Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pankie

9.5.2012 20:38
Pankie

XXX.XXX.118.20

Dobrý den, měla bych pár dotazů,děti našly vyhozenou korelku v krabici na kontejneru. Ujali jsme se jí,ale nevíme jak je stará,jestli už přepeřila či ne.Ochočená nejspíše vůbec není.Po 5 dnech snese ruku s pamlskem v kleci aniž by jančila...zatím jen občas pípne,jinak je zticha a běhá sem tam po kleci. Máme doma ještě krásně mluvící andulku samečka.Nevím zda je můžeme postupně dát dohromady,pokud i tohle bude samec a nemají jiného partnera do páru. Pomůže mi někdo určit pohlaví? Vím,že to zrovna není jednoduché...a jaký je to druh? Děkuji

9.5.2012 20:49
vlastikol

XXX.XXX.32.21

Pankie napsal(a):
Dobrý den, měla bych pár dotazů,děti našly vyhozenou korelku v krabici na kontejneru. Ujali jsme se jí,ale nevíme jak je stará,jestli už přepeřila či ne.Ochočená nejspíše vůbec není.Po 5 dnech snese ruku s pamlskem v kleci aniž by jančila...zatím jen občas pípne,jinak je zticha a běhá sem tam po kleci. Máme doma ještě krásně mluvící andulku samečka.Nevím zda je můžeme postupně dát dohromady,pokud i tohle bude samec a nemají jiného partnera do páru. Pomůže mi někdo určit pohlaví? Vím,že to zrovna není jednoduché...a jaký je to druh? Děkuji

Dle mého názoru podle lícnic by to mohl být samec. Chtělo by to více fotek ocasní péra ze spodní části. Podle zobáku bych tipnul,že by to mohlo být mládě,ale chce to taky lepší fotku. A měla by to být skořicová korela.Zkuste fotky z boku a z čela.Těžko se to takhle určuje.Je to jen můj názor.

Pankie

9.5.2012 21:00
Pankie

XXX.XXX.118.20

děkuji za odpověď, další fotky jsem nešikovně uložila do dalšího téma diskuze. A snesl by se samec se samečkem andulky?

25.5.2012 16:35
ela2000

XXX.XXX.57.38

Dobrý den, dle mého názoru, podle fotek korelky a ocasních per jde o krásno usamičku, která je ještě mladá, nemá zcela vybarvenou šedou masku.

Co se týče ochočení, vše chce čas. Máte ji doma terpve krátce. Je vystrašená ze svého zážitku a v cizím prostředí. Může si zvykat i dva měsíce. Já mám doma mazlíka samičku, určitě nevěřte řečem, že se samičky ochočují hůř. Ta moje je rozmazlená a zhruba po teprve dvou měsících byla ochotna se nechat krmit z ruky a skamarádily jsme se až poté, co jsem ji nechala lítat po bytě. Vždy si na mě sedala a hledala mou blízkost, také se naučila na prst.

Dejte tomu čas, choďte k ní pomalu, mluvte na ni a nabízejte ji pamlsky - slunečnici, ty mají rády, nebo proso. Postupně dávejte ruku dovnitř s pamlskem až si od vás vezme. Nemusí se ani naučit chodit na ruku.
Pokud nemáte zkušenosti s korelou, doporučuji vám knihu Naše Korela http://www.vasut.cz/zvirata/detail.asp?kniha=487
http://knihy.abz.cz/prodej/korela pro doplnění možná tuto, ale lepší je Naše Korela, najdete v ní mnoho dobrých info. Co se týče nějakého poradenství doporučuji stránku http://www.calopsitta.estranky.cz/ kde vám ochotně poradí jedna chovatelka v sekci Dotazy.

Jinak se určitě s andulkou snese, nevidím v tom problém. Jen bych ještě počkala a případně dala klece vedle sebe, aby si na sebe lépe zvykli. A až si korelka zvykne, teprve ji přemístit k andulce.

Věřím, že se o chuděrku dobře postaráte, co se týče krmiva, také určitě budete vědět, co dávat, když chováte andulku. Já těm mým kupuji krmiva Prestige, ale je to dražší.

Nezapomínejte dávat zelené krmivo - listy pampelišky, nebo salát. Možná na to není zvyklá a ani nebude chtít jíst toto krmení, pak pomáhá pokud je váš anduláček zvyklý toto jíst, že jí to naučí.

Přeji hodně zdaru, kdyžtak sem hodte ještě nějaký dotaz.

25.5.2012 16:36
ela2000

XXX.XXX.57.38

To zda jde o samičku či samečka také poznáte podle projevů. Samička spíše vřeští a nevydává žádné melodie, kdyžto sameček se snaží prozpěvovat.

28.5.2012 11:05
pankie

XXX.XXX.118.20

Děkuju moc za radu, snažíme se :). Korelka si myslím už zvyká, dost se uklidnila a už neběhá nervozně po kleci.Také dostala krásnou velkou volieru a užívá si i volnosti v pokoji. Nasedá na bidýlko a nechá se přenášet.Ruky s pamlskem se již nebojí,sedat si ovšem ještě nechce.Nenutíme jí násilím do ničeho. Je velmi tichá (zatím),občas slyšíme 3x za sebou tydýt tydýt a zase se čistí nebo často protahuje a roztahuje křídla. Pohyb jí ale myslím nechybí, je denně venku. Hrát si jsme jí ještě neviděli. Papá dobře i zelené. Andulákovi se líbí,byl by nejraději stále u její klece.Ona ho tiše pozoruje. Zatím je dohromady dávat nebudeme,uvidíme až se zcela otrká. Knihu si hned seženeme :)

28.5.2012 11:14
pankie

XXX.XXX.118.20

28.5.2012 12:15
alarios

XXX.XXX.221.14

Dle mého - nádherná holka, týlová straka :-)

3.6.2012 10:21
ivuš

XXX.XXX.120.1

Ahoj.Chovám korely 12let a jediným spolehlivým vodítkem k určení pohlaví je jejich hlasový projev.Samička spíš jen pokřikuje,ale samec si prozpěvuje(jinak samozřejmě taky řve).Jak se píše v chytrých knížkách a nebo někdo tvrdí,že samice musí mít proužky na spodní straně ocasu nebo že samec má výraznější lícní oranžové skvrny nebo vůbec zbarvení,je nesmysl. Mám samice,které nemají žádné proužky na ocase a mám a měla jsem samice,které měly daleko výraznější zbarvení,než samci.Dle mého názoru.Tolik z mých zkušeností.:-)

3.6.2012 11:18
alarios

XXX.XXX.221.14

ivuš napsal(a):
Ahoj.Chovám korely 12let a jediným spolehlivým vodítkem k určení pohlaví je jejich hlasový projev.Samička spíš jen pokřikuje,ale samec si prozpěvuje(jinak samozřejmě taky řve).Jak se píše v chytrých knížkách a nebo někdo tvrdí,že samice musí mít proužky na spodní straně ocasu nebo že samec má výraznější lícní oranžové skvrny nebo vůbec zbarvení,je nesmysl. Mám samice,které nemají žádné proužky na ocase a mám a měla jsem samice,které měly daleko výraznější zbarvení,než samci.Dle mého názoru.Tolik z mých zkušeností.:-)

Zdravím, v zásadě máte pravdu - u různých mutací pohlaví ze zbarvení lze vyčíst jen špatně nebo vůbec, ale u přírodních ptáků a u mutací kde přírodní "převažuje" (právě jako u této šedé týlové straky) je zbarvení přepeřeného ptáka vodítkem na 100%, včetně "proužků na spodní straně ocasu" :-)

Navíc si tak trochu dovolím nesouhlasit s těmi zvukovými projevy. Jedna má samice (shodou okolností stejného zbarvení) zpívá tak, že by jí to lecjaký samec mohl závidět :-)) Naproti tomu jiné samice ani nedutají. Proto je vždy třeba při určení pohlaví spojit více faktorů, aby měl člověk opravdu jistotu :-)

3.6.2012 12:25
ivuš

XXX.XXX.120.1

Ano,u přírodně zbarvených ptáků je to tak.A s tím zpěvem u samice je pravda,že se mi to taky jednou stalo,ale bylo to u ručné dokrmené korelky,která se to zřejmě naučila od dokrmeného samce,že spolu trávili dost času.U ptáků ve voliérách se mi to ještě nestalo.Ale děkuji za zprávu,třeba se stím taky setkám.Hezký den.

10.6.2012 18:00
pankie

XXX.XXX.118.20

Dobrý den, chtěla jsem se pochlubit jak jsme daleko s ochočováním a sbližováním naší nalezené korelky:-) Každý den jí dopřáváme volnost po pokoji,vyndat a zandat do klece se nechá na bidýlku. Bere si klasy,pamlsky,piškot...atd. z ruky. Dnes si poprvé sedla na prst posléze na ruku a vydržela sedět dlouhosmajlík. Máme obrovskou radost,dokonce se nechá pohladit opatrně nosem nebo tváří po křídle.Přestala klovat,občas jen naznačí,ale neklovne.Zkoušeli jsme i seznámit s naším andulákem a není vůbec problém:-)). Andulák jí povídá,volá na ní jménem a snaží se k ní co nejblíže posadit.Ona ho respektuje. Jen si ještě v kleci nechce hrát,jen tiše sedí a čistí se.Ani zrcátko jí nezaujme.

10.6.2012 18:14
ivuš

XXX.XXX.120.1

pankie napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se pochlubit jak jsme daleko s ochočováním a sbližováním naší nalezené korelky:-) Každý den jí dopřáváme volnost po pokoji,vyndat a zandat do klece se nechá na bidýlku. Bere si klasy,pamlsky,piškot...atd. z ruky. Dnes si poprvé sedla na prst posléze na ruku a vydržela sedět dlouhosmajlík. Máme obrovskou radost,dokonce se nechá pohladit opatrně nosem nebo tváří po křídle.Přestala klovat,občas jen naznačí,ale neklovne.Zkoušeli jsme i seznámit s naším andulákem a není vůbec problém:-)). Andulák jí povídá,volá na ní jménem a snaží se k ní co nejblíže posadit.Ona ho respektuje. Jen si ještě v kleci nechce hrát,jen tiše sedí a čistí se.Ani zrcátko jí nezaujme.

Bezva.Všechno jde,když se ke zvířeti člověk chová s láskou..Hodně štěstí:-)

vlikk

29.5.2016 20:19
vlikk

XXX.XXX.208.222

Zdravím.

Mám problém s korelou, nedávno jsem jí koupil všechno bylo vpohodě ale všiml jsem si že vůbec nechodí pít tak jsem vyzkoušel dát vodu do misky a tu poté dát na zem v kleci, a během pár sekund šel k ní a hned začal pít.
Nevíte jak jí ukázat kde má prostě pít? S jídlem to je vpohodě ale nevím jak s tím pitím..

Přidejte reakci

Přidat smajlík