Nedá mi to se nepodělit o pár fotek. Splnila jsem si sen a udělala společnou volieru pro alexandry rudohlavé a duhové andulky. Ten barevný koktejl je pastvou pro oči . A to na fotkách není vidět ta elegance alexandrů v letu
Díky! Voliera vznikla propojením dvou malých starších, takže je opticky členěná, je skoro 5m délka, asi 2,5 šířka, bohužel jen 1,6 výška. Na hnízdění v zimě alíky oddělím, ale přes léto budou společně. Ty barvy dohromady mi učarovali .
Tak andulky mají v každé budce mladé a soužití zatím probíhá naprosto bezproblémově.
za jeden den mi vylétlo prvních 5 andulek, krmí je vesměs bez rozdílu všechny andulky, a dokonce mi je krmí i sameček alexandra rudohlavého. Ve volieře je pěkně živo
Nechcete se taky někdo podělit o fotky těchto dvou krásně zbarvených druhů? Takhle to vypadá jak soukromá prezentace
Bohužel asi v nevhodnou dobu. Měla tak velký zájem o budky s andulčími mláďaty, že jsem ji prozatím raději odchytila do sousedního boxu.
ahojky, rudohlavích jen 1 a půl, ale zkusím znovu přidat rudohlavku, jen co vyletí všechny duhovky a zasednou samice . A duhovek 8 párů a nějaké volné kusy. Ale teď, co se vyhrnuli mladé, začíná tam být moc plno, asi budu muset odstavit prcky ještě před prodejem jinam. A rudohlaví mi dokrmují vylétlá žadonící mláďata, opravdu krásná podívaná.
Ahojky tak sem se rozhod že také přidám příspěvek.Ale nevím zda to sou pravé duhovky.Díky za radu.
teď probíhá diskuse na nemoderce na téma bělokřídlosti, je tam něco i k duhovkám. Vaše mláďata jsou duhovky, ale šedokřídlé, ty se mi v dospělosti zdají méně povedené. Posuďte sám. Takové Vám z nich po přepeření vyrostou.
Dovolím si toto své prakticky vlastní téma uzavřít, neboť dle názorů 249.198 na nemoderce neustále prezentuji své andulky kvůli reklamě a zisku. Nikdy tomu tak nebylo. A již je zde na těchto stránkách vkládat pro skouknutí jiným nebudu. Netušila jsem, že by to někoho mohlo obtěžovat. Hodně štěstí a radosti v chovu těm, kteří se rádi dívají na pěkné papoušky nejen své ale i ostatních
corvuscorax
napsal(a):
jsou nádherní, chtěl bych se zeptat, jsou ti vaši alíci moc hluční? Mám kvůli sousedům australské papoušky, ale tihle se mi líbili už dlouho. Jsou takoví uhlazení jako z porcelánu.
Dotaz není sice na mě, ale pokud se ptáte na hlučnost alex. rudohlavých tak se nemáte čeho bát, je to nejtišší alexandr a křičet vůbec neumí. Jeho nejčastějším hlasovým projevem je pískání pokud se to dá takto nazvat.
Ahoj, opráším staré téma . Chci letos na jaře zbourat starou a postavit na stejném místě v polostínu pod stromy novou venkovní volieru o rozměrech 6x2x2m s členěnými metrovými zálety a porostem. Do ní z loňska osvědčené hejno andulek s 2,2 alexandry rudohlavými. A navíc přidat 1,1 holoubek diamantový, 1,1 křepelka čínská a 1,1 aymara pruhovaný (možná i 3,3), chované doteď v jiných menších volierkách. Nebo místo aymarek 1,1 neofém tyrkysových. Váš názor na možné soužití nebo i raději zkušenost?
Dobrý večer,dobře že jste oprášila Máte krásné fotky a komentář taky dobrý
Taky se mi líbí společné chovy,jen bacha na ty anče jsou to teroristi! myslím že někdo kromě
andul vám hnízdit nebude Stačí se tady podívat jak chovají křep.činské(anče
zabijí kuřatka) polezou ostatním do budek a holobci...ti si ani neprdnou.Ale nápad dobrý,
já mám křepelky u Horáků a u korel.Přeju hodně štěstí a pak dejte foto ju?
