V nedelu som v Nitre hladal samca ag. ruž. Boli tam v ponuke dva kusy jeden velkosti pap. vrabčieho a druhý modrý- bohužial spal aj po chytení do dlane. Pán predával aj tretí kus, údajne overenú samicu. Táto samica bola zvláštne vyfarbená- mala sýtu zelenú farbu a masku na hlave a hrdlo zvláštne červeno sfarbené. Zdalo sa mi že má aj náznak svetlého okružia okolo oka. Je možné že to bol kríženec s fišerákom a že je takýto kríženec naďalej plodný?
zbosace
napsal(a):
V nedelu som v Nitre hladal samca ag. ruž. Boli tam v ponuke dva kusy jeden velkosti pap. vrabčieho a druhý modrý- bohužial spal aj po chytení do dlane. Pán predával aj tretí kus, údajne overenú samicu. Táto samica bola zvláštne vyfarbená- mala sýtu zelenú farbu a masku na hlave a hrdlo zvláštne červeno sfarbené. Zdalo sa mi že má aj náznak svetlého okružia okolo oka. Je možné že to bol kríženec s fišerákom a že je takýto kríženec naďalej plodný?
Kříženci - fišerák x škrabošák jsou dále plodní , BOHUŽEL ! Kříženec fišer./škraboš. x růžohrdlák už naštěstí plodný není, to už by agoše nedal nikdo dohromady ( myslím po druzích ) . Kříženec fišer x růžák to být mohl a právě ty barvy v masce jsou jaksi rozmazané . Lidé kupují křížence jako divý pro jejich barevnost , ale čistotu druhu nerozeznávají , tak jsem zvědav co se objeví na podzim na burzách. Je dobré o každém druhu si něco nejdříve naštudovat, nežli potom doma nad ním hřímat . Ať se vám daří, J.
Vidím to hodně podobné tomu na fotce, pelášil bych od toho ! Jako novou mutaci by jste to nezaplatil.
oscar
napsal(a):
Jedná se o ty ptáky na budce.Kdyby to byli kříženci mezi růžohrdkým a fišerem tak by v masce nebyla černá barva a,ale maska by byla intenzívní.Takže růžohrdlý x škraboškový.
Myslím si to samé, ztracený čas s pokusem o další rozmnožování a parchantění druhů. Nejvíce je vidět na burzách kříženců škrabošáků s fišerákama a nedokážu pochopit, že někdo nerozezná černou masku škrabošek od světlé masky např. právě fišeráků , J.