Vhodná klec pro korelu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2012 22:33
kluci0810

XXX.XXX.164.87

dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli byste mi prosím mohli poradit s výběrem klece. velikostí se mi líbí se tato:
http://www.obchodprochovatele.cz/chovatelske-potreby-pro-ptaky/klece-pro-ptaky/klece/klec-amadyna-chromova-modra-1ks.html

jen si nejsem jistý zda-li je vhodná pro korelu, když je u ní psáno, že je pro kanáry, andulky a malé ptactvo. zda by rozteč mřížek mohla nějak zásadně vadit. moc vám děkuji za odpověď. Michal Š.

4.8.2012 22:54
alex66

XXX.XXX.204.8

Tato klec to je něco příšerného, je vyrobena na výšku a pták v ní nebude mít možnost skoro žádného pohybu. Je to jako by jste žil v místnosti 2x2 m a byla 5 m vysoká. Taky tu výšku nevyužijete.

4.8.2012 23:28
kluci0810

XXX.XXX.164.87

Děkuji za názor, mohl byste mi tedy poradit jaká klec je pro korelu vhodná? ať jsem hledal, jak jsem hledal, většina klecí je vyrobena spíše do výšky než do šířky, tedy klece co jsou běžně k dostání na našem trhu a jsou také cenově dostupné. Vzhledem k tomu, že bydlíme v bytě, nemohu si dovolit mít doma nějakou voliéru.

5.8.2012 12:39
jarouš

XXX.XXX.0.6

kluci0810 napsal(a):
dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli byste mi prosím mohli poradit s výběrem klece. velikostí se mi líbí se tato:
http://www.obchodprochovatele.cz/chovatelske-potreby-pro-ptaky/klece-pro-ptaky/klece/klec-amadyna-chromova-modra-1ks.html

jen si nejsem jistý zda-li je vhodná pro korelu, když je u ní psáno, že je pro kanáry, andulky a malé ptactvo. zda by rozteč mřížek mohla nějak zásadně vadit. moc vám děkuji za odpověď. Michal Š.

Zdravím,klec kterou chcete kupovat je dle mého názoru úplně dostačující. Je pravda že ta výška 90cm je zbytečná,ale většina klecí se dělá,i když je to celkem hloupost,na výšku. Šířka tam byla uvedena něco přes 40 cm a to je při délce klece 70cm dostačující,zvlášť pokud bude korela domácí mazlíček a bude pravidelně pouštěna na prolet. A to že je u ní napsáno že je na menší druhy vůbec nevadí,jde o to, že je jemnější mřížkování aby ti menší ptáčci neprolezli a korele to vůbec vadit nebude. :-):-)

5.8.2012 13:09
alex66

XXX.XXX.204.8

To je právě to, nenapsala jste dostatek informací. Pokud bude korela ochočená a často ji budete pouštět na prolet tak je to v pořádku. S tím výběrem klecí máte pravdu, jsou totiž vyráběny aby se líbily lidem a nezabíraly moc místa ale na potřeby ptáků se nehledí.

5.8.2012 13:45
jarouš

XXX.XXX.0.6

Je to tak,navíc ta klec na obrázku velmi klame,podle rozměrů co jsou u ní uvedeny by měla být pro korelu jakožto domácího mazlíka dobře pohodlná a korela bude jistě spokojená :-):-):-)

5.8.2012 13:53
kluci0810

XXX.XXX.164.87

Mockrát Vám děkuji za rady. :-)

5.8.2012 14:41
zdenekaa

XXX.XXX.78.183

kluci0810 napsal(a):
Děkuji za názor, mohl byste mi tedy poradit jaká klec je pro korelu vhodná? ať jsem hledal, jak jsem hledal, většina klecí je vyrobena spíše do výšky než do šířky, tedy klece co jsou běžně k dostání na našem trhu a jsou také cenově dostupné. Vzhledem k tomu, že bydlíme v bytě, nemohu si dovolit mít doma nějakou voliéru.

A není lepší cca 1.000,-kč doplatit a koupit si klec takovouto,kde se lépe provádí úklid,má velká dvířka a další přednosti oproti té malé,co jste uváděl v dotazu...

5.8.2012 16:50
kluci0810

XXX.XXX.164.87

Ano, to by jistě byla, ale bohužel musím hodně koukat na to, kolik klec zabere místa. Bydlíme v malém bytě, takže velikost klece uvedena v mém dotazu, byla bohužel hraniční a hlavně musí být umístitelná na skříňku. Ale děkuji za pomoc.:-)

5.8.2012 17:07
jarouš

XXX.XXX.0.6

kluci0810 napsal(a):
Ano, to by jistě byla, ale bohužel musím hodně koukat na to, kolik klec zabere místa. Bydlíme v malém bytě, takže velikost klece uvedena v mém dotazu, byla bohužel hraniční a hlavně musí být umístitelná na skříňku. Ale děkuji za pomoc.:-)

nic si z toho nedělejte,ta klec v přízpěvku předemnou sice vypadá komfortněji,ale myslím že o moc větší nebude,tím se samozřejmě nechci dotknout autora toho přízpěvku jehož cílem bylo určitě Vám poradit.

5.8.2012 17:32
zdenekaa

XXX.XXX.78.183

jarouš napsal(a):
nic si z toho nedělejte,ta klec v přízpěvku předemnou sice vypadá komfortněji,ale myslím že o moc větší nebude,tím se samozřejmě nechci dotknout autora toho přízpěvku jehož cílem bylo určitě Vám poradit.

Zdravím,no právě že jsem se snažil poradit a to v tom směru,že je lepší si nějakou korunu připlatit a být spokojnej,než se potom nervovat s "mrchou klecí",která je navíc s kombinací plastu.
Pokud vím tak autor příspěvku měl na mysli klec,jejíž obrázek vkládám a stou co jsem radil je to nesrovnatelné,ale je každého věc čemu dá přednost.

5.8.2012 18:01
jarouš

XXX.XXX.0.6

zdenekaa napsal(a):
Zdravím,no právě že jsem se snažil poradit a to v tom směru,že je lepší si nějakou korunu připlatit a být spokojnej,než se potom nervovat s "mrchou klecí",která je navíc s kombinací plastu.
Pokud vím tak autor příspěvku měl na mysli klec,jejíž obrázek vkládám a stou co jsem radil je to nesrovnatelné,ale je každého věc čemu dá přednost.

V tomto směru máte samozřejmě pravdu,já jen že zadavateli šlo hlavně o velikost,tudíž jsem reagoval že ten rozdíl který je u ní udáván se alespoň podle mého odhadu moc od té vaší neliší,jinak je samozřejmě ta vaše kvalitnější,to je patrné na první pohled,opravdu nic ve zlém :-)

5.8.2012 20:12
zdenekaa

XXX.XXX.78.183

jarouš napsal(a):
V tomto směru máte samozřejmě pravdu,já jen že zadavateli šlo hlavně o velikost,tudíž jsem reagoval že ten rozdíl který je u ní udáván se alespoň podle mého odhadu moc od té vaší neliší,jinak je samozřejmě ta vaše kvalitnější,to je patrné na první pohled,opravdu nic ve zlém :-)

jasně,o nic nejdesmajlík ale schválně jsme se teď díval na rozměry a napíšu je:celková výška je 156cm,výška klece 89,š-82 a hloubka 54cm,takže jak jste psal,tak až tak velký rozdíl tam není,ale u té na kterou byla pokládána otázka je rozměř "osekán" o ty okrasné nesmyslné tvary.
Jinak hezký den a chovu zdar:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík