Dobrý den všem, prosím odborníky, zda mi poradí, zda máme doma dva kluky, nebo holky? Jsme začátečníci. Děkuji moc.
lutino
napsal(a):
Nenechte se zmýlit, je to právě naopak, zelená je samice a modrý je samec.
Zdravím,nenechte se zmýlit zdejšími vtipálky,je to tak jak píší kolegové nade mnou!Tedy zelený 100% samec,modrá 100% samička,není zde pochybností!!!U základní barevné řady Andulek lze rozeznat pohlaví na 90% již v hnízdě!!!K.
mischel
napsal(a):
Tak raději ještě jednu fotku.
Moc děkuji. Jsem úplný začátečník, sama jsem si je vybrala a to tak, že zelený byl dle mého samec a modrý na 80% samice. Růžovo-fialové ozobí u zeleného mi dalo jistotu ale u samičky jsem si nebyla jistá. Mám nakoupeno několik knih, vypůjčeno vše o andulkách, ale není nad radu chovatelů. Netušila jsem, jak můžou andulky člověka dostat:-), už mám objednanou voliéru do interiéru, aby měli pořádný obývák. Mým snem jsou odchovaná mláďata. Děkuji a hezký den všem. Michaela
agac
napsal(a):
Atobajus má pravdu. U mladých andul se vždy zaměřte přímo na nosní dírky. Jejich okolí má mladá samice do běla i když ostatní ozobí je světle modré a mnohé lidí mate . Později ozobí zhnědne. Samec má okolí modré už od mala. Vaši ptáci jsou příkladní .
agac má pravdu zelená 1,0 a modrá 0,1