Pásovník Dlouhoocasý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2012 15:36
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, prosím chovatele těchto krasavců o radu. Mám dva kusy a sedí mi na vejcích v budce, kde seděla zebra. Zdá se mi, že oba zpívají, ale ten světlý, tak nějak méně. Probírají si peří atd. Myslíte, že by mohli dva samci převzít vejce od Zebřiček a působit jako chůvy?? Já nevím, zda jsou vejce jejich nebo ne. Prosím tedy, jestli se dá určit pohlaví z fotek. Tu skořicovou jsem koupil v Německu a měla to být samička, ale nevím nevím. Děkuji za slušné odpovědi

14.4.2012 19:04
chajda

XXX.XXX.149.135

Řekl žejsou to dva samci na 98%.ten skořicový je jasný i podle ocasu na fotkách i podle skvrny pod zobákem.:-)

14.4.2012 19:55
miloš.m

XXX.XXX.12.65

Ahoj, máš určitě oba samečky,ale moc krásný.

14.4.2012 21:39
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, děkuju. Moc jste mě nepotěšili :-)) . To tam klidně můžu přidat toho třetího, kterého jsem koupil jako prvního :-). No tak budou dělat parádu, já se nezhroutim, stejně jsem to chtěl na oživení voliery na mladé Neofemy. Tak to už mám dva holoubky na houkání a tři pásáky na zpěv :-).Alespoň ty Diamantky, Rákosníky a Gouldy mám páry.:-) Jinak se chci ještě zeptat stalo se někomu z vás, že s jedním kohoutem Křepelky čínské vychovali kuřátka dvě slepičky zároveň? Já sem udělal pokus a dal jsem jednomu strakatému kohoutovi dvě strakaté slepičky do voliery 3,5 x 3 metry a jedna má deset vajíček a sedí v rákosí(nádhernej pohled) a druhá snáší asi 30 cm od ní :-) ve druhém rákosí . Obě mají krásné hnízdečko, je to paráda, ještě mám cukání přidat třetí slepičku u které jsem přišel o kohoutka. Myslíte, že by to šlo? To by byla bomba odchovat od 1,3 mladé a ještě ke všemu straky :-). Už chápu slova mého kamaráda drobotináře ,, Když jim neuděláš pořádné podmínky, tak nesednou,, Že Miloši :-). Neboj ty straky ti nechám, pokud vše dobře dopadne. Ať se všem chovatelům daří. Přidám fotku voliery. Teď je tam toho rákosí víc. Kam se hrabe voliera s Arama :-) :-). Sranda, samozřejmě Ara je pořádný pták, ale já radši budu sledovat stálý pohyb ve volieře drobotě než dva ptáky sedící na bidle a občas popolítávající. :-) podělte se taky Drobotináři svými volierami :-)

14.4.2012 22:37
molousekk

XXX.XXX.224.77

Taky mám okrasnou s drobotinou (holoubek diamantový,holoubek žlutozobý,křepelka čínská,kanár,chůvička,astrild rákosní pásovník červenozobý,amadina pruhovaná,astrild bělolící .Vše po páru a některé dvakrát .:-) Voliéra 6x2X2 m . Krásná podivanáááááááá .Už sou venku , kanáři a holoubci sedí bez problému . Vše zajištěno hlavně proti průvanu ,to nemá drobotina ráda . .Dělám to tak káždé jaro a nebyl žádný problém .smajlík . Každý chovatel má to svoje ,já fandím droboti . (ale jenom v okrasné voliéře ,ne bednovky :-() . Škoda , že té drobotě je tak málo vidět na burzách . Tak každý chovejte , co se Vám líbí :-) . Přeji mnoho chov. uspěchů a hlavně zdraví (jak Vám,tak ptactvu ). Mějte se a smějte se .smajlík

16.4.2012 10:55
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

voliéru máte krásnou, ale dost chudě osázenou zelení.Tlustá bidla bych vyměnil za tenší a nebál bych tam dát buďto celé větve nebo živé keře. Droboť ji sice také dovede poničit, ale většina zůstane.S těmi křepelkami máte štěstí, protože jsou monogamní a většinou nechtěného lichého "soupeře" odstranní. Jen nevím jak to bude kohoutek dělat, až se bude muset dělit o výchovu mladých. Já je mám po jednom páru a když se vylíhnou malé křepelky tak si je rozdělí a starají se oba stejným dílem. Uvidíte jak to dopadne, snad vám nějaké mladé nepoťuká a neudělá selekci. Jinak si tam přidejte i nějaké jiné druhy co si nekonkurují. Snovači jsou zajímaví na pozorování a u vás by určitě i odchovali.

