dobrý den chci se zeptat těch kdo mají zkušenosti s papoušky zpěvavými nedávno jsem si pořídil dvouletý pár a kvůli chladnému počasí jsem jim zatím budku nedal dnes jsem však zjistil že zahnízdili v budce pro rozely a samička snesla 5 vajec a pevně sedí sameček krmí myslíte že z toho něco bude vzhledem k chladnému počasí co teď je? nebo mám budku raději odebrat a hnízdění přerušit předem díky za radu
žako
napsal(a):
Dobrý den pokud vám samička sedí pevně na vejcich tak se vajíčkam nic nestane teploty mužou padat -5C a nic se nestane mužete byt klidný.
díky moc a radu snad to tedy všechno dobře dopadne pokud ano tak by se 25.4 mělo líhnout první mládě samička vyleze z budky max 2krát za den na pár chvilek to se jde napít a hned zase mizí v budce tak uvidíme:D
mě také zasedli na vejcích, do té doby než se budou líhnout bude už teplo a to bude sedět i na malých mláďatech, takže to bude v pohodě. Pak se zahřívají navzájem. velká budka je v tomto případě na škodu. U mne si vybrali budku o vnitřním průměru 15 cm a výšce asi 30 cm a vloni v ní měli krásných zdravých 5 mladých z pěti vajíček.
díky moc za radu no 5 . 4 snesla samička první vajíčko a pak obden dalších 5 takže celekm ji je 6. což znamená že 25 se mělo líhnout první mládě dnes jsem koukal do budky a zatím se nic nevylíhlo je možné že samička zasedla na vajíčka později a né hned na první vajíčko a mladé se vylíhnou současně? vajíčka vypadají všechna oplozená... tak nevím
díky moc za radu dobře budu tedy vyčkávat:D už se nemůžu dočkat zpoěváci u mě hnízdí poprvé tak uvidíme jak to dopadne samička poctivě sedí a enchá se ničím rušit samec ji chodí krmit samička se právě zdržovala v budce už od snesení prvního vejce tak to mě zmátlo tak tedy budu vyčkávat vejce jsou myslím určitě oplozená ptáci se pářili pravidelně každý den ráno a večer a skoro pořád:D ta díky za radu pak se ozvu jak to dopadlo :D
songster
napsal(a):
díky moc za radu dobře budu tedy vyčkávat:D už se nemůžu dočkat zpoěváci u mě hnízdí poprvé tak uvidíme jak to dopadne samička poctivě sedí a enchá se ničím rušit samec ji chodí krmit samička se právě zdržovala v budce už od snesení prvního vejce tak to mě zmátlo tak tedy budu vyčkávat vejce jsou myslím určitě oplozená ptáci se pářili pravidelně každý den ráno a večer a skoro pořád:D ta díky za radu pak se ozvu jak to dopadlo :D
samička poctivě sedící
Zdravím, taky se pochlubím, letos mi pár zpěváků nadělil 5 mladých z 6 vajíček, jedno samička bohužel tukla a asi vyschlo.... Ale i tak jsem strašně rád.... Posílám foto prcků
Pro songster: přidejte fotku vašeho páru prosím....
Přidám své dva páry jestli můžu:
1. rodiče prcků: 1,0 modrý opalín/ino x 0,1 opalína
2. 1,1 australští modří - dovezl jsem si je asi před 2 dny a samička mi už intenzivně chodí do budky...jsou to lonští ptáci.... tak snad se jim něco podaří...
fotky jsou foceny mobil proto ta kvalita
přidejte se i ostatní se svými zpěváky.....jestli to teda nebude songster vadit
blahopřeju k pěknému odchovu tak snad se také dočkám ti modří jsou krásní já jsem si je taky plánoval pořídit ale zatím sem je nesehnal v chovu mám 4 páry první pár je ten co teď čekám to líhnutí samička opalina samec přírodní druhý pár samec opalin samička přírodní třetí pár kupovaný jako rubino a čtvrtý pár samec přírodní štěp na ino a samička lutino
přikládám fotku jednoho z párů postupně nafotím i další
songster
napsal(a):
oranže jsou taky můj sen podle mě zase v létě s množstvím dochovů cena klesne a nějaké mladé se určitě budou dát pořídit tak uvidíme:D jinak před chvílí jsem kontroloval budku a našel 2 krásná nakrmená mláďata tak snad se vylíhnou i zbylá vajíčka
tak mladí už jsou 3:D
songster
napsal(a):
tak mladí už jsou 3:D
tak dnes v budce přibylo další mládě takže celkem už jsou 4
Zdravím, pěkní prcci... moji už trošku povyrostli tak snad se jim bude dařit i dále a těm vašim samozřejmě též...
Lukáš
díky moc ti vaši mladí jsou také moc pěkní zítra mám volno tak nafotím snad všechny páry pokud se povede jinak teplé počasí dělá divy minulý týden sestavený pár kakriky čč se dnes už pářil a aymary které jsem si pořídil taktéž minulý týden se také zajímají o budk u tak to letos vypadá na pořadný papouščí babyboom:D a černoprséčernofousaté zebřičky taky už sedí :D taky sem zvědavý jak dopadne můj pokus se společným chovem do velké voliéry jsem umístil 10 párů zebřiček pár kakriků 2 páry aymar a jeden mladý pár zpěváků letošních a páreček křepelek zatím se všichni ptáci krásně snáší a ani si neničí hnízda nebo nelezou do budek u čehož sem měl u kakariků strach ale vybrali si jednu budku a jen tu si brání a ani volných hnízd zebřiček si nevšímají tak uvbidíme jak se tomuto společenství povede . musím říct že je to krásné napohled krásné hejno zbřiček pořád vpohybu akční kakarikové amyary které si navzájem probírají peříčka a koupající se zpěváci a dole ťAPKAJÍCÍ křepelky
tak mláďat už je všech 6 dnes se dolíhlo polsední takže 6 mladých z 6 vajec všechna jsou krásná a zdravá dnes jsem je zkontroloval a kupodivu tři z nich vypadí že budou tmavooké a tři červenooké nejspíš asi lutino no uvidíme ale překvapilo mě to protože samička je oaplina a samec přírodní ale je pravda že rodiče chovného páru neznám no uvidíme jak mě mladí překvapí až opeří jinak fotky vložím až zítra musím je ještě upravit . a jak se dařívtěm vašim mladým?:D
Mě to nedá a musím reagovat. Už delší dobu toužím po zpěvácích a tak mě napadlo se zde optat zda by byl někdo ochotný a nezarezervoval by mi nepříbuzný letošní pár zpěváků opalínů. Chtěl jsem je začít shánět až někdy v červenci ale tahle diskuze mi nedá a tak to zkusím. Prosím opravdu aby byl nepříbuzný protože si je chci použít do chovu. Ale bohužel bych potřeboval zda je tu někdo z Benešovska. Děkuji a přeji mnoho chov. úspěchů v sezoně. V. Škvor. vencaskv@seznam.cz
Venca Škvor
napsal(a):
Mě to nedá a musím reagovat. Už delší dobu toužím po zpěvácích a tak mě napadlo se zde optat zda by byl někdo ochotný a nezarezervoval by mi nepříbuzný letošní pár zpěváků opalínů. Chtěl jsem je začít shánět až někdy v červenci ale tahle diskuze mi nedá a tak to zkusím. Prosím opravdu aby byl nepříbuzný protože si je chci použít do chovu. Ale bohužel bych potřeboval zda je tu někdo z Benešovska. Děkuji a přeji mnoho chov. úspěchů v sezoně. V. Škvor. vencaskv@seznam.cz
A nebo pokud to bude možné složit pár od více chovatelů....
Pokud jsem dobře pochopil jste z Benešova u Prahy, je tak ? Kdyby jste si pro ně dojel, třeba na burzu do Přerova, mohl bych Vám zarezervovat mládě opalínů. Bohužel ještě nevím co z toho letos bude, v budce je 5 mladých (viz foto dříve) ale ještě nejde poznat co to bude.
Posílám foto loňského odchovu. Byly tam dva velmi pěkní samečci (červené záda) tak doufám že se letos opět podaří.
hubas.lukas
napsal(a):
Pokud jsem dobře pochopil jste z Benešova u Prahy, je tak ? Kdyby jste si pro ně dojel, třeba na burzu do Přerova, mohl bych Vám zarezervovat mládě opalínů. Bohužel ještě nevím co z toho letos bude, v budce je 5 mladých (viz foto dříve) ale ještě nejde poznat co to bude.
Posílám foto loňského odchovu. Byly tam dva velmi pěkní samečci (červené záda) tak doufám že se letos opět podaří.
Dobrý den. Ano jsem z Benešova u Prahy. Odkud jste vy?
songster
napsal(a):
tak dnes v budce přibylo další mládě takže celkem už jsou 4
tak už trošku povyrostli
songster
napsal(a):
NEJSPÍŠE LUTINO JSOU 3 TAKOVÉ A 3 TMAVOOKÉ
a rodiče mladých
Zdravím, tak nám toto vlákno nějak zapadlo. Tak ho trochu oživím. Vložím opět prcky jak porostli.
Pro songster: Vy prodáváte vaše chovné páry zpěváků ?? Já jen že v inzerci se objevila fotka toho páru co jste tady dal na ukázku, ta světlá samička s tím žlutým samečkem.
Jinak jak u vás postoupili další páry ?? U mě má ten modrý pár 3 vajíčka...tak snad se jim též něco podaří
hubas.lukas
napsal(a):
Zdravím, tak nám toto vlákno nějak zapadlo. Tak ho trochu oživím. Vložím opět prcky jak porostli.
Pro songster: Vy prodáváte vaše chovné páry zpěváků ?? Já jen že v inzerci se objevila fotka toho páru co jste tady dal na ukázku, ta světlá samička s tím žlutým samečkem.
Jinak jak u vás postoupili další páry ?? U mě má ten modrý pár 3 vajíčka...tak snad se jim též něco podaří
zdravím náídhera krásně vám porostli ne momentálně neprodávám žádné jedině pak až z odchovů tímpádem asi někdo použil mou fotku
Tak už jsme zase o něco větší...
Jinak k předešlé otázce. Já chovám jen ty dva páry zpěváků. Jsem ještě chovatel v plenkách.
Ale letos bych rád rozšířil chov o papoušky mnohobarvé. Tak doufám že se mi to podaří.
A kdy budou ty fotky těch párů ?? A ostatní páry vám zatím nesedí ?? Lukáš
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli nemáte pár zpěvavých,potřebovala bych je do chovu,snad by se s andulkami snesly a když ne,mám ještě kakariki a rosely. Všimla jsem si že píšete kousek od UH a já jsem taky kousek od UH. Případně ma prosím kontaktujte na ivetabebcakova@seznam.cz chtěla bych je spíše až ke konci sezóny.