Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2012 12:56
jurci21

XXX.XXX.145.53

Zdravim chcem sa spýtať na pohlavie lebo som si nie celkom isty mal by to byt párik
Samec?

4.5.2012 13:16
velpap

XXX.XXX.240.90

Jasan, pár.

4.5.2012 13:54
arnold

XXX.XXX.25.28

Zdravím, já si nejsem jist, poslední 2 fota jsou samice ale ty první 2 bych na samce vůbec netipoval. To že má pár červených pírek nic neznamená. Zbarvení na hlavě mi spíše připadá jako by to měla být taky samice. I barva na těch křídlech. No fakt nevím v mutacích se nevyznám. Zkuste je chytit, samice by měla mít ze spodní strany křídla bílej pásek, samec jej nemá. Snad to platí i u mutačních ptáků.

4.5.2012 17:53
saroun

XXX.XXX.89.202

velpap napsal(a):
Jasan, pár.

Zdravím, zas až tak jasan to nebude. Na fotkách jsou samice, samec na fotkách chybí.

4.5.2012 17:55
jurci21

XXX.XXX.145.53

Ďakujem. Ich správenie ma metie, lebo ten udajný samček navštevuje budku, kým on je v vnútri samička sedí v otvore budky a sleduje ho. Alebo ked chodia jest najprv ide ten čo je vyfotený na prvých dvoch a potom ide za nim ona. Semienka zobú tesne vedla seba, ale ked su na bydle blizko seba tak sa odhaňajú.

4.5.2012 17:58
jurci21

XXX.XXX.145.53

Prosím Vás teda ako by mal vyzerať samček ja som myslel, že hlavným rozpoznávacím znakom sú červené pierka na krídlach. Ďakujem

4.5.2012 18:17
zbosace

XXX.XXX.199.156

Kedže je Váš údajný samček mutačný- žltý opalín, pohlavie sa bude určovať ťažšie. Znak na krídle toriž môže byť aj u mut. samičky. Neuvádzate vek ,,samčeka,, Ak je po preperení už by mal mať viac modrej na hlave a treba pozrieť aj ten pásik. Takže pohlavie zatial podla mňa 50:50.

4.5.2012 18:47
saroun

XXX.XXX.89.202

zbosace napsal(a):
Kedže je Váš údajný samček mutačný- žltý opalín, pohlavie sa bude určovať ťažšie. Znak na krídle toriž môže byť aj u mut. samičky. Neuvádzate vek ,,samčeka,, Ak je po preperení už by mal mať viac modrej na hlave a treba pozrieť aj ten pásik. Takže pohlavie zatial podla mňa 50:50.

Zdravím, žlutý opalin? To snad ne. Na fotkách je mutace opalinová, já vidím že ptáci jsou zelení. Chovatelé neofém ví, že u opalinové mutace mají červené znaky v křídle samice, samci spíš vyjímečně a pouze naznačené.

4.5.2012 20:29
jurci21

XXX.XXX.145.53

zbosace napsal(a):

majú krúžok 2011

5.5.2012 04:32
frigo

XXX.XXX.101.158

Pokud máte zájem kontaktujte mě na můj meil v profilu rád vysvětlím.

5.5.2012 09:25
zbosace

XXX.XXX.111.61

saroun napsal(a):
Zdravím, žlutý opalin? To snad ne. Na fotkách je mutace opalinová, já vidím že ptáci jsou zelení. Chovatelé neofém ví, že u opalinové mutace mají červené znaky v křídle samice, samci spíš vyjímečně a pouze naznačené.

Ano pan Šaroun, beriem speť. Nechcel som dezorientovať, len upozorniť že nie je prírodne sfarbený, lebo zadavatel sa na to spolieha a podla toho určuje pohlavie. Takže len opalín. dúfam teda že dobre vidím tú žltú kostrč.

5.5.2012 11:21
jurci21

XXX.XXX.44.82

Ďakujem všetkým za odpovede, cením si vase rady, ešte raz ďakujem

5.5.2012 18:24
velpap

XXX.XXX.240.90

saroun napsal(a):
Zdravím, zas až tak jasan to nebude. Na fotkách jsou samice, samec na fotkách chybí.

Bral jsem to jako mladé, nebyl rok vylíhnutí, takže jsem se orientoval podle hnědé skvrny, pořád se mám co učit:-))

7.5.2012 21:54
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

No tak teť už v tom mám totální guláš. Předem upozorním že jsem laik. Co má tedy tento zpěvák navíc nebo míň než přírodní? děkuji za odpověď... Škvor

8.5.2012 10:41
eupatria

XXX.XXX.80.7

Venca Škvor napsal(a):
No tak teť už v tom mám totální guláš. Předem upozorním že jsem laik. Co má tedy tento zpěvák navíc nebo míň než přírodní? děkuji za odpověď... Škvor

No nedá mi to neodpovedať na vašu otázku ,poprvé skúste si kúpiť odbornú literatúru neberte to zle toto žiadny spevák neni ide o neofému tyrkysovú avy sa pýtate na papagája spevavého tieto dva druhy bezbečne nespletiete a spoločného majú jedno ide o australské vtáky .s pozdravom alex.

8.5.2012 12:59
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

eupatria napsal(a):
No nedá mi to neodpovedať na vašu otázku ,poprvé skúste si kúpiť odbornú literatúru neberte to zle toto žiadny spevák neni ide o neofému tyrkysovú avy sa pýtate na papagája spevavého tieto dva druhy bezbečne nespletiete a spoločného majú jedno ide o australské vtáky .s pozdravom alex.

Ježiš já jsem debilsmajlíksmajlíksmajlík až teť jsem si toho všiml. Omlouvám se, mám totiž poslední dobou plnou hlavu zpěváků a tak jsem to automaticky omilem překlepsmajlík Ještě jednou se omlouvám samozřejmě jsem myslel tyrkysáka a ne zpěváka. Omlouvám se... Jiank otázka trvá... Děkuji za upozornění:-)) Asi bych si toho sám od sebe nevšiml protože poslední dobou mám zpěváky všudesmajlík

8.5.2012 15:12
eupatria

XXX.XXX.80.53

Venca Škvor napsal(a):
Ježiš já jsem debilsmajlíksmajlíksmajlík až teť jsem si toho všiml. Omlouvám se, mám totiž poslední dobou plnou hlavu zpěváků a tak jsem to automaticky omilem překlepsmajlík Ještě jednou se omlouvám samozřejmě jsem myslel tyrkysáka a ne zpěváka. Omlouvám se... Jiank otázka trvá... Děkuji za upozornění:-)) Asi bych si toho sám od sebe nevšiml protože poslední dobou mám zpěváky všudesmajlík

Bohužial ohladom neofém vám neporadím ohladom spevákov môžem ale to je iná téma.

14.5.2012 11:04
jurci21

XXX.XXX.201.103

Zdravim. Tak mali ste pravdu, že su to dve samičky obe navštevujú búdku, dokonca ta samička viac do žltta zniesla 2 vajíčka, len škoda, že budú prázdne:(. Už tú druhú ani nevpustí dnu, odháňa ju od búdky. Snažím sa zohnať aspoň jedného minuloročného samčeka.
Tak teraz neviem čo mám robiť, čí im mám búdku zobrať alebo nechať ich znášať prázdne vajička.

14.5.2012 11:42
arnold

XXX.XXX.25.28

jurci21 napsal(a):
Zdravim. Tak mali ste pravdu, že su to dve samičky obe navštevujú búdku, dokonca ta samička viac do žltta zniesla 2 vajíčka, len škoda, že budú prázdne:(. Už tú druhú ani nevpustí dnu, odháňa ju od búdky. Snažím sa zohnať aspoň jedného minuloročného samčeka.
Tak teraz neviem čo mám robiť, čí im mám búdku zobrať alebo nechať ich znášať prázdne vajička.

Zdravím,
doporučuji odebrat, ať se zbytečně nevysilují.

Arnold

14.5.2012 16:09
zbosace

XXX.XXX.234.250

Je chladno a ak má v sebe vajíčko a nebude ho mať kam zniesť, bude ho v sebe držať a bude problém!! Doporučujem nechať vyniesť a zohaňať samčekov. Budku ponechať.

18.7.2012 16:58
jurci21

XXX.XXX.70.78

Zdravím. Sa mi podarilo zohnať jedného minuloročného samčeka. Prirodzeným výberom si vybral jednu samičku a spolu zahniezdili. Majú v búdke 9 oplodnených vajjičok:) Ďalšiu samičku som odobral, stále sa jej snažím zohnať samčeka. Ale naspäť k páru. V súčastnosťi sa liahnu malé. Kedy v akom veku sa malé neofémy krúžkujú? Sú pre ne vhodné krúžky 4,2mm?

18.7.2012 17:18
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, kroužky 4,2 mm jsou nevhodné, ty lze nasadit a sejmout bez problému dospělému jedinci.

18.7.2012 20:56
milanm

XXX.XXX.130.120

Kruzok 4mm
kruzkujem 10 den po vyliahnuti- tj. ked otvoria oči

18.7.2012 22:43
jurci21

XXX.XXX.13.224

Ďakujem Vám páni. Je to môj prvý odchov neofém. Nech sa darí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík