Divné chování korely

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2012 20:20
pankie

XXX.XXX.118.20

Dobrý den, zpozorovali jsme , že naše korela dělá zvláštní cviky na bidýlku. Roztáhne křídla i ocas a visí hlavou dolů.Pak si zase normálně sedne na bidlo. Máme jí krátce(asi 3týdny), pomalu si ale zvyká na nás a nové prostředí. Každý den jí necháváme proletět,pohyb jí snad nechybí,do klece se umí vrátit i sama,když chce.Hračky v kleci také má a každou chvíli se jí někdo z rodiny věnuje. myslíte, že se přesto nudí? Nebo tím něco naznačuje? děkuju

29.5.2012 21:55
bathory

XXX.XXX.218.115

Moje aymary tohle dělají, když chtějí postříkat vodou z postřikovače :-) možná je jí horko :-)

30.5.2012 11:53
alarios

XXX.XXX.221.14

Zdravím, já si spíš myslím že se chce jen protáhnout :-) Moje korely dělají totéž, i když mají proletu požehnaně. Dost možná si tak jen hraje a zabíjí volný čas.
Divné chování to rozhodně není, dokonce bych i řekl že čím větší papoušek, tím lepší kreace vzhůru nohama předvádí - viz. kakadu, žako, a tak dále.

Korelám zdar! :-)

30.5.2012 13:08
veska

XXX.XXX.71.26

Naši papoušci ze sebe taky dělají netopýry. :-) Hlavně samec kouřáka. Ten věčně leze po vrchním pletivu.

31.5.2012 00:13
ela2000

XXX.XXX.57.38

Naše korelka to taky dělá, začne plácat křídly a leze po kleci dolů :) Je to někdy sranda vidět :)

Chci se zeptat na obrázek korely a zeleného krmení, co je na obrázku pěstováno za semínka, že z toho vyrostle tohle? Přijde mi to jako dobrý nápad, já svým korelám dávám salát ze zahrádky, nebo jim často natrhám pampelišky, ale tohle vypadá dobře. Díky za inspiraci!

Jinak se přikloním ještě s jedním problémem - korelka má na zobáčku skvrnku, z ničeho nic se tam objevila a řekla bych, že to je tmavší. Nevím od čeho by to mohlo být, vypadá to jako sražená krev, nebo odřenina, ale špinavé to není. Když jsem po tom přejela prstem, nijak extra jiný mi ten povrch místa nepřipadal. Neví někdo? Přikládám foto.

Děkuju.

31.5.2012 00:32
alarios

XXX.XXX.221.14

Vůbec není zač, jsem rád že jste v tom inspiraci nalezla :-) Takže: vezmete nějakou nádobu (tvarově spíš nižší obdelník), nasypete vyšší vrstvu zeminy, a na ní de facto "co dům dal" - tohle byla zrovna směs prosa, slunečnice a pšenice - a opět zasypete zhruba 1-2cm zeminy a udržujete vlhké. Chovancům to předkládám víceméně celoročně a vždy je to za chvilku zlikvidované :-)

A k té skvrnce - kdysi dávno mi jedna korela narazila do silnější větve a na zobáku se jí objevilo něco podobného. Mizelo to dlouho, ale žádný následek pak nebyl. Zdálo se mi to ne nepodobné modřině. Ale těžko říct, jak k tomu přišla ta Vaše. Skvrnu pozorujte a kdyby se nějak měnila k horšímu, zkusil bych raději veterináře - zdraví máme jen jedno, bez ohledu na druh živočicha :-)

31.5.2012 01:14
zbosace

XXX.XXX.111.57

V mojom chove takúto pozu zaujmú samice najčastejšie na budke alebe ihneď po vylezení z vletoveho otvoru. Je to zastrašovací manever, samička, samozrejme ak je v prírodnej šedej farbe má v tejto pozícii roztiahnuté chvostové perie a na ňom šedo žltú kresbu, tak isto krídla, šedé zo žltými bodkami. Vizualne to asi na votrelca pôsobí odstrašujúco ak ešte pri tom vreští alebo syčí. V mimohniezdnom období to môže naznačovať duševné rozpoloženie v momentálnej situácii.

31.5.2012 01:31
ela2000

XXX.XXX.57.38

Děkuji za popis :) Zkusím jim taky něco takového udělat :)

Jinak také nevím, kde k tomu přišla, pouštím si ji každý den a nevím, že by narazila. Jedině v kleci mohla mít menší nehodu, je to pokojová voliéra :) Také mi to právě připadá jako modráček. No myslím, že se to snad ztratí :)

Děkuji za odpověď.:-)

1.6.2012 13:00
hulenová

XXX.XXX.61.154

to dělá naše samička, hraje si. Pokud je ale takhle zavěšená z budky, tak zastrašuje. Občas to dělá i náš samec, ale jen vyjímečně.

1.6.2012 19:20
pankie

XXX.XXX.118.20

Děkuju za odpovědi :-) hlavně,že je to normální a nezbláznila se smajlík už se zná s naším adulákem,který jí krásně povídá a ona ho trpělivě poslouchá:-))

3.6.2012 10:13
ivuš

XXX.XXX.120.1

To je naprosto normální.Dělají to ve voliérách,když prší - načepýří se,roztáhnou křídla a visí hlavou dolů a nakrucují se,aby se jim dostala voda na tělo.U ochočené korely doma:-) to začne,jen na ni stříknete vodu.A někdy to dělají jen tak pro zábavu-prostě blbnou.

5.6.2012 14:57
mujkakadu

XXX.XXX.181.189

Amazoňan takhle čeká na rosení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík