Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2012 20:09
cerny.kamil

XXX.XXX.51.34

Hezký den!
Před chvílí jsem na zahradě našel poskakující ptáče. Prosím Vás o radu: Co to vlastně je a čím mu přilepšit, aby zesílil a byl schopen svobody?
Děkuji!

pivomil

5.6.2012 22:43
pivomil

XXX.XXX.50.196

Co to je to netusim,ale stalo se mi jednou to same pred par lety, kdyz jsem zacinal s chovem andulek.
Dal jsem ho do voliery,ale nejak o sebe nikdo nejevil zajem. Dva dny jsem zabijel ruzny brouky,hlavne takovy ty parchanty co se nachazi pod kameny,ale ani nevim jestli je zral. Nektere jsem dokonce jen prizabil,aby ho nalakal pohyb,ale jak uz rikam, nevim jestli neco z toho vzal. Za dva dny jsem ho pak pustil,jak dopadl to nevim. Celou tu dobu ve strome letal jeho rodic a piskal na nej. Pokud vypadl z hnizda a nevzletne,tak ho urcite drapne nejaka kocka. Na druhe strane jestli se ti podari ho necim krmit, dej vedet, sam jsem zvedav.

6.6.2012 08:08
ros

XXX.XXX.59.9

Vypydá to na mládě konopky. Každopádně byla hloupost ho brát do klece, nevím jestli jste ho tímhle neodsoudili k záhubě. I když se vám zdá mládě poskakující v trávě bezmocné, tak to tak není. Rodiče jsou většinou na blízku a krmí ho. Mají dokonalý přehled o tom kde mládě je.smajlík

6.6.2012 08:11
zbosace

XXX.XXX.67.46

Z največšou pravdepodobnosťou sa jedná o mláďa stehlíka konopky. Je už dosť velké a malo by sa o seba postarať samo. Nemá nejaké zranenie? Dal by som mu senegal, celé trsy pastuší tobolky a odkvitnutý žabinec a stavikrv vtáči. Samozrejme aj kanárčí zob. Prípadne ak je zranený zaniesť najbližšiemu chovatelovi kanárov. Posledná možnosť je dať ho do malej klietky a tú zavesiť na miesto nálezu. Pokial žadoní o potravu,. rodičia ho nájdu.

6.6.2012 22:10
cerny.kamil

XXX.XXX.51.34

Mockrát Vám všem děkuji za rady! Bohužel ptáče uhynulo. Už včera vypadalo zesláble, občas se mi v kleci zdálo, že tahá křídlo. Ale nevím, možná jsem mu vážně odchytem nepomohl, i když je pravdou, že náš kocour nikdy nespí... smajlík
Každopádně vám děkuji za ochotu pomoci. Je hezké, když si profíci najdou čas pro amatéry a jejich malicherné příhody. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík