Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2012 19:50
matis94

XXX.XXX.176.197

Včera sa u roziel vyliahlo 1. mladé. Dnes do obedu som bol skontrolovať a všetko bolo ok. No teraz večer mi to nedalo a bol som mrknúť znovu a našiel som mladé z odhryznutou hornou polovicou zobáku. Tento pár som kupoval ako 3 ročný po dvoch odchovoch. U druhého páru mi zas samica nekŕmi, iba sa stará o vajcia. už dva mladé kvôli tomu uhynuli. Absolútne sa mi nedarí. Neviete čo s tým. Ďakujem za radu.

30.6.2012 22:27
alex66

XXX.XXX.204.8

Když tam polezete dvakrát denně tak se potom nedivte. Ptáci potřebují na hnízdění určitý klid a ne aby je někdo pořád vyrušoval. I když každý pár snáší rušení jinak.

1.7.2012 11:01
matis94

XXX.XXX.176.197

Tento pár s kontrolu nemá problém. Raz denne, niekedy každý druhý deň kontrolujem búdku. Dnes som znova našiel dohryzené mláďa. Nemôže to byť samcom?? Stále vysedáva v búdke. Je tam ešte 5 vajec. Nechcel by som prísť o ďalšie. Prosím o radu. A ďakujem

1.7.2012 11:33
petr111

XXX.XXX.104.251

matis94 napsal(a):
Tento pár s kontrolu nemá problém. Raz denne, niekedy každý druhý deň kontrolujem búdku. Dnes som znova našiel dohryzené mláďa. Nemôže to byť samcom?? Stále vysedáva v búdke. Je tam ešte 5 vajec. Nechcel by som prísť o ďalšie. Prosím o radu. A ďakujem

Je možné, že to dělají běžně, proto je někdo prodal.

1.7.2012 11:38
matis94

XXX.XXX.176.197

Myslíte že by som mohol dať vajcia pod andulky?? Iné východisko nemám.Alebo odobrať samca a počkať čo sa stane??Zvládne potom samica kŕmiť??

1.7.2012 12:35
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

Dobrý den.Proč jim lezete každý den do budky.Snad víte,kdy nesli vejce a kdy se mají líhnout mladé,zkontroluji stav,přidám na krmení a nechávám na ptácích.Joža.

1.7.2012 12:52
lamon

XXX.XXX.143.249

Naprosto vás chápu! Snažíte se pomoct, protože je Vám toho líto, máte v tom tolik práce a nechcete aby to tak skončilo, pod andulky určitě ne,andulky by je neodživily, pokud si jste jistý že to dělá samec oddělte ho vedle do voliéry ať může samec přes pletivo samici krmit.

1.7.2012 12:54
petr111

XXX.XXX.104.251

Já bych ty kontroly nenapadal, dělám je také a papoušci jsou zvyklí.

1.7.2012 16:40
matis94

XXX.XXX.176.197

petr111 napsal(a):
Já bych ty kontroly nenapadal, dělám je také a papoušci jsou zvyklí.

Áno sú zvyknutý, krmivo berú z ruky. Samica z druhého páru dokonca 3 krát uletela a vrátila sa späť. Andulky sú tak zvyknuté že sa ani neobťažujú prestať kŕmiť mladé keď krúžkujem.V tej kontrole by som problém nevidel. A samca som oddelil uvidím čo sa bude diať.

11.7.2012 10:19
nicol

XXX.XXX.142.2

Co se týče kontroly budek, nenapadlo Vás dát do budky kameru? Při dnešních cenách by to snad nemusel být pro nikoho problém. Pak je můžete sledovat jak se chovají a zjistit, zda-li to dělá samec. Můj názor je, že to určitě dělá samec. Kontrola budek kamerou se mi velice osvědčuje, příští týden dovybavím kamerami všechny budky. Jen je potřeba aby kamera měla přísvit, jinak nic neuvidíte.

11.7.2012 11:05
saluki

XXX.XXX.38.103

ahojky, rady tipu citlivě kontrolovat, dát ptákům klid, pořídit kameru ..... jsou rozhodně na místě, jen jsou spíše preventivní.

Ale okamžitá pomoc je asi jedině mladé hned po vylíhnutí odebrat k dokrmení nebo dát již vejce do líhně. Pokud máte možnosti a zkušenosti. Jinak se asi odchovu až na bidlo nedočkáte. Pokud jde o zlozvyk, zkusit na příští sezonu pár rozdělit a dopárovat k jiným partnerům.

Ještě před tím bych zkusila zamezit samci v přístupu do budky. Nevím, jak máte řešené voliery, ale prostě bych kolem budky oddělila pletivem prostor, aby se až k ní nedostal, ale mohl krmit přes pletivo samici. Samozřejmě bych k budce umístila misky pro samici, aby měla šanci krmit i bez jeho asistence. Vše v tichosti a bez větších zásahů, jen provizorium.

Držím palce, ať se povede zabránit takovým smutným nehodám u dalších mláďat.

11.7.2012 19:58
matis94

XXX.XXX.176.197

Zdravím, tak problém som už vyriešil. Bol to samec. Po odobratí do vedľajšej voliéry to prestalo. 3 mladé prežili. No samec sa na kŕmenie vykašlal. Tak som ho daroval. V chove je už nepoužiteľný.Samica kŕmi poctivo sama. Dúfam že to zvládne. Mladé rastú ako z vody. A za rady ďakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík