen vydržte mí červenokřídlý se tak chování každé jaro a vždy mi odchovají ..hodně chovatelských úpěchů:-)

27.3.2012 20:50
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, děkuju za odpověď.Snad se to podaří, jen jsem myslel, jestli nedělám nějakou zásadní chybu.Přeji úspěšnou sezonu! :-)

27.3.2012 21:55
fylip

XXX.XXX.80.34

Ahoj,

Něco podobného mám u králováků. Loni v létě jsem musel koupit novou samici, protože má samice, která byla se samcem od mala mi uhynula. Na štěstí si padli do oka a už v zimě, když bylo něco kolem -3 stupňů se pářili. Asi před měsícem jsem vyvěsil budky a nedávno jsem začal krmit pestrým krmením (klíčené, máčené, hodně ovoce a zeleniny, míchanice). Samec je v toků, pořád píská, létá po voliéře, naparuje se a má rozšířené zornice, samice semtam udělá kolébku, ale zatím jsem páření nepozoroval. Asi před dvěma týdnama jsem je viděl, jak se krmí, od té doby jsem nic nepozoroval, až dnes jsem je opět přistihl při krmení, bylo to asi kolem 18:30. Možná už se i pářili, al jen jsem je neviděl. Nejsou zrovna plašší, ale když se k ním při krmení přiblížím, tak přestanou, musím je sledovat z poměrně velké dálky. Samec je 08 (dovez ljsem jej z Holandska) a samice 09 (ČR), tak snad z toho už letos budou něco mít.
Hodně štěstí.
Fylip

28.3.2012 05:52
carcharias86

XXX.XXX.161.16

papy napsal(a):
Dobrý den, tak samozřejmě, že je to můj samec!! Mám svoje stránky, tak proto jste ho mohl stáhnout.Pokud ho používáte jako obrázek při shánění, jako foto k inspiraci, tak je vše ok.Pokud ovšem mojeho samce ,, prodáváte,, tak toho hodně rychle nechte.Prodat ho nehodlám :-) .Nashledanou

:-)) nebojte,neprodavam ho:-) jen ho pouzivam jako uvodni foto ke shaneni cervenokridlich.
moc pekna fotka,krasny ptak:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík