Druhy ve voliéře a neofémy.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2012 14:44
marrek13

XXX.XXX.10.2

Dobrý den, momentálně stavím novou voliéru. Vnitřní 170 x 120. Venkovní. 230 x 340. Mám pár neofém tyrkysových a zebřičky
chtěl bych do voliéry něco přidat ale nevím co. rýžovníky a chůvičky jsem vyloučil. Nebylo by to malé na nějakého papouška? Nebo tam nepřídávat nic? A ještě bych se chtěl zeptat snesli by se neofémy s druhým párem?smajlík

Velice děkuji za odpověd´:-))

2.4.2012 18:36
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, tak Tyrkysáci by se asi snesli třeba s Bourky.Psal to i pan Vašíček ve své knize, že je takhle někdo odchovával, ale oplozenost vajec byla malá a myslí si, že důvodem byly časté rozpory mezi samci.Já bych tam viděl Korely nebo nějaké Holoubky.Záleží kolik těch zeber máte?Já osobně nedoporučuji chovat více Neofem v jedné volieře.Já chovám vše po páru, ale u mě je to spíše kvůli nepřepárování.Mám volieru 3,5 x 3 x 2,2 m a mám tam pár Tyrkysáků a dávám k nim odchovy Neofem, ale na chov více párů v jedné volieře bych to neviděl.Nebo přidejte nějakou droboť, která je odolnější.Já mám u sebe zmíněné Tyrkysáky, 1,1 Pásovník dlouhoocasý, 1,1 Astrild rákosní, 1,1 Amadina Diamantová, 1,1 Holoubek diamantový a 2,2 Zebry .Už mi sedí Zebry, Pásovníci, Rákosáci dopletli hnízdo, Diamantky tahají na hnízdo a Neofemy a Holoubci co nevidět začnou snášet, jo a křepelka má také sneseno, takže vše ok! :-)

2.4.2012 19:47
marrek13

XXX.XXX.10.2

Děkuji. máte teda moc hezkou voliéru . Zebřiček mám bohužel zatím pouze 1 pár. A chtěl bych se ještě zeptat zebřičky by se snesli s korelami? Protože mi někdo říkal že jim korely uštípávají nohy. Ale asi tam přidám nějakou drobot.
Nashledanou Děkuji:-))

3.4.2012 20:03
marrek13

XXX.XXX.10.2

Jěště jsem uvažoval že bych tam dal amadini glaudové. Ale ty by asi nesnesli naše podzimní teploty. A jěště jsem se chtěl zeptat. mohl bych voliéru natřít luxolem. Nebo máte nějaké lepší barviva? A mohl bych udělat krmící desku zlamina? Neklouzali by jim na ní nohy? Předem děkuji za odpověd.

3.4.2012 20:55
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, tak já tam mám Gouldy taky, ale na podzim musí domu! Já mám krmnou polici ze dřeva, to lamino by mohlo klouzat.

3.4.2012 20:56
papy

XXX.XXX.168.40

Jinak já to natírám Luxolem barvou jedle.

4.4.2012 15:13
marrek13

XXX.XXX.75.210

Moc děkuji. Totiž někde jsem četl že glaudové můžou být ven pouze vlétě. Myslíte že bych je s klidem v srdci mohl mít venku i na podzim? Nějdřív jsem měl soolit, ale dobře se na něj chytala mokrá voda a špatně se čistil. Nevíte co bych tam mohl dát aby se to chytalo dobře?:-))

4.4.2012 15:39
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, Tak já je měl někdy do října venku a v pohodě, ale to je jako když je dáváte ven!Prostě musí být teplo i přes noc!Jak říkám, já to mám z prkna a vše ok.De to taky udělat tak, že uděláte rám ze železa a přivaříte na něj rošt.Krmení a voda propadne a vše je ok.

4.4.2012 16:58
lupus4

XXX.XXX.12.159

míval jsem neofémy s párem kanárů +pár holoubků diamantových - voliéra (3x2x1= dxvxš) - odchovy (všeho) šli do stejné voliéry jinam :-)

4.4.2012 17:13
marrek13

XXX.XXX.10.2

Vnitřní voliéru mám ze dřeva(palubky, pod nima 6cm polystyrénu a ve vnitř silná překližka) Původně měla být celoroční, ale nechtěl jsem je trápit a proto jsem ve sklepě postavil voliéru vxdxš 90x200x50cm. Myslíte že kdyby byla zima tak by se amadinyG. skovaly. Měl by takový chov cenu?smajlík A ted budou mít poprvé vnitř. i ven. voliéru. Zvyknou si lítat ven a při špatném počasí dovnitř, nebo je tam mám pár týdnů nechat aby si zvykli. Prosím poradte

5.4.2012 11:25
marrek13

XXX.XXX.10.2

A mohl bych se jěště zeptat na pár dotazů? Nerušili by se AG se zebřičkama při hnízdění? A jěště bych se chtěl zeptat, zem voliéry bych chtěl osázet trávou , ale při deštích by tam asi mohlo být bahno. Neuvízly by v něm zebrám nožky?

