Mláďata korel nelítají ihned po opuštění budky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2012 19:35
romino

XXX.XXX.188.19

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na to, proč u mých párů korel vždy vylétnou mláďata a pak jim cca 10 - 14 dní trvá, než začnou létat. Po celou dobu chodí po zemi a nemají chuť se naučit letět. Vůbec tomu nerozumím. V minulosti tento problém u mě téměř nebyl a do 2 dní byla mláďata na bidélku. Až toto řeším poslední dva roky. Má někdo vysvětlení? Voliéry jsou dostatečně veliké, mláďata dostávají vitamíny a minerály naordinované veterinářkou. Lámu si s tím hlavu. Díky za vysvětlení.

17.7.2012 23:05
alex66

XXX.XXX.204.8

Podle mě to bude určitě nějaký zdravotní problém, protože zdravé mládě létá hned i když nějakou dobu nemotorně.

18.7.2012 16:09
martin1 1

XXX.XXX.230.6

Dobrý den, když jsem ještě choval korely, měl jsem jeden pár, u kterého se něco podobného taky stávalo. Problém byl v tom, že po opuštění mláďat z prvního hnízda druhý pár začal okamžitě hnízdit znovu (poslední mladé ještě byly v budce a samice už seděla) a samec tak mladé míň krmil. Ty neměly sílu a stali se z nich běhavci po zemi, pak jsem je musel ručně dokrmovat, jinak by uhynuly. Stačilo udělat polootevřenou budku (1/2 přední strany), pověsit vedle stávající budky a dát do ní mláďata. Samec je pak v pořádku dokrmil.

18.7.2012 18:32
romino

XXX.XXX.158.62

Tak to je přesně můj problém. Ihned po vylítnutí samice zasedne a mladí poté běhají po zemi. Naštěstí u mě je vždy ještě dokrmuje řádně samec, tudíž je nemusím ručně dokrmovat. Oni to po 14 dnech rozlétají, jen, že jim to tak dlouho trvá. Je to specifikum právě u jednoho páru, u dalších mláďata hned hází křídly a večer jsou na bidýlku a pak už létají, byť nemotorně. Asi udělám to, že ihned po vylétnutí mláďat odeberu budku a namontuju až po vzlétnutí všech mladých.

18.7.2012 19:59
dikous

XXX.XXX.176.28

romino napsal(a):
Tak to je přesně můj problém. Ihned po vylítnutí samice zasedne a mladí poté běhají po zemi. Naštěstí u mě je vždy ještě dokrmuje řádně samec, tudíž je nemusím ručně dokrmovat. Oni to po 14 dnech rozlétají, jen, že jim to tak dlouho trvá. Je to specifikum právě u jednoho páru, u dalších mláďata hned hází křídly a večer jsou na bidýlku a pak už létají, byť nemotorně. Asi udělám to, že ihned po vylétnutí mláďat odeberu budku a namontuju až po vzlétnutí všech mladých.

Zavěsit budku až budou mlad.litat bych nedělal.Pokud krmite hodně slunečnici tak uberte,přidejte ale oves,třeba i takovy co se krmi koně,mačejte ho jako nakličujete ostatni semena.Dnes večer namočim a zitra rano proplachnu a mohu krmit.Dělam to u všech ptaku a tento problem nemam.Čauky.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík