Zdravím, já chovám austrálii, ale kamarád mě požádal o prodej tohoto ptáka (narodilo se mu miminko) a vím jen to, že je rok 2010 a chci si pospíšit, aby si na něj moje děti moc nezvylli, protože moje žena nic živého v bytě nesnese :-) Děkuji za reakce.JP
No jsem také velice váhavý .. zelený náprsní klín poukazuje na samičku , ale zbarvení pod ocáskem zase na samečka... asi bych se klonil spíše k samičce ale jistý si tedy nejsem!!! .....
Vložím foto svých senegálců jak je vidět SAMIČKA V LEVO!!! Má dlouhý zelený náprsní klín a zbarvení pod ocáskem zelené za to SAMEC V PRAVO má klín hodně krátký a vybarvení pod ocáskem jasně žluté!!!
Dobrý den, mohla bych vás také poprosit o určení pohlaví? Mělo by se jednat o pár, ale nejsem si jistá. Děkuji za odpovědi
Tohle by měl být sameček
Pokusila jsem se pořídit lepší fotky, samička je velmi plachá, tak není lehké ji vyfotit, ale snad jsou obrázky lepší.
Zde přikládám fotku údajného samečka
Poslední.
Snad mi z těchto fotek dokážete poradit. Děkuji za vaše názory
Samice mají žluté oči samci mají šedé, pro srovnání muj pár -v popředí samec oko šedé
Zdravím, tak nejdřív musím hodně nesouhlasit s názorem,že pohl.rozdíl se určí podle očí nebo přesně oční duhovky ...to vůbec - barevní oční rozdíl je závislí od místa výskytu rodičů,prarodičů....prostě dané genetikou!
No a k tomu určení,tak s jistotou tam máte samečka s tím barevným kroužkem a s tím normálním kroužkem bych jen typoval,že by se mohlo i jednat o samičku tak na 80% - podle velikosti hlavy,zobáku a nosních dírek. Když tak se podívejte na jejich pánevní kůstky - samec je má blíž u sebe skoro při sobě a samička...ta je má dál od sebe asi tak na šířku ukazováčku!
Tak asi tolik, Zappe
maxik11
napsal(a):
Přibližně 2 a půl roku, samička ještě o 3 měsíce starší . . . .
Dobrý den, viděl bych to na pár.. Samička na levé straně a sameček na pravé straně podle tohoto obrázku 04.04.2012 15:04:23.. Papoušek na levé straně má jiný klín a sedí chovatelsky řečeno jako buchta... Tvar hlavy mají taky jiný. Všimněte si fotky o pár příspěvků víš,tam je pár papoušků senegalských a samička tam sedí podobně, jako ta vaše. Pokud chcete mít jistotu,tak si nechte u papoušků udělat endoskopii..Nashledanou Pecko
jen lehce, aby nemohli letět nahoru(na střechy) krátkou vzdálenost zvládnou,ale jsou hodně vázaný na člověka a takhle mužou celé léto být s námi.Kdežto lítací papoušek by byl jako ve vězení-jsme pořád venku a větrá se okna i dveře.......
Dobrý den , musím přiznat , že moje odchytová samička ma oči také žluté . Ale u ostatních třech páru májí samci žluté oči a samičky šedé . Mám odchytové dva páry a ti po příchodu do místnosti utíkaj do budky . Tudíž jsem si toho nikdy nevšim . Každopádně je tam jistý samec a to druhé možná samička . U těch senegalců člověk nikdy neví . Jarda
hovorka
napsal(a):
Dobrý den , musím přiznat , že moje odchytová samička ma oči také žluté . Ale u ostatních třech páru májí samci žluté oči a samičky šedé . Mám odchytové dva páry a ti po příchodu do místnosti utíkaj do budky . Tudíž jsem si toho nikdy nevšim . Každopádně je tam jistý samec a to druhé možná samička . U těch senegalců člověk nikdy neví . Jarda
řekl bych že s těma očima to bude asi jak s barvou nohou. někteří mají nohy světlé a někteří tmavé,nehledě na pohlaví. je to asi dáno geneticky.