Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2012 13:26
jurkemik

XXX.XXX.178.221

Prosím o určení pohlaví.Stáří podle kroužku je 2 roky,kroužek má 10.Kupoval jsem ji jako samici.S chovným samcem 09 jsou spolu přes rok,ale samec o ni nejeví žádný zájem.Letos jsem poprve jim zavěsil budku.Udajnou samici jsem přistihl jak má lehce roztažený ocasní pera a vydávala zvuky jako když samec toká.tak se mi to nák nezdá.Děkuji za odpovědi.

21.4.2012 13:28
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

Možná by to chtělo fotku, kde budou oba, ale tipoval bych 0,1 podle lisinky kolem očí a menšího zobáku :-)

22.4.2012 07:47
johan

XXX.XXX.58.30

Tohle je vždy jen hádání, ale podle mne je to slabší samec. Na fotce č.5 je samec. U rozel se téměř vždy spoléhám na tvar hlavy: samička jí má kulatější a samec plochou, jak je to na té zmiňované fotce. Ale jak už jsem napsal je to jen hádání.

22.4.2012 09:18
mirči

XXX.XXX.0.254

johan napsal(a):
Tohle je vždy jen hádání, ale podle mne je to slabší samec. Na fotce č.5 je samec. U rozel se téměř vždy spoléhám na tvar hlavy: samička jí má kulatější a samec plochou, jak je to na té zmiňované fotce. Ale jak už jsem napsal je to jen hádání.

Dobrý deň, mám v chove samicu, ktorá má plochú hlavu, takže toho sa na 100% nedá držať. Podľa mňa je to samica.

22.4.2012 10:59
corvuscorax

XXX.XXX.180.2

nespěchejte na ně, až bude větší teplo a budou mít klid tak vás určitě překvapí, vypadá to na samičku a to že roztahuje ocas nic neznamená to dělají i samice. Navíc samičky jsou po voliéře často pohyblivější než samečci.Sameček chodí jakoby rozvážněji a dává pozor kam našlapuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík