Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jarouš

21.5.2012 12:37
Jarouš

XXX.XXX.0.6

Dobrý den,
na podzim jsem koupil čtyři kusy papouška Královského z loňského odchovu. V březnu jsem zpozoroval, že se jednomu ze samců slouply malé černé šupinky, které tvoří povrch nohou u papoušků. Nyní se to začalo objevovat dalšímu (pravděpodobně samice - ještě nejsou vybarvení). Byl jsem s nimi dvakrát na veterině,ale tam po vyšetření pod mikroskopem vyloučili parazity. Kůže na nohou má pořád stejnou strukturu a nohy celkově nevypadají špatně a ni nemocně. Celkový stav ptáků je perfektní, kůže i peří. Za dobu mé 10ti leté praxe v chovu jiných australanů jsem se s ničím podobným nesetkal. Starší a zkušenější chovatelé mi k tomu řekli, že to asi nic nebude,ale pořád mi to vrtá hlavou, protože nic není bez příčiny. Má s tím, prosím, někdo zkušenosti?

21.5.2012 20:43
rostin123

XXX.XXX.252.33

Jarouš napsal(a):
Dobrý den,
na podzim jsem koupil čtyři kusy papouška Královského z loňského odchovu. V březnu jsem zpozoroval, že se jednomu ze samců slouply malé černé šupinky, které tvoří povrch nohou u papoušků. Nyní se to začalo objevovat dalšímu (pravděpodobně samice - ještě nejsou vybarvení). Byl jsem s nimi dvakrát na veterině,ale tam po vyšetření pod mikroskopem vyloučili parazity. Kůže na nohou má pořád stejnou strukturu a nohy celkově nevypadají špatně a ni nemocně. Celkový stav ptáků je perfektní, kůže i peří. Za dobu mé 10ti leté praxe v chovu jiných australanů jsem se s ničím podobným nesetkal. Starší a zkušenější chovatelé mi k tomu řekli, že to asi nic nebude,ale pořád mi to vrtá hlavou, protože nic není bez příčiny. Má s tím, prosím, někdo zkušenosti?

Dobry den,

zkuste to nafotit a pridat jsem foto bude to jednoduzsi.

At se dari.

22.5.2012 22:52
jarouš

XXX.XXX.0.6

Na foto není nic moc k poznání, vypadá to jako by jim ty šupinky oschly a slouply se.

23.5.2012 08:25
saluki

XXX.XXX.6.82

Dobrý den, zkušenost s tím sice nemám, ale váš problém mě zajímá. Určitě jste již vyzkoušel sanaci voliery a výměnu bidel. Přemýšlela bych nad výživou, ikdyž je peří ptáků v pořádku, kožní problémy způsobuje nedostatek vitamínu A,D. Předpokládám, že jako australany je máte venku, takže nedostatek slunečního svitu nehrozí. V každém případě, dejte prosím vědět, pokud se problém podaří vyřešit. Jsou to nádherní papoušci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík