pilda3
napsal(a):
Dobrej večer,
začínám s chovem korel a potřeboval bych poradit zda mám třeba na jaře páry oddělit a nebo je nechat při hnízdění v hejnu ve společné voliéře? Klady a zápory mne zajímaj.
děkuji
No záleží na tom zda chcete mít potomky těch korel přesně označené že ten je od toho páru kde budete 100% vědět že to jsou jeho rodiče nebo jen chcete mít hejno pro radost protože u korel jsem četl v nějaké literatuře že se stává že oni jsou občas takové kurvičky nebo jak bych to řek. Jsou prostě občas nevěrní svejm partnerům a stává se že v henovém chovu se to prostě kříží jak chce a nedží se tolik v páru. Nechci napsat že se nedrží v páru vůbec ale prostě když on chce a partner ne tak si jde šoupnout jinam no... Asi tak bych to řekl a myslím si to já, nevím jak ostatní. Jinak nejlepší učitel je praxe. Prostě to zkuste a když to půjde tak to půjde a když ne tak budete muset zakročit a udělat zařízení pro každý chov. pár zvlášť. Já třeba takhle měl andulk- 10 párů pohromadě a přes zimu paráda, měl jsem radost že jsou v klidu a nic si nedělaj a na jaře když přošli do toku a začali snášet a nasedat na hnízda tak se začali rvát jak psi a musel jsem udělat chov. klece pro každý pár zvlášť protože se mi 2 samice pomlátily tak že nakonec padly.
Mnoho úspěchů přeji Chovu zdar... Venca