Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2012 19:59
marrek13

XXX.XXX.10.2

Dobrý den, mám dom pár neofém který se skládá ze samičky neofémy tyrkys. a samce který je křížencem neofémy tyrkys. a neofémy modrohlavé, Může tento pár bez problému snášet plodné snůžky?, Má takový kříženec výhodu?

25.4.2012 20:13
papy

XXX.XXX.168.40

marrek13 napsal(a):
Dobrý den, mám dom pár neofém který se skládá ze samičky neofémy tyrkys. a samce který je křížencem neofémy tyrkys. a neofémy modrohlavé, Může tento pár bez problému snášet plodné snůžky?, Má takový kříženec výhodu?

Dobrý den, tak když to tak dobře víte, že máte křížence, tak jste si ho vůbec neměl kupovat a už vůbec by jste ho neměl s ničím párovat! Vždyť s prominutím kurvíte tak krásné ptáky:-( !Jestli jste to věděl hned při koupi, tak už jste ho neměl kupovat! Většinou jsou kříženci neplodní. Taky jsem se s tím setkal, když jsem chtěl kupovat přírodního Tyrkysáka, který byl nevybarvený. Byl čistě žlutobřichý a měl zrcátka a pak jsem si všiml, že má tmavší odstíny ramen a hlavy, ale hlavně mu šlo první pírko na hrudi červené. Chovatel mi nejdřív tvrdil, že je přírodní, a pak že je z rudobřichých, jenže když jsem mu vyjasnil, že Modrohlavým při přepeřování většinou jdou první pírka na prsou a že kdyby byl rudobřichý, tak má rudé břicho od spodu, tak uznal, že je to kříženec! V tomto stádiu se to pozná docela špatně. Ten chovatel mi tvrdil, že to nevadí a že jsou ty samci krásní atd. Vynadal jsem mu, že ničí oba druhy a šel jsem pryč. Takové chovatele nesnášim co to dělají ještě schválně smajlík. To si sakra nemůžou koupit jeden pár od jednoho druhu a to myslím všeobecně nejen u Neofem. Takže prosím nepárujte to a křížence dejte někomu na okrasu nebo do výkupu. Už takhle je málo přírodních a ještě budu zničený timhle.:-( Chovu zdar

25.4.2012 20:30
neophemas

XXX.XXX.1.30

Naprosto souhlasím s příspěvkem výše. Nechápu proč si nekoupíte čistokrevný nepříbuzný pár stejného druhu!? Pak se to na burzách hemží kříženci a nezkušení začátečníci je koupí a jedou dál (aniž by věděli co to vlastně mají)... Co z těch ptáků za chvíli bude??? Takové křížence jsem několikrát viděla dokonce i ve zverimexu!!! Chudáci ptáci...

25.4.2012 20:39
atobajus

XXX.XXX.249.198

Bude neplodný. Jako mladý chovatel (před 25-ti lety) jsem si koupil tři samice neofém tyrkysových a ode všech třech se měl po dvě sezony neoplozené snůšky.
Až pak mi jeden zkušený chovatel na oblastní výstavě řekl, že jsou to kříženky.

25.4.2012 21:08
marrek13

XXX.XXX.10.2

Děkuji za odpovědi, když jsem z neofémama začínal, tak jsem si je koupil ve zverimexu. Kde bylo jasně napsáno že jsou to tyrkysové. ale potom (jak jsem si je koupil) se mi zsálo že má moc červené prsa jestli to není neoféma modrohlavá, tak jsem zašel za majitele zverimexu a zeptal jsem se ho kde je koupil dal mi na něj adresu, pán mi poté řekl že ten samec je kříženec. ale on se narodil už takovému páru rodičů který byl složen stejně jako můj ( kříženým samcem a čistou samicí)
ale spíž mě zaskočilo jak někteří chovatelé mluví sprostěsmajlík dole fotka páru
Marek

25.4.2012 21:41
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, tak je mi jasné, že to sprosté mluvení je na mě, ale je mi to jedno! Já si za tímto názorem stojím a slušně to prostě napsat nejde. Jinak vím že za to vy nemůžete, ale z toho samce je mi zle a zároveň mi to je líto, protože to je tragédie. Aby jste nemyslel, že jenom žvástám, tak přidám fotky svých Neofem a posuďte sami jestli je lepší čistý pták nebo kříženec? Nejprve Tyrkysáci 1,0 přírodní x 0,1 žlutá.:-)

25.4.2012 21:42
papy

XXX.XXX.168.40

přírodní tyrkysáci kamaráda

25.4.2012 22:00
marrek13

XXX.XXX.10.2

Také je mi to lítosmajlíksmajlík Ale opravdu za to nemůžu. Ta poslední fotka, To je n. tyrkysová nebo modrohlavá nepodopá se trochu mojemu samcismajlík ale každopádně šel by ten samec vyměnit, chtěl by ho vůbec někdo? a nebyl by to pro samičku stres?

25.4.2012 22:09
papy

XXX.XXX.168.40

Tak ten poslední je 1,0 přírodní Modrohlavý.Nezlobte se na mě, ale když ani tohle nepoznáte, tak to je špatné. Psal jste, že jste si ten pár koupil, když jste s nimi začínal, takže asi už je chvíly chováte. Nemyslíte, že alespoň rozeznat tak odlišné dva druhy je základ, kdyby jste se sekl u Ozdobných a Modrokřídlých, tak budiž, ale tohle? Chtělo by si to nejdřív něco přečíst a pak kupovat. Já nechci teď útočit na vás, ale znám lidi co mají v 15 letech amazoňany a králováky a ptáky chovají 3 roky. Já měl andulky 4 roky a pak si koupil Korely, pak Křepelky, Rosely...., tak sem asi spožděnej, ale nevadí. Člověk se učí pořád a jsem za ty roky s andulkami rád. Dneska bohužel když má tatínek peníze, tak koupí všechno. Neofemy jsou krásné, ale náchylné a proto vám držím palce. Vyměnit to nevím, žádný zkušený chovatel vám ho nevymění, tak jedině ho dát do výkupu a příště si dávat větší pozor co kupujete. Nashledanou

25.4.2012 22:55
neophemas

XXX.XXX.1.30

papy napsal(a):
Tak ten poslední je 1,0 přírodní Modrohlavý.Nezlobte se na mě, ale když ani tohle nepoznáte, tak to je špatné. Psal jste, že jste si ten pár koupil, když jste s nimi začínal, takže asi už je chvíly chováte. Nemyslíte, že alespoň rozeznat tak odlišné dva druhy je základ, kdyby jste se sekl u Ozdobných a Modrokřídlých, tak budiž, ale tohle? Chtělo by si to nejdřív něco přečíst a pak kupovat. Já nechci teď útočit na vás, ale znám lidi co mají v 15 letech amazoňany a králováky a ptáky chovají 3 roky. Já měl andulky 4 roky a pak si koupil Korely, pak Křepelky, Rosely...., tak sem asi spožděnej, ale nevadí. Člověk se učí pořád a jsem za ty roky s andulkami rád. Dneska bohužel když má tatínek peníze, tak koupí všechno. Neofemy jsou krásné, ale náchylné a proto vám držím palce. Vyměnit to nevím, žádný zkušený chovatel vám ho nevymění, tak jedině ho dát do výkupu a příště si dávat větší pozor co kupujete. Nashledanou

Raději než výkup bych volila prodat jej někomu, kdo chce neofému na okrasu a ne na chov. Často mi psali lidé, že by chtěli neofému modrohlavou samečka na okrasu, ale jen jednoho, tak někoho takového najít a je to (já jsem jej takovýmto lidem tedy neprodala, protože neofémy do samoty nepatří, ale v tomto případě bych to spíše doporučovala).

26.4.2012 14:33
marrek13

XXX.XXX.10.2

Pokud de oto že jsem jasně nepoznal neof. modrohlavou tak by jste mohl pochopit že v ten den co jsem to dostal jsem teprve pár hodin věděl že ten můj není tyrkysová protože ten můj je tomu vašemu dost podobný. Chci odchovávat mládata ale zase nechci svojeho samce prodat do klece dva samci by se asi nesnesli, no uvidím už začíná chovná sezona neofém jestli z toho nic nebude tak musím dát samce pryč

26.4.2012 18:02
saroun

XXX.XXX.89.202

marrek13 napsal(a):

Zdravím, s největší pravděpodobností bude snůška neoplozená, ale kdybyste je nechal pohromadě a podařil se od nich odchov, docela bych uvítal zprávu o výsledku. Dík a přeji, ať se vám daří odchov.

26.4.2012 19:42
marrek13

XXX.XXX.10.2

Dobrý den, jak jsem říkal ten obrázek byl pro mě matoucí můj samec totiž vypadal stejně a prodavač mi říkal že to jsou tyrkysové, jak jsem psal že jsem s neofémama začínal tak tím jsem myslel jeden pár. který chovám asi 8 měsíců. mám pro ně ted dost velkou voliéru a jsou pro mě docela citová záležitost( jako všechno ptactvo) a také nesnáším klecový choc. A proto se ptám jestli bych si toho neplodného samce mohl nechat a přikoupit si ještě jednoho čistého tyrkysáka
Omlouvám se a předem děkui za odpověd

26.4.2012 20:46
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, omlouvat se nemusíte. Nevím, ale myslím si, že by to nedělalo dobrotu mít dva samce u sebe. Já mám Neofemy taky jako citovku a zvlášť Modrohlavé. Já je sice chovám v boxech 150 x 60 x 80 cm a myslím, že je to na pár dostačující, ale samozřejmě, že by asi byli lepší voliery. Bohužel při chovu více páru nejde mít tolik volier. Já mám nyní 16 párů a letos chci tak 5 nových postavit, aby bylo s čím pracovat, ale nemůžu mít všechno hned. Hlavně se chci věnovat Modrohlavým s fialovým faktorem, ale je to běh na dlouhou trať a myslím, že pan Šaroun by mohl vyprávět. Ať se daří nashledanou

28.4.2012 13:46
corvuscorax

XXX.XXX.180.2

jak můžete někomu tak škaredě nadávat zvláště když se nechal napálit a ukazovat svoje "krasavce", kteří jsou mutanti. krásný pták podle vás je jednobarevná neoféma modrohlavá? Místo abyste mu poradili tak ho sepsujete, že skoro skončí s chovatelstvím. Dnes skoro nekoupíte přírodního ptáka pak se divíte, že na burzách a ve Zverimexech jsou takoví bastardi. Kde si myslíte, že skončí pták do výkupu, jak mu radíte? Jedině ve Zsmajlíksmajlíkverimexu.

28.4.2012 17:18
neophemas

XXX.XXX.1.30

Ano, to je pravda, že ptáci z výkupu končí ve zverimexech, proto jsem radila prodat jej někomu na okrasu. Pokud by měl zadavatel zájem, mám volné 1,1 neofémy tyrkysové kr. 10, jsou téměř čistě přírodní, ale náznak červené na bříšku mají. Nemám místo, tak jsem se rozhodla, že je prodám, protože mi nečekaně zahnízdil loňský pár ozdobných. Ti tyrkysáci měli loni jedno mládě - samce, též přírodního, tak v chovu je mám prověřené. Napište mi na ekletus@atlas.cz. A nic si z toho nedělejte, já jsem se na burze taky nechala napálit, sice ne na křížence, ale někteří chovatelé jsou pěkně vyčůrané potvory (slušně řečeno).

28.4.2012 22:58
papy

XXX.XXX.148.140

corvuscorax napsal(a):
jak můžete někomu tak škaredě nadávat zvláště když se nechal napálit a ukazovat svoje "krasavce", kteří jsou mutanti. krásný pták podle vás je jednobarevná neoféma modrohlavá? Místo abyste mu poradili tak ho sepsujete, že skoro skončí s chovatelstvím. Dnes skoro nekoupíte přírodního ptáka pak se divíte, že na burzách a ve Zverimexech jsou takoví bastardi. Kde si myslíte, že skončí pták do výkupu, jak mu radíte? Jedině ve Zsmajlíksmajlíkverimexu.

Dobrý den Tak za prvé máte hodně silná slova na někoho kdo nemá ani vyplněný profil. Za druhé už podle toho že ani nemáte tolik slušnosti a nepodepisete se tak to dost vypovídá.Za třetí ani neumíte barvy protože ta Modrohlava kterou jsem vložil nemá rozhodne jednu barvu.Za čtvrté tomu vůbec nerozumí když nevíte že fialový faktor je možný v kombinaci s každou mutaci.Za pate zavidite a sám máte kulový.Jinak jsem nad tim už dlouho uvažoval a ten čas odchodu z tohoto fóra právě nastal protože tady jsou tak chytří lidé že je to nádhera a rádi vám poradí .Admini by se měli nad sebou taky zamyslet,protože to tady hodně upadá a strašení z blokaci když nebude vyplnění profil byl jen plany kec.Přeji všem slušným chovatelům hodně úspěchů .Nashledanou

29.4.2012 08:47
corvuscorax

XXX.XXX.180.2

nevím co vy jste zač, když kazíte druhému radost a místo rady, ho hned kritizujete. Všichni dnes děláte mutace nejen u neofém, ale u všech druhů papoušků jen kvůli kšeftu a nikomu nevysvětlíte, že např žlutý královák je hezčí než přírodní nebo bělomodrá neoféma je hezčí než přírodní. Ještě štěstí, že se nedostanete ke křížení Eskymáků s černochy.smajlík

29.4.2012 20:29
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, tak asi moje opravdu poslední reakce na i-fauně. Chtěl jsem mu poradit. Jestli podle vás je kažení radosti z křížence špatné, tak prosím je to váš názor. Já chovám ptáky od 6ti let a mám k tomu velký vztah, tak mě prosím nesuďte když mě neznáte. Já chovatele mutací obdivuji, protože ty mutace jsou dost drahé a nákup nových jedinců je dost náročný a to hlavně při začátcích. Kvůli penězům si myslím, že určitě ne, protože si uvědomte, že mutační ptáci mají obvykle méňe mladých než přírodních a cena mutací u většiny druhů postupem času klesá. Takže pokud neodchováte nějakou novinku, tak nevyděláte ani ň. Já třeba mám názor, že přírodní ptáci jsou krásní, ale líbí se mi i mnohé mutace. Kdyby každý chovatel choval to co já nebo vy, jestli něco chováte, tak by bylo všechno stejné. Já si na ptáky šetřím z brigád a z kapesného, ne že přijdu a řeknu mamko nebo taťko kup mi Papouška za 2000,- , to nepřichází v úvahu. Já mám radost z každého mláděte a když je to nějaká lepší mutace, tak jsem sice šťastnější, že za ni bude víc, ale proč myslíte? Abych si pak mohl koupit ještě lepší ptáky a riskovat větší peníze, že mi padne. Mě ovšem není líto když padne pták těch peněz, ale toho zmařeného života. Takhle myslím, že se postupuje kupředu. Takže všem přeji hodně zdaru a kupodivu i vám. A slušné by bylo, alespoň si vyplnit profil a né se schovávat za masku pod kterou nikdo nevidí a hanit druhé. Jestli máte něco na srdci, tak se mi alespoň podepište, jestli nejste natolik slabýsmajlík. Nashledanou :-)

29.4.2012 21:04
marrek13

XXX.XXX.10.2

Tato diskuze se dostala někam kde nikdy dojít neměla. I když mě mrzí že mám neplodného samečka mám ho rád stejně. On ANI JÁ za to nemůžu pouze mě mrzí že se nemůžu dočkat mladých mládat. I když mě Pan papy docela často sjížděl. Pořád ho obdivuju, protože v jednom má pravdu že hodnota páka je uplně nic oproti jeho životu. A my co nevyděláváme si opravdu prosit kupovat drahé ptáky a voliéry kupovat nemůžem. A proto jsem rád když mi někdo koupí pouhé zebřičky. Já nepotřebuju nějakého amazonana zha 18000 Kč. Nebo si myslíte že drahší pták má vyšší city.
Fotka toho samečka ještě jednou dole

29.4.2012 21:31
papy

XXX.XXX.168.40

Tak asi opravdu naposled. Nechci mít ,,špinavé triko,, a tak se ti omlouvám, jestli jsem se tě nějak dotkl, ale nebylo to tak míněno. Chovatelé by si měli pomáhat. Ten samec je svým způsobem zajímavý a pěkný, ale druhá moje půlka mi říká, že je mi to líto, ale jemu to asi nevadí a tobě taky ne. Já bych ho asi nepároval a nechal ho samotného, protože takhle je to zajímavý pták. Za obdiv děkuju. Víš jen mě mrzí, co tady vzniklo, ale můj odchod z I-fauna není kvůli tobě, tak si z toho nic nedělej. Jestli budeš chtít, tak někdy napiš na e-mail, jestli budu moct pomoc, tak rád pomůžu, pokud, teda moje rada nebude pro tebe rada chovatele, co chová ptáky podle některých pro peníze. Podle mě je třeba lepší chovatel co chová andulky než ten co chová ary. Nemyslím, to však na všechny, to rozhodně ne, ale záleží, jaký ten chovatel k tomu má vztah. Ať se ti daří a ostatním též Nashledanou

30.4.2012 00:45
neophemas

XXX.XXX.1.30

papy napsal(a):
Tak asi opravdu naposled. Nechci mít ,,špinavé triko,, a tak se ti omlouvám, jestli jsem se tě nějak dotkl, ale nebylo to tak míněno. Chovatelé by si měli pomáhat. Ten samec je svým způsobem zajímavý a pěkný, ale druhá moje půlka mi říká, že je mi to líto, ale jemu to asi nevadí a tobě taky ne. Já bych ho asi nepároval a nechal ho samotného, protože takhle je to zajímavý pták. Za obdiv děkuju. Víš jen mě mrzí, co tady vzniklo, ale můj odchod z I-fauna není kvůli tobě, tak si z toho nic nedělej. Jestli budeš chtít, tak někdy napiš na e-mail, jestli budu moct pomoc, tak rád pomůžu, pokud, teda moje rada nebude pro tebe rada chovatele, co chová ptáky podle některých pro peníze. Podle mě je třeba lepší chovatel co chová andulky než ten co chová ary. Nemyslím, to však na všechny, to rozhodně ne, ale záleží, jaký ten chovatel k tomu má vztah. Ať se ti daří a ostatním též Nashledanou

Mrzí mě, že takoví slušní a upřímní chovatelé musí ukončit diskusi kvůli svému názoru, který sdílí určitě více lidí... Je vidět, že máte své svěřence opravdu rád a taky podle toho vypadají :-)
Na druhou stranu nechápu lidi, kteří začátečníkům radí křížit druhy mezi sebou a ještě jim napíšou, že jsou zvědaví co z toho bude. Loni mi dalo dost práce přesvědčit jednu známou, která s neofémami začínala, aby nekřížila modrohlavé s tyrkysovými, když jí to jeden uznávaný chovatel poradil a jsem ráda za to, že si to rozmyslela...

30.4.2012 17:05
saroun

XXX.XXX.89.202

marrek13 napsal(a):
Tato diskuze se dostala někam kde nikdy dojít neměla. I když mě mrzí že mám neplodného samečka mám ho rád stejně. On ANI JÁ za to nemůžu pouze mě mrzí že se nemůžu dočkat mladých mládat. I když mě Pan papy docela často sjížděl. Pořád ho obdivuju, protože v jednom má pravdu že hodnota páka je uplně nic oproti jeho životu. A my co nevyděláváme si opravdu prosit kupovat drahé ptáky a voliéry kupovat nemůžem. A proto jsem rád když mi někdo koupí pouhé zebřičky. Já nepotřebuju nějakého amazonana zha 18000 Kč. Nebo si myslíte že drahší pták má vyšší city.
Fotka toho samečka ještě jednou dole

Zdravím, ono to s tou neplodností není úplně jednoznačné. Já jsem uvedl, že s největší pravděpodobností. V literatuře to uvádí autoři, kteří to nikdy nevyzkoušeli. A určitě by bylo zajímavé dokázat opak.

9.5.2012 20:08
atobajus

XXX.XXX.249.198

Sprostě ukradeno z netu, ale snad to začátečníkům pomůže :-)

Ale zdá se mi, že ten samec tyrkysák má tu hlavu nějak víc modrou. Nicméně samce bych teď neřešil protože ti se dají rozeznat snadno. Důležitější je zaměřit se na rozpoznání samic obou druhů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík