Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2012 19:22
hali

XXX.XXX.59.156

Zdravím,
na nemoderovaném foru mi moc lidí neodpovědělo,tak se zeptám zde. Uvažuju o pořízení papouška a to buď šedokřídlého,nebo pyruru,samozdřejmě ručně dokrmeného. Chci se Vás zeptat,co si myslíte že je lepší. Děkuji za odpověď.

4.6.2012 19:37
jurin

XXX.XXX.95.22

za sebe říkám pyruru, je to super mazel i když má někdy svoje dny a sem tam si i pěkně zařve:-)

4.6.2012 19:39
hali

XXX.XXX.59.156

děkuji za odpověď. má ještě někdo zkušenost s papoušíky?

5.6.2012 15:09
hali

XXX.XXX.59.156

nikso nemá zkušenost s papoušíky? smajlík

5.6.2012 16:50
saluki

XXX.XXX.6.82

Ahoj, srovnáváte dost různé papoušky. Pyrurky nechovám, na můj vkus jsou i jako mazlík moc hluční. Papoušíčci jsou bezva, ručně dokrmený společník by jistě chod vaší domácnosti prakticky nijak nenarušil. Jen je problém, že je dost maličký a pohyb po bytě mu díky tomu může být nebezpečný. Přirozeně odchovaný pod rodiči o společnost člověka vůbec nestojí. Hodně štěstí při výběru.

5.6.2012 18:22
hali

XXX.XXX.59.156

saluki napsal(a):
Ahoj, srovnáváte dost různé papoušky. Pyrurky nechovám, na můj vkus jsou i jako mazlík moc hluční. Papoušíčci jsou bezva, ručně dokrmený společník by jistě chod vaší domácnosti prakticky nijak nenarušil. Jen je problém, že je dost maličký a pohyb po bytě mu díky tomu může být nebezpečný. Přirozeně odchovaný pod rodiči o společnost člověka vůbec nestojí. Hodně štěstí při výběru.

Děkuji za odpověď. Jak jsem psal,zatím o tom uvažuji. ten pohyb po pokoji by nevadil,bylo by to pod dozorem,můžu se Vás zeptat,víte o někom,kdo je dokrmuje,popř.orientační cenu? nejlépe zlínský kraj. Děkuji.

5.6.2012 19:34
saluki

XXX.XXX.6.82

Zadejte si na inzerci tohoto vebu papoušíček, je jich tam několik. Třeba tohle:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/1744837/prodam-rucne-dokrmene/

5.6.2012 19:50
hali

XXX.XXX.59.156

saluki napsal(a):
Zadejte si na inzerci tohoto vebu papoušíček, je jich tam několik. Třeba tohle:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/1744837/prodam-rucne-dokrmene/

Moc Vám děkuji za odpověď, můžu se Vás ještě zeptat,jestli byste neměla ještě tip na klec ?
co třeba tahle? http://klece.hledejceny.cz/guangdong-klec-vlasta-282-1900/
Děkuji

5.6.2012 20:05
ok312157

XXX.XXX.143.40

Dobrý den
Zkuste odkaz na www.forpus-klub.cz zde jsou chovtelé z celé ČR i SR.

5.6.2012 20:06
saluki

XXX.XXX.6.82

upřímně, nejsem zastáncem těchhle komerčních vymožeností. Ono totiž hned na téhle kleci jsou minimálně dvě věci sice pratkické na čištění, ale absolutně k ničemu pro pohodu papouška. Svislé mříže se sice tak neumažou, ale papoušek nemůže šplhat po kleci, protože mu nožičky kloužou. Takže za mě výběr jasný, jedině vodorovné dráty. A za plastová bidla ještě podél delší strany klece by někdo zasloužil napomenutí. Rozhodně dřevěná bidla a napříč, co nejdál od sebe, aby malý papoušíček plácnul párkrát křidélky při každém přesunu. Nezlobte se za kritiku. Snad poradí jiní lépe.

5.6.2012 20:25
hali

XXX.XXX.59.156

ok312157 napsal(a):
Dobrý den
Zkuste odkaz na www.forpus-klub.cz zde jsou chovtelé z celé ČR i SR.

