Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2012 14:58
maddar

XXX.XXX.136.193

Rád bych si dokoupil kanáry gloster k obyčejným kanárům byly by ve voliéře 120x140x40
A k mé otázce kolik je pořizovací cena gloster kanára aby ta chocholka byla opravdu výrazná (viz. foto)?
Vím že jde o postavové kanáry a tak bych se chtěl zeptat jestli nebudou napadat ty obič. kanáry ?
ve voliéře by byli 2 páry
Děkuji za slušné odpovědi
(foto je ilustrační)

31.3.2012 16:14
mozaik

XXX.XXX.40.144

Dobrý den. Cena dobrých glosterů je kolem 400 Kč. Jenomže za ty peníze se nabízejí i glosteři špatní, kteří se liší od barevných kanárů jen chocholkou a to často ještě špatnou. Je potřeba se dívat na glostera jako na celek a nevidět jen chocholku. Na nechocholatém / hladkém / consort glosterovi chocholka není, ale jeho tvar hlavy a typ opeření silně ovlivňuje chocholku jeho potomků s chocholatým / corona partnerem. Proto je potřeba při nákupu, kromě chocholky, hlídat i šířku a kulatost hlavy, délku nohou a celkový typ.

31.3.2012 16:33
maddar

XXX.XXX.136.193

mozaik napsal(a):
Dobrý den. Cena dobrých glosterů je kolem 400 Kč. Jenomže za ty peníze se nabízejí i glosteři špatní, kteří se liší od barevných kanárů jen chocholkou a to často ještě špatnou. Je potřeba se dívat na glostera jako na celek a nevidět jen chocholku. Na nechocholatém / hladkém / consort glosterovi chocholka není, ale jeho tvar hlavy a typ opeření silně ovlivňuje chocholku jeho potomků s chocholatým / corona partnerem. Proto je potřeba při nákupu, kromě chocholky, hlídat i šířku a kulatost hlavy, délku nohou a celkový typ.

a vy glostry chováte popřípadě znáte někoho kdo glostry chová (jihomoravský kraj )

31.3.2012 18:45
milošditrich

XXX.XXX.41.195

maddar napsal(a):
a vy glostry chováte popřípadě znáte někoho kdo glostry chová (jihomoravský kraj )

v Chodov u Karlových Varu je chova pan Hitner ten ma kvalitni ptaky občas se mu vylihli špatny ale je i rodiče da do zveraků

31.3.2012 19:46
maddar

XXX.XXX.136.193

díky za odpověd zítra jedu do Hodonína se podívat na glostry tak možná koupim tam

31.3.2012 21:36
mozaik

XXX.XXX.40.144

Já už 2 roky glostery nemám. Jejich chov chce hodně citu a asi jsem na ně neměl dost trpělivosti. Nejdřív je potřeba nekompromisně investovat do základního chovného hejna. Člověk by neměl přivírat oči nad nějakými nedostatky. Např. dlouhé nohy - stehna mají být ukryta v peří a nohy mají být oproti barevnému kanárovi vizuálně kratší, dále hlava nesmí být nikdy úzká - široká palice je základem pro dobrou chocholku, potom vejčitý typ trupu - nikdy nezařadit do chovu dlouhé štíhlé ptáky, nese to s sebou problémy s úzkou hlavou, dlouhým ocasem a nohama. Já jsem do začátku koupil 2 páry z Klatov po zemřelém p. Remundovi, kteří byli opravdu perfektní, ale bohužel si byli příbuzní, takže jsem je spojil jen jednou a tím jsem z nich příliš mnoho nezískal. Protějšky k nim jsem sháněl různě a to i na Slovensku, ale u každého se vyskytoval nějaký výše popsaný nedostatek. Odpadu bylo hodně a byl jsem odkázaný hlavně na příbuzenskou plemenitbu, kterou jsem se snažil používat s citem a musím říct, že se nedostavil žádný nepříznivý výsledek z důvodu imbreedingu. Chov glostera v ČR je dost složitá věc v případě, že chcete odchovávat špičkové ptáky. Jste nucen kvůli nim hodně jezdit ven na velké burzy a utrácet pěkné peníze. U nás jsem chtěl koupit nějaké ptáky na výstavě v Brně, ale nevybral jsem si, protože ani tam vystavení ptáci nebyli podle mých představ. Jejich majitelé mi to možná budou mít za zlé, ale je možno se o tom každoročně přesvědčit. Určitě se tady a na Slovensku najdou chovatelé typických glosterů, ale já se jich nedopátral. Přeji Vám hodně zdaru, já to tenkrát vzdal a zůstal u barevných.

1.4.2012 09:11
karolpodolinsky

XXX.XXX.8.202

Na Slovensku najväčšie zastupenie postavových kanárikov najdete na Podtatranskej výstave kanárikov v Kežmarku od popredných slovenských i poľských vystavovateľov. V minulom roku bolo posudených celkom 523 farebných a postavových kanárikov od 40 vystavovateľov zo Slovenska a Poľska. Vo vystavnej triede kanáriky GLOSTER boli 4 kolekcie a 15 jednotlivcov od chovateľov Roman Plachetka , Marian Trnovský , František Bukovinský , Ján Šimko pán Opálka zo Slovenska a Pawel Mrugala , Ján Paluch z Poľska. Na tejto výstave posudzovali najlepší chovatelia Glostrov v Poľsku a medzinárodní posudzovatelia páni Gabriel Zawadzki a Wojciech Košcielniak. V kolekciach I. miesto 362 bodov ziskal Pawel Mrugala z Poľska a u jednotlivcov I.miesto 92 bodov Roman Plachetka zo Slovenska
Najväšľí výber kanárikov Gloster čo sa týka hladkých a chocholatých v jednotlivých farebných variantach bol v minulom roku na 74. ornitologických majstrovstvách Poľska v Czeladzi kde bolo vystavených 49 kolekcií a 57 jednotlivcov kanárikov Gloster v rôzných farbach. V kolekciach vyhral pán Gabriel Zawadzki ( Gloster consort - 370 bodov /, v jednotlivcoch pán Tomasz Rek - 92 bodov v troch kategoriach. / farebných variantoch /. V Poľsku sa vystavuje a oceňuje hladke ,chocholate aj v rôzných farebných rázov nie ako u nás len kategória hladke a chocholate.

1.4.2012 09:20
karolpodolinsky

XXX.XXX.8.202

Ďalší pohľad na Podtatranskú výstavu kanárikov v Kežmarku. Kanáriky boli vystavené v kartonových výstavných klietkach z Talianska / v ľavo i pravo / a Čiech / v pozadí /.

1.4.2012 16:53
maddar

XXX.XXX.136.193

tak v hodoníně byl chovatel a měl glostry jenom samce tvar i hlavu měli jak pán výše zminoval ale nakonec cena trošku vyžší (500kč) a je mi 13 takže pěníze se mi zrovna nehrnou tak jsem koupil tyhle (viz. foto)
mám 2 páry toto jsou samci

1.4.2012 16:54
maddar

XXX.XXX.136.193

1.4.2012 18:40
redpoll

XXX.XXX.71.99

Romane, přesvědčit mohamedána na křesťanství není jednoduchá věc, jak vidíš. Zadavatel prostě chce za každou cenu glostry. Pro zadavatele: Vážím si Tvého úsilí, včetně snahy o vytvoření nějakých informačních stránek, s ohledem na věk to lze vnímat třeba pozitivně, nicméně ať už se Ti penízky hrnou nebo nehrnou, doporučil bych více opatrnosti i rozmýšlení. Ať už před zveřejňováním informací o chovu, tak i před nákupem ptáků. Dnes by bylo na místě doplnit z Tvé strany pro nás ostatní ještě jméno toho hodného chovatele, od nějž jsi glostry zakoupil, přinejmenším toho červenočerného. Já vím, je to ode mne nepříjemné sdělení, možná, že když nenapíšu já, vlákno skončí. Bohužel Ti na dnešek asi zůstane nepříjemná vzpomínka, z níž Ti zůstane pozitivní poučení, že chybami se člověk také učí.

1.4.2012 20:45
Radovan 1975

XXX.XXX.34.130

redpoll napsal(a):
Romane, přesvědčit mohamedána na křesťanství není jednoduchá věc, jak vidíš. Zadavatel prostě chce za každou cenu glostry. Pro zadavatele: Vážím si Tvého úsilí, včetně snahy o vytvoření nějakých informačních stránek, s ohledem na věk to lze vnímat třeba pozitivně, nicméně ať už se Ti penízky hrnou nebo nehrnou, doporučil bych více opatrnosti i rozmýšlení. Ať už před zveřejňováním informací o chovu, tak i před nákupem ptáků. Dnes by bylo na místě doplnit z Tvé strany pro nás ostatní ještě jméno toho hodného chovatele, od nějž jsi glostry zakoupil, přinejmenším toho červenočerného. Já vím, je to ode mne nepříjemné sdělení, možná, že když nenapíšu já, vlákno skončí. Bohužel Ti na dnešek asi zůstane nepříjemná vzpomínka, z níž Ti zůstane pozitivní poučení, že chybami se člověk také učí.

Zdravím pane Brázdil,zadavatel se nezminuje ani slovem(i když je to téma o glosterch),že dnes koupil glostry.Pokud to tam vidíte a já ne,tak se omlouvámsmajlík.S pozdravem Radek

1.4.2012 21:42
redpoll

XXX.XXX.71.99

Jo, jo. Jsem dost nepozorný. Omlouvám se zadavateli i všem. Ta věta nebo zpráva ale přece jen není úplně jednoznačně formulovaná, proto jsem si na webu zadavatele prohlédl i ten původní pár kanárů. Pochopil jsem to špatně a jsem rád, že chyba je u mne, červený gloster by moc nepotěšil.

6.4.2012 18:02
karolpodolinsky

XXX.XXX.8.202

maddar napsal(a):
tak v hodoníně byl chovatel a měl glostry jenom samce tvar i hlavu měli jak pán výše zminoval ale nakonec cena trošku vyžší (500kč) a je mi 13 takže pěníze se mi zrovna nehrnou tak jsem koupil tyhle (viz. foto)
mám 2 páry toto jsou samci

Pre zadavateľa jedno foto kanárika Gloster hladký z víťaznej kolekcie na Podtatranskej výstave v Kežmarku v minulom roku,aby ste mal reálnu predstavu ako ma takýto vták vyzerať.

6.4.2012 20:13
maddar

XXX.XXX.136.193

děkuju všem za přízpěvky
Tět mě samička kanár sedí na 4 vajíčkách tak doufám že z toho něco bude (samička je obič.) Jinak mě už vyhodila 6 vajíček (2 hnízda)
taky jste zpozorovali že cena kanárů stoupla

7.4.2012 09:41
karolpodolinsky

XXX.XXX.8.202

karolpodolinsky napsal(a):
Pre zadavateľa jedno foto kanárika Gloster hladký z víťaznej kolekcie na Podtatranskej výstave v Kežmarku v minulom roku,aby ste mal reálnu predstavu ako ma takýto vták vyzerať.

Nakoľko na foto kanárika nie je vidieť celého , kedže ste mladý chovateľ zašlem Vám na Váš email štandart pre posúdenie hladkých i chocholatých kanárikov Gloster ak by ste sa rozhodli v budúcnosti toto plemeno nakúpiť a chovať.

7.4.2012 11:13
17091971

XXX.XXX.130.115

Chovatelia kanárikov Gloster na SLOVENSKU -p.Plachetka,p.Opalka,p.Trnovský,p.Šimko,p.Bukovinský, ak budete mať záujem o tel. čísla napíšte s pozdravom J.Marko

7.4.2012 11:43
ropakk

XXX.XXX.90.122

Dobrý den, rád bych od Vás také získal standardy pro postavové kanárky, glostry. Kdyby jste byl tak hodný a zasla mi je na email (ropakk@seznam.cz). Předem děkuji.

29.4.2013 14:21
milošditrich

XXX.XXX.236.226

ja budu chovat glostery jen přemyšlim jestli vzit hned na začatek 5 paru nebo 3 pary a hned vedle nich chovat lizardy těch mam 2 pary a gloster samici přilitla a ja ji dal k lizardum ty by stejně nešli na vystavu špatna kresba a už jsem domlůvenej s klukem až někam pojede že mi vezme 4 pary

3.5.2013 20:06
milošditrich

XXX.XXX.234.11

pokud je to ono :-D http://www.chovkanaru.unas.cz/standard.htm a jinak chovate kanary gloster jaky jsou povahově ? jinak chovate pěkny kanary i k. glosterysmajlíksmajlíksmajlík

3.5.2013 20:20
milošditrich

XXX.XXX.234.11

mam zamluveno 3 pary k.gloster (bez chochocholky) + 3 pary k.gl. s chocholkou mam dotaz mam 1 lichou samici kterou jsem použival jako chuvu a ma 1 vajička spařila se s jinym kanarem samcem ne k.gl. a když ji pak dam mezi Glostery budou znova čisty glostery ? nebo ne když samice je 100% gloster

5.5.2013 05:56
doktor1

XXX.XXX.199.102

Velký je boží zvěřinec

5.5.2013 07:37
canar

XXX.XXX.245.158

milošditrich napsal(a):
mam zamluveno 3 pary k.gloster (bez chochocholky) + 3 pary k.gl. s chocholkou mam dotaz mam 1 lichou samici kterou jsem použival jako chuvu a ma 1 vajička spařila se s jinym kanarem samcem ne k.gl. a když ji pak dam mezi Glostery budou znova čisty glostery ? nebo ne když samice je 100% gloster

Když by některá žena- běloška porodila syna černochovi..stane se černoškou, nebo bude stále běloškou, která s bělochem zplodí zase jen bělochy?

5.5.2013 07:55
arasta

XXX.XXX.156.59

Ditrichu,Ditrichu ???

Přidejte reakci

Přidat smajlík