Chováte někdo kosy? Kdysi jsem měla kosa, kterého jsem našla vypadlého z hnízda, žil přes 9 let. V knize Ptáci - velký obrazový průvodce (Rebo) jsem četla, že se kos chová ve voliérách a existují mutace straka a albino. Ráda bych kosy zase chovala, bez probémů se snášel s malými a středními austral. papoušky.
Drozd čierny (česky Kos černý) - Turdus merula je eurofauna a keď si vybavíte povolenie na jeho chov môžete ho chovať. Nik kto ho chová a nemá povolenie sa Vám tu neprihlási. Na svetových výstavách C.O.M. sa vystavujú aj biele jedince. Tak prajem veľa trpezlivosti a snahy k vybaveniu povolenia k chovu.
nicol
napsal(a):
Chováte někdo kosy? Kdysi jsem měla kosa, kterého jsem našla vypadlého z hnízda, žil přes 9 let. V knize Ptáci - velký obrazový průvodce (Rebo) jsem četla, že se kos chová ve voliérách a existují mutace straka a albino. Ráda bych kosy zase chovala, bez probémů se snášel s malými a středními austral. papoušky.
Dobrý deň. Dnes som v prírode mohol asi 10 minút sledovať drozda čierneho, ale nie obyčajného, ale straku. Celú hlavu, časť krídla a kostrč mal celú bielu. Bol pomerne plachý, dalo sa mi k nemu priblížiť asi na 15 metrov, potom vždy odletel dalej. Bol v spoločnosti niekolkých prírodne sfarbených.
Fotil som ho aj s mobilom, ale kvalita biedna.
Chová niekto podobne sfarbené drozdy ?
opal88
napsal(a):
Dobrý deň. Dnes som v prírode mohol asi 10 minút sledovať drozda čierneho, ale nie obyčajného, ale straku. Celú hlavu, časť krídla a kostrč mal celú bielu. Bol pomerne plachý, dalo sa mi k nemu priblížiť asi na 15 metrov, potom vždy odletel dalej. Bol v spoločnosti niekolkých prírodne sfarbených.
Fotil som ho aj s mobilom, ale kvalita biedna.
Chová niekto podobne sfarbené drozdy ?
Gratulujem všetkým čo s otvorenými očami chodia do prírody.
Je neuveriteľné, aká príroda chodí i po meste napr. viď park Přerov, foto Šafránej;
http://m.olomouckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/ornitologove-objevili-v-prerove-cernobileho-kosa-jde-o-raritu.html.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Gratulujem všetkým čo s otvorenými očami chodia do prírody.
Je neuveriteľné, aká príroda chodí i po meste napr. viď park Přerov, foto Šafránej;
http://m.olomouckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/ornitologove-objevili-v-prerove-cernobileho-kosa-jde-o-raritu.html.
Dakujem za Váš príspevok aj obrázky. Ten čo som ho videl, bol podobný, len brucho mal celkom tmavé a hlavu asi čisto bielu.
Takového ptáka je lepší pokud to jde odchytit a dát do voliéry. V přírodě nemá dlouhý život, je nápadný pro predátory a vlastní druh ho zahání. Před lety jsem pozoroval úplně bílého vrabce na rušné křižovatce tramvají a trolejbusů. Tam ho odchytávat by byla sebevražda pro množství lidí. Vídal jsem ho asi tři měsíce a pak zmizel.
Pekný večer. Po dlhšom čase sa mi podarilo znovu nafotiť tohoto fešáka. Aj napriek svojmu sfarbeniu prežil dalšiu zimu a dokázal svoju odolnosť a vitalitu. Je to zážitok vidieť ho naživo a na pár metrov od seba.
opal88
napsal(a):
Pekný večer. Po dlhšom čase sa mi podarilo znovu nafotiť tohoto fešáka. Aj napriek svojmu sfarbeniu prežil dalšiu zimu a dokázal svoju odolnosť a vitalitu. Je to zážitok vidieť ho naživo a na pár metrov od seba.
Díky za nádherné fotky.
Ten kos by už měl být u nějakého chovatele než ho krahujec uloví.
Chov ani odchov není vůbec tak náročný, jak se roky v literatuře opisuje.
Choval jsem je roky. S tím zákonem si jistě šikovní poradí, aniž by je někdo mohl žalovat.
Jen dodám, že zpívá celý rok, v zimě i doma, když jsou dva na opačném konci zahrady, je to koncert a navíc na ně útočí ten kos zvenku, ktarý je chce vyhnat ze svého revíru. Kdo to nezná, diví se, proč se ten kos ze zahrady dobývá do voliéry.