Mám ve voliéře pár holoubků diamantových - letos vyvedli 3x mladé. Z posledního hnízda zůstalo pouze jedno mládě a to jsem zatím ponechávala ve voliéře společně s rodiči. Jednou jsem přišla a mládě bylo oštípané do krve až mělo vyousané maso. Tak jsem ho dala z voliéry pryč. Měla jsem za to, že to udělal samec. Dneska jsem přišla do voliéry a takto zřízená byla samice, viz foto.
Dle mého to také udělal samec, jak samici prohání a minulý rok jsem si všimla, že jak to měla samička trošičku do krve, tak jí to oštipovali zebřičky.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Zdravím,toto dokáže některý temperamentní samec,když se nechce holubice pářit!Mladé musíte oddělit max.do 14.dnů,někdy i dříve,a pokud samec útočí na samičku,tak na krátkou dobu oddělit!V tomto případě však na"dlouhou",ránu vydezinfikovat,a ponechat holubičku při vydatné,a pestré stravě rehabilitovat,dokud jí rána nezaroste,jinak o ní příjdete!Taky pozor v tomto teplém počasí na mouchy,velmi rády kladou do takovýchto ran vajíčka!!!K.
opka
napsal(a):
Mám s nimi pár zebřiček a andulky. Od andul si myslím, že to není, ač jsou to řádní hajzlíci, tak holoubků si absolutně nevšímají. Alespoň jsem je nikdy neviděla.
Dobrý den,trhání peří vám dělají zebřičky,protože si sním vystýlají hnízdo a andulky,když jsou mladí holoubci v hnízdě tak vám je tak dotrhají,až zabijí.Nikdy se mi zatím nestalo,aby holoubek trhal peří jinému holoubkovi.