16.4.2012 10:55
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

voliéru máte krásnou, ale dost chudě osázenou zelení.Tlustá bidla bych vyměnil za tenší a nebál bych tam dát buďto celé větve nebo živé keře. Droboť ji sice také dovede poničit, ale většina zůstane.S těmi křepelkami máte štěstí, protože jsou monogamní a většinou nechtěného lichého "soupeře" odstranní. Jen nevím jak to bude kohoutek dělat, až se bude muset dělit o výchovu mladých. Já je mám po jednom páru a když se vylíhnou malé křepelky tak si je rozdělí a starají se oba stejným dílem. Uvidíte jak to dopadne, snad vám nějaké mladé nepoťuká a neudělá selekci. Jinak si tam přidejte i nějaké jiné druhy co si nekonkurují. Snovači jsou zajímaví na pozorování a u vás by určitě i odchovali.

16.4.2012 17:00
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, tak zatím ta voliera funguje pro výletky Neofem a chtěl jsem ji něčím oživit. Teď je tam toho rákosí atd. víc. Zelený tam nemá ani smysl, jakmile jsem dal mladé Neofemy do voliery, tak to začli oštipovat. Ikdyž nemají destruktivní sklony, tak si přeci jen zobli. Snovači se mi právě moc líbí a uvažuji o nich (Kaferský, Ohnivý ?? ) Ještě uvidím. Křepelky jsem dneska viděl slezlé, tak jsem rychle nakouknul a jedna má 10 a druhá zatím sedm. Té první se to bude za týden líhnout, tak uvidím. Křepelky chovám už 10 let, takž si myslím, že si s nimi poradím :-). Taky jsem je už musel oddělit, ale moje zkušenost je taková, že kuřata zabil pouze samec který byl vychovaný v líhni, ten co byl přirozeně, tak to nikdy neudělal. Samozřejmě, že mi i odchovali kohouti z líhně. Já to do líhně nedávám, protože se mi to za 1) nelíbí a za 2) nemám líheň. To si radši užiju pohled do voliery, kde pár křepelek vodí malé čmeláčky než abych je choval v akvárku! Ať se daří nashledanou

16.4.2012 21:32
miloš.m

XXX.XXX.12.65

papy napsal(a):
Dobrý den, tak zatím ta voliera funguje pro výletky Neofem a chtěl jsem ji něčím oživit. Teď je tam toho rákosí atd. víc. Zelený tam nemá ani smysl, jakmile jsem dal mladé Neofemy do voliery, tak to začli oštipovat. Ikdyž nemají destruktivní sklony, tak si přeci jen zobli. Snovači se mi právě moc líbí a uvažuji o nich (Kaferský, Ohnivý ?? ) Ještě uvidím. Křepelky jsem dneska viděl slezlé, tak jsem rychle nakouknul a jedna má 10 a druhá zatím sedm. Té první se to bude za týden líhnout, tak uvidím. Křepelky chovám už 10 let, takž si myslím, že si s nimi poradím :-). Taky jsem je už musel oddělit, ale moje zkušenost je taková, že kuřata zabil pouze samec který byl vychovaný v líhni, ten co byl přirozeně, tak to nikdy neudělal. Samozřejmě, že mi i odchovali kohouti z líhně. Já to do líhně nedávám, protože se mi to za 1) nelíbí a za 2) nemám líheň. To si radši užiju pohled do voliery, kde pár křepelek vodí malé čmeláčky než abych je choval v akvárku! Ať se daří nashledanou

Ahoj Martine,tak koukám máme stejný myšlenky do snovaču chci jít taky,kdybys sehnal nějakýho chovatele tak dej vědět zamluvíme něco,měj se.M,M

16.4.2012 22:03
papy

XXX.XXX.168.40

Čau Miloši, tak o Sovačích vím. Má i jinou drobotinu a chci se tam vypravit, ale nikdo se nijak nehrne, to víš samý papouškáři :-) . Jinak křepelky už sedí obě a jedna má 10 a druhá zatím sedm vajec. Barvy jsou to 1,0 přírodní strak a slepičky jsou modrolící straka a stříbrná straka, tak pak něco dyžtak vyměníme. Taky se měj a ať se ti daří. Ahoj

24.4.2012 13:45
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

snovači se podle mne dají nejlépe pořídit venku, buďto ve Straubinku nebo ve Zvolle. U nás se je snaží prodávat po párech a trvalo mi několik let než jsem sestavil chovnou skupinu.

24.4.2012 13:45
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

snovači se podle mne dají nejlépe pořídit venku, buďto ve Straubinku nebo ve Zvolle. U nás se je snaží prodávat po párech a trvalo mi několik let než jsem sestavil chovnou skupinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík