Sýkory v kovové trubce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2012 21:35
canis lupus

XXX.XXX.213.239

Asi to sem nepatří, ale... Dokážou se dostat ven? Rodiče s tím nemají problém, ale mladí jsou přeci jen slabší a nemají vzrostlé letky.

27.5.2012 21:55
agac

XXX.XXX.118.74

U známého hnízdily ve sloupku u vrátek a taky vše dopadlo dobře ( i když jsem to nechápal ). :-)

28.5.2012 14:44
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

nejsou hloupé a neřeší velikost budek jako my. Většinou hnízdí v tom v čem byly odchované. Nabídl jsem modřinkám budky, ale zahnízdili v otvorech od topení WAW. Asi to mají i s vytápěním. Znám hnízdí místa v trubkách od dopravních značek.

28.5.2012 16:20
zbosace

XXX.XXX.138.16

Presne to sa stalo aj mne. Vykopali sme stlpik od plota aj z betonovou patkou že sa beton rozbije a trubka pojde do šrotu. Za tri týždne syn hovorí že keď udrel po betone z trubky šli zvláštne zvuky. Večer z baterkou som videl vo vnutri sýkorku belasú ako bojazlivo na mňa pozerá. Trubka bola tak opretá že do nej určite aj pršalo ale to nebránilo tomu aby postupne z trubky vyletelo 8 drobčekov. Na trubke som niekolko krát uvidel odpočívať krahulca a pravidelne odtial číhal na rybky rybárik. Sýkorky belasé sú úžasné vtáky. V minulosti som našiel hniezdo aj v starej Tatre 111 ktorá sa používala na rozťahovanie nákladných aut a sem tam sa nevrátila na pôvodné miesto kde parkovala. Sýkorkám to nerobilo žiadny problém. Celá firma chodila denne niekolko krát nazerať na rodinku ako sa jej darí. Takže nemajte obavu oni si poradia.

28.5.2012 20:25
jurin

XXX.XXX.95.22

také bych to nechal na nich, každopádně nám potom dejte vědět jak to dopadlo.:-) Já jsem letos rozvěsil do zahrady několik budek pro koňadry ale bohužel se do všech nastěhovali vrabčáci...

28.5.2012 20:59
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

pro sýkory to chce zmenšit vletový otvor, stačí průměr tři cm..

28.5.2012 21:24
jurin

XXX.XXX.95.22

corvuscorax napsal(a):
pro sýkory to chce zmenšit vletový otvor, stačí průměr tři cm..

na netu jsem našel různé informace v rozmezí 35-38mm (pro koňadry). Mám tam i jednu pro modřinky (28mm otvor) ale zůstala neopsazená, ty u nás raději hnízdí v poštovní schránce...:-)

3.6.2012 17:59
lipovy.kvitek

XXX.XXX.25.206

Taky jsme měli sýkory ve sloupku brány. Hnízdily tam několik let, a že na ně prší nebo že se po bráně procházejí kočky, jim nevadilo. Nikdy nebyl problém s vylétnutím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík