Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2012 11:42
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

Dobrý den
Dnes jsem narazil na ocasu kakarika na červenou barvu viz. foto....
Chtěl jsem se zeptat zda by se nemohlo jednat o mutaci... ostatní to nemají. Díky za všechny slušné odpovědi.

15.7.2012 17:23
nicol

XXX.XXX.142.2

Dobrý den,
je to kakariki červenočelý nebo žlutočelý? Můj žlutý kakariky červenočelý má taky tak troško náznak do červena na ocasních perech, ale ne tak výrazný a na fotce to není vidět. Pokud budete takové ptáky dávat dohromady, možná jednou vyšlechtíte rubino.

15.7.2012 18:05
forpus

XXX.XXX.6.169

nicol napsal(a):
Dobrý den,
je to kakariki červenočelý nebo žlutočelý? Můj žlutý kakariky červenočelý má taky tak troško náznak do červena na ocasních perech, ale ne tak výrazný a na fotce to není vidět. Pokud budete takové ptáky dávat dohromady, možná jednou vyšlechtíte rubino.

Nikol, to je ale ptákovina.... Zkuste si vštípit základy genetiky, než budete radit. smajlík

15.7.2012 18:54
nicol

XXX.XXX.142.2

Jistě, že je to ptákovina, když se tu bavíme o ptácích. Dobrá, upřesním to, jako "rubino" jsem měla namysli fenotyp červenooranžového ptáka, možná by majitel mohl vyšlechtit červenooranžového kakariki, jelikož jde o kvantitativní znak, bude pravděpodobně dědičný polygenně, na rozdíl od rubinů sensu stricto, pokud je mi známo. Nedávno tady nebo na nemoderovaném, nevím už přesně kde někdo diskutoval o korelách u kterých se rozšířila oranžová barva z hlavy částečně dále na tělo a taky napsal, že se možná podaří vyšlechtit "rubino" - i když se také jedná o kvantitativní znak.

16.7.2012 09:04
nicol

XXX.XXX.142.2

Jen ještě dodám pro Forpuse, že jsem tu nikomu žádnou radu nedávala, základy genetiky znám a že základy genetiky a nomenklatura mutací ptáků jsou dvě věci, (které sice souvisejí).

16.7.2012 09:27
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

Jedná se o kakariki červenočelý... pak sem prohléhl všechny mláďata a má to samička a sameček z jednoho hnízda, jsou čistě žlutí až na tyhle proužky, celkem je to asi na čtyřech pírcích.

16.7.2012 13:07
nicol

XXX.XXX.142.2

Je to opravdu zajímavé.Nevím jestli je to běžná nebo méně obvyklá věc, ale jsem se s tím ještě v takové intenzitě nesetkala, jak jsem již psala jeden můj kakariki to má též, ale je to téměř neznatelné a nebýt Vášeho příspěvku, tak bych si toho ani nevšimla. Pokud si je necháte, dejte vědět po přepeření jestli to stále mají. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík