V prvním hnízdě v jednom z párů od n. tyrkysových přírodních jsem měl letos samce a samici v barvách (viz.fotografie). Oba rodiče jsou přírodní, akorát samec má jednu křídelní letku zcela bílou. Rád bych věděl o jakou mutaci se jedná, Mladý samec má na břiše mírný nádech do červena..samice má břicho čistě žluté.
Dbrý den, tak podle mě jsou to, jak já tomu pracovně říkám a jak to nazývají Němci: citrone opalín.Akorát u vás to nebude čistě vzhledem k té červené skvrně, takže opalín, ale nevím jistě kam to zařadit, třeba poradí ještě někdo.Přidávám fotku mojí samice.
marty
napsal(a):
V prvním hnízdě v jednom z párů od n. tyrkysových přírodních jsem měl letos samce a samici v barvách (viz.fotografie). Oba rodiče jsou přírodní, akorát samec má jednu křídelní letku zcela bílou. Rád bych věděl o jakou mutaci se jedná, Mladý samec má na břiše mírný nádech do červena..samice má břicho čistě žluté.
Zdravím, jedná se o opalinovou mutaci, jak již je uvedeno, jen s tím samcem nepočítejte. Od takto složeného páru samce odchovat, je nadlidský úkol. Spíš si ale myslím, že máte rodičovský pár 1,0 opalin x 0,1 normální.