Děkuji,tam už jsem to zkoušel,ale nikdo mi neodpověděl

5.6.2012 20:28
hali

XXX.XXX.59.156

saluki napsal(a):
upřímně, nejsem zastáncem těchhle komerčních vymožeností. Ono totiž hned na téhle kleci jsou minimálně dvě věci sice pratkické na čištění, ale absolutně k ničemu pro pohodu papouška. Svislé mříže se sice tak neumažou, ale papoušek nemůže šplhat po kleci, protože mu nožičky kloužou. Takže za mě výběr jasný, jedině vodorovné dráty. A za plastová bidla ještě podél delší strany klece by někdo zasloužil napomenutí. Rozhodně dřevěná bidla a napříč, co nejdál od sebe, aby malý papoušíček plácnul párkrát křidélky při každém přesunu. Nezlobte se za kritiku. Snad poradí jiní lépe.

Já taky ne,ale kde seženete klec s rovnýma mřížema? já jsem zatím žádnou nenašel,jestli jste ale nějakou našla,dejte sem odkaz,byl bych rád,ale né zas velkou klec jako například klec ara,atd,tam prý papoušek zdivočí,nevím co je na tom,ale pravdy. Plastová bidla neřeším,automaticky bych je vyhodil a dal tam dřevěné. Za kritiku jsem rád,aspon mi to pomůže :-) Děkuji

5.6.2012 20:38
ok312157

XXX.XXX.143.40

Dobrý večer, musíte chvilku počkat chodí tam jen občas. Jinak máte dole odkaz na chovatele zkuste oslovit přímo je. Pan Kubíček nabízel kdysi paní, že jí je dokrmí tak ho oslovte, je to i někde dole v diskuzi. Mějte se Ondřej K.

5.6.2012 20:45
saluki

XXX.XXX.6.82

a to já Vás nepotěším, jsem kutil, takže ze zbytků pletiva z venkovních volier jsem si pro papoušíčky na zimování ztloukla malou volierku. Nestálo to nic, a byli spokojení. Ale chápu, že do bytečku se jistě kupovaná klec hodí lépe. Určitě jsem ve zverimexu takových viděla několik. Zkusím zapátrat po netu.

5.6.2012 20:46
hali

XXX.XXX.59.156

ok312157 napsal(a):
Dobrý večer, musíte chvilku počkat chodí tam jen občas. Jinak máte dole odkaz na chovatele zkuste oslovit přímo je. Pan Kubíček nabízel kdysi paní, že jí je dokrmí tak ho oslovte, je to i někde dole v diskuzi. Mějte se Ondřej K.

Děkuji,už jsem mu psal. Občas tam chodí,já už čekám 2 dny,tak nevím. ikdyž by pan Kubíček dokrmil je ode mně daleko,já jsem z Jižní Moravy okr. Uherské Hradiště.

5.6.2012 21:07
saluki

XXX.XXX.6.82

http://images.google.com/search?tbm=isch&hl=cs&source=hp&biw=1024&bih=654&q=klec&gbv=2&oq=klec&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_l=img.3..0l10.551.802.0.2023.4.2.0.0.0.0.1001.1612.5-1j0j1.2.0...0.0.bzLHRQR7_8g

jsem zadala na google slovo klec a vyjelo mi jich hned několik. A na ty pyrurky se ještě taky přeptejte. Lidé si je jako mazlíky velmi chválí.

5.6.2012 21:14
hali

XXX.XXX.59.156

saluki napsal(a):
http://images.google.com/search?tbm=isch&hl=cs&source=hp&biw=1024&bih=654&q=klec&gbv=2&oq=klec&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_l=img.3..0l10.551.802.0.2023.4.2.0.0.0.0.1001.1612.5-1j0j1.2.0...0.0.bzLHRQR7_8g

jsem zadala na google slovo klec a vyjelo mi jich hned několik. A na ty pyrurky se ještě taky přeptejte. Lidé si je jako mazlíky velmi chválí.

Děkuji. na ty klece se ještě podívám,na to googlu to je skoro všechno vesměs pro činčily,ikdyž tam jsou i nějaké pěkné pro papoušky,když něco objevím,dám to sem. Na ty pyrurky se určitě přeptám a ještě bych se chtěl zeptat,co třeba senegalec,jak je hlučný oproti papoušíkům? ve svém profilu máte,že jej chováte,tak se ptám. Děkuji

5.6.2012 22:37
saluki

XXX.XXX.6.82

zase srovnání nesrovnatelného. O papoušíčkovi nebude vědět nikdo ani za slabounkou zdí, senegalec se předvádí všemi možnými zvuky, naučí se prakticky cokoliv. Jsou to úžasní mazlíci a klauni, ale jsou nároční na čas a když ho náhodou nemáte, vytrestají i všechny sousedy. Sama za sebe bych na mazlíka doporučila aymarku, a klidně ve dvojici. Jsou to i ve volieře nejkrotší a nejklidnější papoušci. Jejich všude zvýrazněné mínus je řidší a objemnější trus, ale jejich povaha, zvědavost a důvěra to vynahradí několikanásobně. A ve dvou se k sobě tulí a mazlí, všechno spolu diskutují hlasem jak pískající morče. Navíc i v páru si zachovají krotkost a vztah k člověku, a když pak není zrovna moc času, samota je netíží. Nepotřebují moc létat, jsou to hlavně šplhavci, takže i čas mimo klec tráví spíš ťapáním po nábytku nebo pozorováním. Fakt pohodáři. A občas se tam najde i jedinec nadaný na napodobování zvuků, a to je teprve sranda, dívat se, jak se poctivě učí a trénuje. :-)

6.6.2012 08:22
bathory

XXX.XXX.218.115

saluki napsal(a):
zase srovnání nesrovnatelného. O papoušíčkovi nebude vědět nikdo ani za slabounkou zdí, senegalec se předvádí všemi možnými zvuky, naučí se prakticky cokoliv. Jsou to úžasní mazlíci a klauni, ale jsou nároční na čas a když ho náhodou nemáte, vytrestají i všechny sousedy. Sama za sebe bych na mazlíka doporučila aymarku, a klidně ve dvojici. Jsou to i ve volieře nejkrotší a nejklidnější papoušci. Jejich všude zvýrazněné mínus je řidší a objemnější trus, ale jejich povaha, zvědavost a důvěra to vynahradí několikanásobně. A ve dvou se k sobě tulí a mazlí, všechno spolu diskutují hlasem jak pískající morče. Navíc i v páru si zachovají krotkost a vztah k člověku, a když pak není zrovna moc času, samota je netíží. Nepotřebují moc létat, jsou to hlavně šplhavci, takže i čas mimo klec tráví spíš ťapáním po nábytku nebo pozorováním. Fakt pohodáři. A občas se tam najde i jedinec nadaný na napodobování zvuků, a to je teprve sranda, dívat se, jak se poctivě učí a trénuje. :-)

Naprostý souhlas. Sestra si pořídila pyruru a je fakt, že je to skvělý pták, který když má pozornost, neskutečně učenlivý a krotký, ale běda jak se mu jí nedostává to píkání bolí až v hlavě smajlík Záleží jak jste odolný a kolik času máte. Jinak s papoušíky zkušenost nemám, ale aymarky taky doporučuju, i když na nemoderce jsem to dostala vyžrat, že všechno akorát podělají smajlík Jinak klec, co jsem jím koupila je původně určena pro činčily (rozteč 1,4 - 1,5) a v¨bezproblémů, jen výsuvný šuplík nemá, ale já binec stejně vysávám vysavačem :-))

6.6.2012 14:16
hali

XXX.XXX.59.156

Děkuji za názory,asi si pořídím toho papoušíka. od 8 do 14:00 jsem ve škole,pak jdu ven a vrátím se nějak ve 16:00 někdy i 17:00 když bych byl doma tak se mu hbudu samozdřejmě věnovat.
Co třeba tato klec,ale v jiné barvě? děkuji.
http://klece-a-voliery.heureka.cz/guangdong-lucie-zlata/

6.6.2012 14:27
saluki

XXX.XXX.38.103

Jen si dovolím ještě upřesnit, že papoušíčci alespoň v mém chovu chodili jako první spát a jako poslední vstávali. Takže kolem 8 večer už nebyli naladěni na nějaké rušení. A doporučuji sehnat samečka, jsou barevnější a přítulnější. Samičky u tohoto druhu jsou dominatnější. Tak hodně štěstí při shánění.

6.6.2012 17:15
hali

XXX.XXX.59.156

Děkuji, samozdřejmě že chci samečka,ten pán co jste mě dala odkaz má ještě pár,chci to za vysvědčení,tak jsem mu řekl,že zatím není nic jisté,že ale dám do 14 dní vědět. a co říkáte na tu klec ? děkuji

6.6.2012 20:12
bathory

XXX.XXX.218.115

hali napsal(a):
Děkuji, samozdřejmě že chci samečka,ten pán co jste mě dala odkaz má ještě pár,chci to za vysvědčení,tak jsem mu řekl,že zatím není nic jisté,že ale dám do 14 dní vědět. a co říkáte na tu klec ? děkuji

já myslím, že pokud papoušíka budete mít jednoho a necháte ho denně prolítnout, tak bude stačit, byla by sice pro papouška příjemnější širší klec než vyšší, ale né vždy je lehké je sehnat smajlík

6.6.2012 20:17
hali

XXX.XXX.59.156

Děkuji. ještě jsem se díval na tu klec pořádně a moc se mi nelíbí,nevím,uvidím. spíš by se mi líbila ta klec VLASTA,jenže jak píše saluki,jsou tam vodorovné mříže,co jsem se díval,je to skoro na všech.
4bathory: vy nemáte nějaký tip na klec? jak říkám,pouštěn by byl denně. děkuji.

6.6.2012 20:49
bathory

XXX.XXX.218.115

hali napsal(a):
Děkuji. ještě jsem se díval na tu klec pořádně a moc se mi nelíbí,nevím,uvidím. spíš by se mi líbila ta klec VLASTA,jenže jak píše saluki,jsou tam vodorovné mříže,co jsem se díval,je to skoro na všech.

a nezkoušel ses dívat třeba na vyšší klece pro hlodavce? Ty většinou mají horizontální mříže. Problémem je rozteč mřížky, na tu bacha, ta může být velká... Nebo co nějaká taková http://www.heureka.cz/?h[fraze]=klec-lucie nebo po úpravě http://www.heureka.cz/?h[fraze]=klec-osmak-60 záleží kolik za to chceš dát :-)

6.6.2012 20:51
saluki

XXX.XXX.6.82

jen ještě, nevím jak moc máte zkušeností. Ale po přinesení papouška domů pár dnů nepouštět, nechat ho rozkoukat, není to hračka, musí si zvyknout na chov domácnosti. Zjistěte od chovatele co nejvíc rad do začátku. těším se na fotečku.:-)

7.6.2012 16:30
hali

XXX.XXX.59.156

bathory napsal(a):
a nezkoušel ses dívat třeba na vyšší klece pro hlodavce? Ty většinou mají horizontální mříže. Problémem je rozteč mřížky, na tu bacha, ta může být velká... Nebo co nějaká taková http://www.heureka.cz/?h[fraze]=klec-lucie nebo po úpravě http://www.heureka.cz/?h[fraze]=klec-osmak-60 záleží kolik za to chceš dát :-)

Děkuji. No tak ta klec špatná není,ještě se ale zkusím zeptat strýca,ten má jednu pěknou klec a má v ní agoša,tak sa mrknu a když tak sem dám odkaz,jestli ju najdu. každopádně děkuji za tip :-)

7.6.2012 16:38
hali

XXX.XXX.59.156

saluki napsal(a):
jen ještě, nevím jak moc máte zkušeností. Ale po přinesení papouška domů pár dnů nepouštět, nechat ho rozkoukat, není to hračka, musí si zvyknout na chov domácnosti. Zjistěte od chovatele co nejvíc rad do začátku. těším se na fotečku.:-)

Zkušenosti mám jak s chovem papoušků ve voliéře,tak s polokrotkými,jednou jsem měl růžohrdlého,byl z voliéry,mladý a ochočil se. bohužel mojí nedopatřením úletl. měl jsem pro něj tuto klec: http://klece-a-voliery.heureka.cz/klec-margot-i-43x25x47-cm/ nevím,jesli přesně takové rozměry,je ve více velikostech. jak má ty misky plastové zvenku,tak jak žral,vždycky ten vrch hlavou zhodil,protáhl se a vždy uletěl (jen po pokoji). nijak jsem to neřešil chytl ho a dal zpět a dodnes se tluču do hlavy že jsem to neřešil. jednou jak se větralo,odhodil vrch,protáhl se a létal po baráku až vyletěl oknem (to jsem zjistil jak jsem došel ze školy) a už ho nebylo,proto se ptám na to,jakou klec,tuto už nechci ani vidět. Jinak fotečka bude,jestli bude dobré vízo :-)

8.6.2012 21:58
ivanhoe

XXX.XXX.178.123

Jo- přesně tak mi taky uletěl papoušek muj milovanej. Oni vůbec nedělají ty klece zajištěný,hlavně u těch krmítek ale i u dvířek. Papoušek nadzvedne i dvířka, vleze do krmitka a tak dlouho lomcuje až otevře mřížku a podobně. Výrobci by se měli zamyslet a ne podporovat chovatele- kdo to má pořád obnovovat že , zvláště když už mluví-je hodný- a mame ho už více jak rok. Takhle přesně jsem přišel o svou andulku. Už nenechavam nikdy papouška venku v kleci, nikdy neotvírám okno pokud-je na volno, a hlídám každý otevření dveří.:-|

9.6.2012 11:51
hali

XXX.XXX.59.156

ivanhoe napsal(a):
Jo- přesně tak mi taky uletěl papoušek muj milovanej. Oni vůbec nedělají ty klece zajištěný,hlavně u těch krmítek ale i u dvířek. Papoušek nadzvedne i dvířka, vleze do krmitka a tak dlouho lomcuje až otevře mřížku a podobně. Výrobci by se měli zamyslet a ne podporovat chovatele- kdo to má pořád obnovovat že , zvláště když už mluví-je hodný- a mame ho už více jak rok. Takhle přesně jsem přišel o svou andulku. Už nenechavam nikdy papouška venku v kleci, nikdy neotvírám okno pokud-je na volno, a hlídám každý otevření dveří.:-|

tak,tak proto už chci jen klec,kde se dvířka,ale i krmítka vysouvají směrem nahoru,je to bezpečnější a ikdyž to bude otevírat,dá se to zajistit kolíkem,proto už jen klec ,kde se otvírají dvířka nahoru a to je asi jen ta VLASTA,ikdyž má dráty svisle,bude to bezpečnější,než když má dráty vodorvně a ulétne,každopádně děkuji za odpovědi,zkusím ty klece ale ještě více omrknout.

20.7.2012 12:50
hali

XXX.XXX.59.175

Tak papoušíci jsou doma.. tady pár fotek..

20.7.2012 14:23
forpus

XXX.XXX.160.164

hali napsal(a):

Dobrý den,
na klubovém webu jsem z vlastní zkušenosti doporučoval tuto klec:
http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/pro_kanarky/ostatni/251459 . Přikládám obrázky. Jsou levné a v pohodě.

20.7.2012 22:25
ponka1

XXX.XXX.38.221

Klec omega má rovné mříže....:-)

21.7.2012 14:06
hali

XXX.XXX.59.147

forpus napsal(a):
Dobrý den,
na klubovém webu jsem z vlastní zkušenosti doporučoval tuto klec:
http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/pro_kanarky/ostatni/251459 . Přikládám obrázky. Jsou levné a v pohodě.

Dobrý den,pane Smrček,
ty klece jsou určitě vhodné pro papoušíčky,jenže si myslím,že jsou to klece spíš na chov,než pro dva ochočené,kteří jsou denně pouštěni na prolet z klece,jinak ale děkuji za tip.

Přidejte reakci

Přidat smajlík