Dobrý večer, z několika míst ke mně pronikla informace o chovu tohoto papouška u nás, dokonce i o odchovech v České republice, nemáte náhodou někdo nějaké serioznější info než nějaké anonymní prohlášení? Za případné info děkuji.
Zdravím, tak jen pro info - na daný odkaz jsem hned koukal a taky jsem psal na uvedený email....ale zatím žádná odpověď,tak nevím - ale teda jestli ty ptáky pán nechová,tak nějak nechápu proč je má vůbec uvedené a ještě navíc v daném poměru samců a samic!!! Z obsahu těchto stránek jsem pochopil,že pán se zajímá o ruč.dokrmené a taky že poskytuje "azyl" pro ně....ale pak mě ten jeho seznam dost zmátl....tak bych byl opravdu rád za jeho odpověď,dík Zappe
z jarda
napsal(a):
Zdravím, tak jen pro info - na daný odkaz jsem hned koukal a taky jsem psal na uvedený email....ale zatím žádná odpověď,tak nevím - ale teda jestli ty ptáky pán nechová,tak nějak nechápu proč je má vůbec uvedené a ještě navíc v daném poměru samců a samic!!! Z obsahu těchto stránek jsem pochopil,že pán se zajímá o ruč.dokrmené a taky že poskytuje "azyl" pro ně....ale pak mě ten jeho seznam dost zmátl....tak bych byl opravdu rád za jeho odpověď,dík Zappe
v tomto seznamu není uveden poměr samců a samic, ale tento údaj znamená číslo kroužku, no ale šalamounsky zašifrované. je to jen "nějaký"seznam, který není odpovědi na to co jsem původně chtěl vědět - zda v čr jsou a zda se odchovávají.
cone
napsal(a):
v tomto seznamu není uveden poměr samců a samic, ale tento údaj znamená číslo kroužku, no ale šalamounsky zašifrované. je to jen "nějaký"seznam, který není odpovědi na to co jsem původně chtěl vědět - zda v čr jsou a zda se odchovávají.
Zdravím, tak jsem se dočkal odpovědi od toho pána,ale vysvětloval mi,že to má jen jako seznam všech papoušků a né,že je chová....tak jsem mu poděkoval a dovolil jsi poradit,aby ten jeho seznam smazal,že je to matoucí a navíc nemá žádný význam!
No a teda opravdu jsem nepochopil proč jsi myslíte,že to jsou zašifrovaná čísla kroužků,ale to je jedno a navíc jsi myslím,že se ani nedočkáme pro nás významné a potěšující odpovědi na Váš dotaz.... Zappe
Uživatel s deaktivovaným účtem

V lednu byl pár inzerován na P4S z Rakouska.
Name: heike
Stadt: wien
Land: austria
Email: heike83@hotmail.com
Telefon:
Homepage:
Date: 12. January 2015
Texte
1.1 diadem,1.1 rotbürzelkassike,4 blaunackenmausvögel,2.2 flammenkopfbartvogel,2.2 haubenmaina 1.1 hyacinth,1.1 poicephalus flavifrons, gelbstirnmohrenkopf.
mastodont
napsal(a):
Mne sa to nezdá, doteraz nebola žiadna ponuka na predaj a za druhé okruh chovateľov čo by mohlo mať takúto raritu nie je až taký veľký.Ale tiež dúfam že u nás budú.
U Vás na Slovensku jsou, tam jsem několik párů viděl na vlastní oči. Nádherní ptáci v super kondici.
mastodont
napsal(a):
Mne sa to nezdá, doteraz nebola žiadna ponuka na predaj a za druhé okruh chovateľov čo by mohlo mať takúto raritu nie je až taký veľký.Ale tiež dúfam že u nás budú.
Ten okruh chovatelů je dán spíše cenovou hladinou papoušků žlutočelých. Pokud by měli vycházet cenově stejně jako hyacinti, dál bych přednost hyacintům, byť jsou papoušci dlouhokřídlí mo srdcová záležitost.
Na Slovensku i u nás je více chovatelů, kteří je vlastní.
Zdravím, ano tento vzácný papoušek z rodu Poicephalus se chová a odchovává jak v Česku (asi od r.2010), tak i na Slovensku a samozřejmě i v zahraničí. Jejich cena byla a je dost vysoká. Za mladý pár 25000€ a teď mám nabídku za to samé 9.500€. No, ale nevím jestli do toho jít z důvodu sehnání dalšího nepříbuzného chovného materiálu! A navíc ten chovatel nemohl nějak pochopit, že při tak vysoké ceně budu po něm požadovat veškeré náležitosti - kupní smlouva, DNA nebo endoskopii na pohlaví, pevný kroužek (ten bych až tak neřešil), veterinářské vyšetření a taky potvrzení o nepříbuznosti (DNA-profil (STR). No jelikož s tím posledním nastali nějaké výhrady a to, že ať si to zaplatím sám, tak jsem se odporoučel a od koupi odstoupil! Nemyslím si, že jsem chtěl něco výjimečného a drahého a hlavně při takové ceně.
Takže jen tolik pro informaci. S pozdravem Zappe
z jarda
napsal(a):
Zdravím, ano tento vzácný papoušek z rodu Poicephalus se chová a odchovává jak v Česku (asi od r.2010), tak i na Slovensku a samozřejmě i v zahraničí. Jejich cena byla a je dost vysoká. Za mladý pár 25000€ a teď mám nabídku za to samé 9.500€. No, ale nevím jestli do toho jít z důvodu sehnání dalšího nepříbuzného chovného materiálu! A navíc ten chovatel nemohl nějak pochopit, že při tak vysoké ceně budu po něm požadovat veškeré náležitosti - kupní smlouva, DNA nebo endoskopii na pohlaví, pevný kroužek (ten bych až tak neřešil), veterinářské vyšetření a taky potvrzení o nepříbuznosti (DNA-profil (STR). No jelikož s tím posledním nastali nějaké výhrady a to, že ať si to zaplatím sám, tak jsem se odporoučel a od koupi odstoupil! Nemyslím si, že jsem chtěl něco výjimečného a drahého a hlavně při takové ceně.
Takže jen tolik pro informaci. S pozdravem Zappe
Dobrý deň.
Mladé sa už objavili od 7 tis € za pár, s tou nepríbuznosťou veru neviem ako to bude. Minulý rok bolo k dispozícii viac párov, ale neobjavili sa v inzercii.
Máte v profilovke pekné senegalce, nebudete mať niečo na predaj?