7.4.2012 17:16
marrek13

XXX.XXX.10.2

Odpoví prosim někdo?

14.4.2012 20:03
corvuscorax

XXX.XXX.180.2

korely jsou mírumilovné, to spíše zebry jsou drzé, ne že by jim nějak škodily, ale mě se např stalo, že si udělaly hnízdo na sedící samici korely na vejcích. To je dobré sledovat. když budou mít dost možností na hnízdění, např nějaké větve pod střechou a dostatek hnízdního materiálu, budou spolu v pohodě. Měl jsem s nimi i amadiny diamantové, snovače, vdovky a nepřekáželi si.A když bude na zemi tráva, tak tam nebude bláto toho se nebojte zebry se koupou denně takže nehrozí nějaké kuličky na nohou.

15.4.2012 07:54
sedy23

XXX.XXX.149.30

Zdravím! Já chovám ve čtyřech voliérách o rozměrech 4m délka 2m výška a 1,2m šířka neofemy tyrkysové i modrohlavé vždy po páru se zebrami, astrildy rákosními, pásovníky a holoubky a nikdy jsem s nimi neměl žádný problém. Jednou jsem z nedostatku místa přidal i andulky ale ty ukousaly drábky všem vylétlým mládˇatům. Uvnitř mám budky různých velikostí, krmnou desku mám z hoblovaného smrkového dřeva /nejvíce odolává povětrnostním vlivům/ budky mám většinou ze zbytků OSB desek ale raději tam dávejte budky ze dřeva oni to neofemy sice moc neokusujou ale když nemají možnost okusovat větvičky ta si hrajou i s budkami a v OSB deskách jsou přidané i pryskyřice které jim mohou porušit trávící trakt /pokud něco natíráte používejte raději syntetické barvy - industrol aj./. Gouldy chovám zvláštˇ a sice tak, že jsou uvnitř domu přes zimu a v létě dávám některé páry ven ale dávejte si pozor na průvan. Měli by mít dostatečně velký záletový prostor. Ideální je skleník s dostatečnou možností větrání a s výletovým prostorem ven kde se dá udržet konstantní vyšší teplota. Jinak pásovníky máte opravdu krásné dva samce. Ta isabela je super. Chovu zdar!!:-)

15.4.2012 09:05
sedy23

XXX.XXX.149.30

sedy23 napsal(a):
Zdravím! Já chovám ve čtyřech voliérách o rozměrech 4m délka 2m výška a 1,2m šířka neofemy tyrkysové i modrohlavé vždy po páru se zebrami, astrildy rákosními, pásovníky a holoubky a nikdy jsem s nimi neměl žádný problém. Jednou jsem z nedostatku místa přidal i andulky ale ty ukousaly drábky všem vylétlým mládˇatům. Uvnitř mám budky různých velikostí, krmnou desku mám z hoblovaného smrkového dřeva /nejvíce odolává povětrnostním vlivům/ budky mám většinou ze zbytků OSB desek ale raději tam dávejte budky ze dřeva oni to neofemy sice moc neokusujou ale když nemají možnost okusovat větvičky ta si hrajou i s budkami a v OSB deskách jsou přidané i pryskyřice které jim mohou porušit trávící trakt /pokud něco natíráte používejte raději syntetické barvy - industrol aj./. Gouldy chovám zvláštˇ a sice tak, že jsou uvnitř domu přes zimu a v létě dávám některé páry ven ale dávejte si pozor na průvan. Měli by mít dostatečně velký záletový prostor. Ideální je skleník s dostatečnou možností větrání a s výletovým prostorem ven kde se dá udržet konstantní vyšší teplota. Jinak pásovníky máte opravdu krásné dva samce. Ta isabela je super. Chovu zdar!!:-)

Promiňte s těmi pásovníky spletl jsem si vlákno!smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík