Dobrý den Všem postiženým chovem ptactva,
prosím poraďte fišeráci začali škubat mladé, tak jsem je odebral k ručnímu dokrmení. Jedno z mláďat má pořád křečovitě sevřenou nožku. Nikde jsem neshledal, že by ji měl poškozenou, když mu roztáhnu prsty a dám mu prst tak drží, jak prst vytáhnu opět nožku sevře. Co s tím? Při každém krmení i mimo něj se snažím nožku otvírat a trénovat pohyb prstů. Je šance že se nožka spraví? Za slušné odpovědi děkuji.
Chovu zdar
ščugla
ščugla
napsal(a):
Dobrý den Všem postiženým chovem ptactva,
prosím poraďte fišeráci začali škubat mladé, tak jsem je odebral k ručnímu dokrmení. Jedno z mláďat má pořád křečovitě sevřenou nožku. Nikde jsem neshledal, že by ji měl poškozenou, když mu roztáhnu prsty a dám mu prst tak drží, jak prst vytáhnu opět nožku sevře. Co s tím? Při každém krmení i mimo něj se snažím nožku otvírat a trénovat pohyb prstů. Je šance že se nožka spraví? Za slušné odpovědi děkuji.
Chovu zdar
ščugla
Myslím , že se nic neděje . Je to jen vaše vyděšení a ptákův stres. Až se pták zklidní, bude nohou hejbat normálně. Dokonce nejste jedinej, komu agoši škubou mladý, klidně jste je tam mohl nechat , i když věřim , že vás to hrozně štve, tak později jim péří doroste . Budte rád, že vám dělají mladý a ať se vám daří ,J.
agac
napsal(a):
Myslím , že se nic neděje . Je to jen vaše vyděšení a ptákův stres. Až se pták zklidní, bude nohou hejbat normálně. Dokonce nejste jedinej, komu agoši škubou mladý, klidně jste je tam mohl nechat , i když věřim , že vás to hrozně štve, tak později jim péří doroste . Budte rád, že vám dělají mladý a ať se vám daří ,J.
za odpověď moc děkuji, malý agoš už nožku začíná používat a má velkou chuť do života. Pomalu se všichni tři začínají opeřovat. Jak píšete štve mě to moc a když jsem je viděl v budce bylo mi jich líto, byli totiž škubaní až do krve. Dokonce se jim staří pustili i do ozobí a jeden má poškozené i oko tak jsem je radši vzal a dokrmuji ručně. Když už jsem to téma otevřel tak vznesu ještě jeden dotaz. Nyní ke korelám. Začali mi snášet k mladým vejce a poslední mladé ještě ani nemá protrženy pouzdra per. U posledního jsem si všiml, že má vytržených pár per na zádech. Nejspíš je chtějí staří vyhnat z boudy. Co s tím?
S pozdravem
ščugla