Díky za odpovědi. Já právě rozebírám tuhle volieru, a budu dělat novou o něco větší 6x3x2, členěnou se třemi přepážkou oddělenými zálety, dno porostlé travou a nějakým přirozeným porostem s kameny, kmeny a tunely z kůry, hnízdo pro holoubky jsem chtěla ukrýt na opačnou stranu od hnízdiště andulek za hustším stromem. A křepelky do stejné části pod pařezy. Celé společenství mám teď již namíchané ve volieře v zimovišti, samozřejmě bez budek, a také bez alexandrů rudohlavých. Myslíte, že ani tak to nemá šanci na úspěch? Můžu ji samozřejmě v případě problémů rozdělit, ale nechci okrádat papoušky zbytečně o prolet. Díky za názor.
Snad by se mohlo povést první hnízdění, než vyletí první anče, ty pak už nedají ničemu pokoj, všechno prolezou a ozobávají. Mě zabili pár denní holoubátka. Je fakt, že byli jen v 3 X 2 X1.
Pak už jsem to raději nezkoušel.Ale třeba bourci + kanáři + holoubci + křepelky (vše po páru)
fungovalo po léta bez problémů.
okawangoo
napsal(a):
Tady u toho Alexandra mě zaujalo že nemá na křídle červený flíček.To sem ještě u žádného rudohlavého nevyděl.Fakt zajímavý.
Máte výborný postřeh. Tento sameček opravdu skvrny na křídlech nemá. Ale je mladý, teprve letos přepeřil do dospělého peří, tak si myslím, že při příštím přepeření se mu objeví. Taky jsem to nikde neviděla.
No a k volieře, bohužel nová zatím není. Bylo dlouho zima na práci a pak najednou rychle teplo na přesun papoušků ven. Takže stará pouze prošla rekonstrukcí a nátěrem. Nic pěkného, pyšná na ní nejsem, ale ptáci si zalítají, tak snad to je důležitější. Doufám, že v průběhu léta ji postavím, zatím jsem bohužel jen v téhle fázi.
letošní odchov mi udělal radost. Moje snaha o zesvětlení křídel při zachování intenzivní barvy těla a v rámci možností i pěkné postavy nevyšla naprázdno .
každosezónní bělohlaví štěpáčci, dle zkušenosti na zesvětlení křídel ideální
vloni jsem všechny tmavo šedokřídlé vyřadila, a letos už je tam jen jedno takové mládě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

saluki
napsal(a):
ou,ou , nerada kazím radost, ale máte v tom perlové andulky. Hned první fotka je bohužel víc než jistá, máte vedle toho perlového žlutobílé mládě, které je modrá perla 2F. Brzy vám v odchovech žádné duhové nezbudou. Udělala jsem před lety stejnou chybu
A začínala úplně znovu, chjo.
Dobrý den, je třeba znát genetiku a je dobré taky vědět že perlová mutace se vyskytuje jak 1F tak 2F a pak není tahle mutace v chovu duhovek žádným problémem.
Perlová mutace má dědičnost dominantní.

okawangoo
napsal(a):
díky za informaci,ale 2,5,6,7 fotka to duhovky jsou ne.
jenom na fotkách 6, 7, 8
napsal(a):
Dobrý den, je třeba znát genetiku a je dobré taky vědět že perlová mutace se vyskytuje jak 1F tak 2F a pak není tahle mutace v chovu duhovek žádným problémem.
Perlová mutace má dědičnost dominantní.
Díky za odpověď, máte pravdu.
Ale já je po své zkušenosti s nezkušeností v chovu už vůbec nepoužívám a nemám.
linda1
napsal(a):
přeji krasny den ,chtěla bych poradit jak sestavit vhodny par co se tyče barevnosti aby se vyklubaly tak krasne duhove andulky jako vam moc děkuji za radu
a vám bohužel při dnešní prokříženosti andulek já neporadím. Mám na stránkách z literatury opsaný recept na odchov duhových andulek, ale nezkoušela jsem ho. Já si před pár lety celkem pracně poscháněla nepříbuzný duhový základ od různých chovatelů v ČR i v zahraničí a skládám si z odchovů páry pouze z duhových andulek a jejich bělohlavých štěpáků.