dobrý den,
plánuji koupi žaka, sice až příští rok ale radči chci být na vše předem připravená a informovaná, chci se zeptat jestli máte někdo doma ručně dokrmeného žaka a doporučili by jste chovatele od kterého jste ho brali.. jde mi o to aby papoušek vyrůstal v rodině mezi lidma, nechci ptáčka který vyděl svého chovatele jen v době krmení, nebo od nějakého překupníka,, moc děkuji za vaše příspěvky
andulecka
napsal(a):
ještě se zeptám jaký máte názor na kšandy pro papoušky, nejsem typ člověka krerý by chodil s žakynem po ulici a rád zklízel obdivné pohledy ale v létě sedáváme často v posezení za domem kam je ale nerealne převážet volierkku, tak že bych si ho vždy vzala ven takto.. díky
Zdravím,
kšíry jsou dle mého dobré už i z důvodu,že pokud s papouškem někam potřebujete vzít,např. vyšetření,tak ho nemusíte zavírat do přepravky apod.
Co se týče otázky od koho papouška koupit,tak je to individuální a odpovídatt na toto v diskusi se nevyplácí,neboť jakékoliv výroky jsou mnohdy napadány druhými "chytrolíny",ale tím samozřejmě nechci nikoho urazit.
Pokud budete mít zájem o radu,v profilu mám na sebe uvedeny kontakty.
S pozdravem Zdeněk
Nejdříve si zjistěte nějaké základní infornace než začnete u nějakého chovatele kupovat papouška. Potom vás žádný nemůže napálit. Sám jsem kolikrát překvapen několika stupidních otázek od kupujícího. Při koupi se ještě zeptá a nevíte kde by jsme koupili klec? Ono být IN není jenom o penězích ale i o informacích.
andulecka
napsal(a):
dobrý den,
plánuji koupi žaka, sice až příští rok ale radči chci být na vše předem připravená a informovaná, chci se zeptat jestli máte někdo doma ručně dokrmeného žaka a doporučili by jste chovatele od kterého jste ho brali.. jde mi o to aby papoušek vyrůstal v rodině mezi lidma, nechci ptáčka který vyděl svého chovatele jen v době krmení, nebo od nějakého překupníka,, moc děkuji za vaše příspěvky
Andulečko , proč neporadit, ale zapomněla jste na to nejdůležitější ! Styydíte se za oblast kde žijete , nebo pojedete přes půl republiky ? Určitě v každém kraji je slušný chovatel žaků , tak odkud by měl být ?
Dekuji za dobrou radu nad zlato, samozřejmě mam pozjistovane snad všechny dostupné informace, prectene knihy a dost času trávím na nettu zjišťováním, klec uz mame taky doma, vim jaké jsou potřeba testy, jen proste nevim jak si při takovém množství inzeratu vybrat ten jeden spravnej... Jestli jsem Vas svou otázkou nejak urazila tak se omlouvám
agac
napsal(a):
Andulečko , proč neporadit, ale zapomněla jste na to nejdůležitější ! Styydíte se za oblast kde žijete , nebo pojedete přes půl republiky ? Určitě v každém kraji je slušný chovatel žaků , tak odkud by měl být ?
Žijeme jižně od brna ale neni problém dojet skoro kamkoliv, samozřejmě nepojedem k německým hranicím to by asi nebyla příjemná cesta ani pro nas ani pro papouška :-)
romika
napsal(a):
Stačí zadat inzerci a ručně dokrmených žaků. Z jihomoravskeho, olomouckého, moravskoslezkého kraje je nabídek dost. V tomto případě jsem nepochopil význam vaší otázky.
Tuto diskuzi jsem založila protože sháním někoho kdo uz ma doma rucne dokrmeneho zaka a doporucil by mi chovatele od kterého si bral, zkrátka hledám overeneho chovatele, záruku spokojenosti, co jste na tom nepochopil?
andulecka
napsal(a):
Tuto diskuzi jsem založila protože sháním někoho kdo uz ma doma rucne dokrmeneho zaka a doporucil by mi chovatele od kterého si bral, zkrátka hledám overeneho chovatele, záruku spokojenosti, co jste na tom nepochopil?
Z vaší otázky jsem pochopil že chcete třídit chovatele na poctivé a nepoctivé. Pokud chcete kupovat papouška tak si o něm zjistěte potřebné informace a nemůže vás nikdo napálit. Nebo si kupte plišovou hračku. Nevím kdo je u vás ověřený chovatel. Psala jste jak o žakovy informace máte. Nezbývá než sednout do auta a můžete jet nakupovat. Žaků je letos dost. Nic ve zlém ale nehledejte v každém nepoctivce. Většina chovatelů je velmi slušných a dokáží dobře poradit. Ať se daří ve vašem nákupu.
romika
napsal(a):
Z vaší otázky jsem pochopil že chcete třídit chovatele na poctivé a nepoctivé. Pokud chcete kupovat papouška tak si o něm zjistěte potřebné informace a nemůže vás nikdo napálit. Nebo si kupte plišovou hračku. Nevím kdo je u vás ověřený chovatel. Psala jste jak o žakovy informace máte. Nezbývá než sednout do auta a můžete jet nakupovat. Žaků je letos dost. Nic ve zlém ale nehledejte v každém nepoctivce. Většina chovatelů je velmi slušných a dokáží dobře poradit. Ať se daří ve vašem nákupu.
Zdravím,nerad se vměšuji do Vašeho názoru,ale právě toto jsou případy,kdy nepoctivý nebo jak to nazvat chovatel dokáže lehce laika napálit
andulecka
napsal(a):
no přinejhorším by se nedalo nic dělat a museli bychom si dojet.. a na severu.. co to konkrétně znamená? ostrava.. olomouc? ps: díky za snahu a za Váš čas
Přibližně a třista kilometrů do leva . Pravdou je, že žaků z jm kraje je v nabídce dost, dojeďte se podivat a posuďte sama , v jakém prostředí vyrůstají a je jim přána péče .
J.