Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2012 17:04
nicol

XXX.XXX.142.2

Chováte někdo kosy? Kdysi jsem měla kosa, kterého jsem našla vypadlého z hnízda, žil přes 9 let. V knize Ptáci - velký obrazový průvodce (Rebo) jsem četla, že se kos chová ve voliérách a existují mutace straka a albino. Ráda bych kosy zase chovala, bez probémů se snášel s malými a středními austral. papoušky.

15.7.2012 10:34
nicol

XXX.XXX.142.2

Opravdu nikdo nechová kosy? Nebo nevíte alespoň o někom, kdo je chová?

15.7.2012 10:58
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Drozd čierny (česky Kos černý) - Turdus merula je eurofauna a keď si vybavíte povolenie na jeho chov môžete ho chovať. Nik kto ho chová a nemá povolenie sa Vám tu neprihlási. Na svetových výstavách C.O.M. sa vystavujú aj biele jedince. Tak prajem veľa trpezlivosti a snahy k vybaveniu povolenia k chovu.

15.7.2012 11:09
nicol

XXX.XXX.142.2

Ano, je mi známo, že je potřeba povolení, jen nevím co je potřeba k tomu abych ho získala. Již delší dobu mě láká chov evropského ptactva.

15.7.2012 11:26
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Na vašom odbore Životného prostredia na mestskom úrade musia Vám vydať podmienky, které od Vás budú požadovať.

28.11.2015 17:01
opal88

XXX.XXX.238.248

nicol napsal(a):
Chováte někdo kosy? Kdysi jsem měla kosa, kterého jsem našla vypadlého z hnízda, žil přes 9 let. V knize Ptáci - velký obrazový průvodce (Rebo) jsem četla, že se kos chová ve voliérách a existují mutace straka a albino. Ráda bych kosy zase chovala, bez probémů se snášel s malými a středními austral. papoušky.

Dobrý deň. Dnes som v prírode mohol asi 10 minút sledovať drozda čierneho, ale nie obyčajného, ale straku. Celú hlavu, časť krídla a kostrč mal celú bielu. Bol pomerne plachý, dalo sa mi k nemu priblížiť asi na 15 metrov, potom vždy odletel dalej. Bol v spoločnosti niekolkých prírodne sfarbených.
Fotil som ho aj s mobilom, ale kvalita biedna.
Chová niekto podobne sfarbené drozdy ?

28.11.2015 17:10
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

vmakovicky napsal(a):
Na vašom odbore Životného prostredia na mestskom úrade musia Vám vydať podmienky, které od Vás budú požadovať.

Nikam nechodit a zakoupit ptáky rovnou s doklady

28.11.2015 17:36
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

opal88 napsal(a):
Dobrý deň. Dnes som v prírode mohol asi 10 minút sledovať drozda čierneho, ale nie obyčajného, ale straku. Celú hlavu, časť krídla a kostrč mal celú bielu. Bol pomerne plachý, dalo sa mi k nemu priblížiť asi na 15 metrov, potom vždy odletel dalej. Bol v spoločnosti niekolkých prírodne sfarbených.
Fotil som ho aj s mobilom, ale kvalita biedna.
Chová niekto podobne sfarbené drozdy ?

Gratulujem všetkým čo s otvorenými očami chodia do prírody.

Je neuveriteľné, aká príroda chodí i po meste napr. viď park Přerov, foto Šafránej;

http://m.olomouckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/ornitologove-objevili-v-prerove-cernobileho-kosa-jde-o-raritu.html.

28.11.2015 17:57
opal88

XXX.XXX.238.248

rastislavmpavelka napsal(a):
Gratulujem všetkým čo s otvorenými očami chodia do prírody.

Je neuveriteľné, aká príroda chodí i po meste napr. viď park Přerov, foto Šafránej;

http://m.olomouckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/ornitologove-objevili-v-prerove-cernobileho-kosa-jde-o-raritu.html.

Dakujem za Váš príspevok aj obrázky. Ten čo som ho videl, bol podobný, len brucho mal celkom tmavé a hlavu asi čisto bielu.

28.11.2015 18:34
eli22

XXX.XXX.181.33

I albína jsem jednou viděla, ale myslím, že v přírodě nemá moc šanci přežít.

11.3.2016 22:16
opal88

XXX.XXX.238.248

Dnes sa mi toho krásavca podarilo nafotiť lepšie ako minule.

11.3.2016 22:20
stewe5

XXX.XXX.157.2

U nas jednou lital uplne bilej kos, vidal jsem ho tak pul roku a pak zmizel...

12.3.2016 00:07
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Takového ptáka je lepší pokud to jde odchytit a dát do voliéry. V přírodě nemá dlouhý život, je nápadný pro predátory a vlastní druh ho zahání. Před lety jsem pozoroval úplně bílého vrabce na rušné křižovatce tramvají a trolejbusů. Tam ho odchytávat by byla sebevražda pro množství lidí. Vídal jsem ho asi tři měsíce a pak zmizel.

6.3.2018 17:56
opal88

XXX.XXX.197.236

Pekný večer. Po dlhšom čase sa mi podarilo znovu nafotiť tohoto fešáka. Aj napriek svojmu sfarbeniu prežil dalšiu zimu a dokázal svoju odolnosť a vitalitu. Je to zážitok vidieť ho naživo a na pár metrov od seba.

6.3.2018 18:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

opal88 napsal(a):
Pekný večer. Po dlhšom čase sa mi podarilo znovu nafotiť tohoto fešáka. Aj napriek svojmu sfarbeniu prežil dalšiu zimu a dokázal svoju odolnosť a vitalitu. Je to zážitok vidieť ho naživo a na pár metrov od seba.

Díky za nádherné fotky.
Ten kos by už měl být u nějakého chovatele než ho krahujec uloví.
Chov ani odchov není vůbec tak náročný, jak se roky v literatuře opisuje.
Choval jsem je roky. S tím zákonem si jistě šikovní poradí, aniž by je někdo mohl žalovat.
Jen dodám, že zpívá celý rok, v zimě i doma, když jsou dva na opačném konci zahrady, je to koncert a navíc na ně útočí ten kos zvenku, ktarý je chce vyhnat ze svého revíru. Kdo to nezná, diví se, proč se ten kos ze zahrady dobývá do voliéry.

Přidejte reakci

Přidat smajlík