Dobrý den, mám dilema, které se snad s vaší pomocí vyřeší. Mám v plánu si pořídit papouška. Jen se nemůžu rozhodnou, jaký druh. Rozhoduji se mezi Mníškem Šedým, Pyrurou Rudohlavou a Amazoňanem Modročelým nebo Oranžovokřídlým.
Mám "malé" zkušenosti s Papouškem Senegalským, protože si oblíbil pouze jednoho člena rodiny, byl odvezen otcem (jeho oblíbencem) do práce.. Proto bych nechtěla papouška, který si oblíbí pouze jednoho člena rodiny.
Mám 4 letého brášku, ale ten bude většinu doby papouškova života v jinné místnosti.
Chtěla bych papouška, který by byl krotký, nechal se hladit, nemusí excelentně mluvit, i to žvatlání je roztomilé :) Nesmí moc vřeštět, protože hluk mamka a sousedi nemají rádi :)
Plánuji, po příchodu domů papouška pouštět a hrát si s ním, hladit ho, mluvit na něj. (Ale jsem na střední škole, tak prosím svažte časovou náročnost..)
Jaký druh byste mi dopuručili ? Samozdřejmostí je ručně dokrmené mládě a protože je to mazlík pro mě (žena), radili byste samičku či spíše samečka?
Tak slečinka. Prečítal som si asi päťkrát ten váš článok a musím povedať že je veľmi ťažké naňho odpovedať k vašej spokojnosti. Najradšej by som vám poradil ,vzhľadom k vašej časovej náročností a v akom ste veku ,aby ste si našla skôr kluka . Preštudovala nejaké články ,literatúru ohľadne chovu ručne dokrmeného vtáctva a až potom uvažovala o kúpe vtáka. Amazoňana isto nie.,skôr pyruru a najlepšie párik. Veľa šťastia pri výbere toho ,,správneho,,...