Nevím jestli se to nevylučuje, levná a kvalitní. Levné krmení bývá většinou nekvalitní. Ale já jsem to ještě nedávno řešil nákupem již hotové směsi podle mého zadání v Osevě v Modřicích u Brna. Pak se tam ale udála nějaká reorganizace nebo co a tak jsem krmení začal brát od pana Ondráčka který právě v Osevě pracoval. Nedávno se na mě ale normálně vykašlal, asi mu bylo 50 kg málo i když mě to slíbil a tak jsem napsal panu Bartlovi a ten mě do Hodonína přivezl jednotlivé zrniny a namíchal jsem si to sám. Bohužel mě ale nepřivezl všechno co jsem chtěl takže to mě jen utvrdilo v tom, že spolehlivost je vlastnost která se dnes vyskytuje dost málo. Cenově mě to vyšlo něco pod 20kč za kilo.
pivomil

XXX.XXX.50.196
Nepocital jsem to presne,ale smes pro andulky za 23kc kilo smichane z 3 barev prosa, ovsu, lesknice a lnu prodejce na Aukru inzeroval jako velmi levnou a verim tomu ze v obchode stoji skutecne 2x tolik, mozna i vice. Akorat dobirka byla 130kc, takze jsem musel koupit 30kg,aby se to vyplatilo.
Ted jsem koupil proso ruzne barvy za 10kc kilo, k tomu oves lesknici len a jsem presvedcen,ze se dostanu tak na 12-13kc za kilo. Navic bez postovneho, s minimalnimi naklady na zajizdku.
Tolik ma osobni zkusenost s krmivem pro male papousky. U vetsich zkusenost nemam,ale verim ze to bude podobne. Pokud clovek potrebuje 5 kilo na rok,tak to nebude resit, kdyz je to metrak tak uz je to znat.
amazonik
napsal(a):
Skrblici nic radsej nechovajte,but daje vtakom to co maju dostat alebo sa na to vykaslite.
Opravdu duchaplná odpověď. Jestli vy nemáte problém dávat za kilo směsi 40 kč a více tak je to vaše věc a nemusíte se hned navážet do ostatních kteří tuto zlodějskou cenu nechtějí platit. Jak už jsem psal není problém si krmení namíchat sám a vyjde to určitě pod 20 kč. Já spotřebuji asi 200 kg za rok a to už je znát.
Asi před měsícem jsem si z nouze objednal pytel Deli nature pro střední papoušky a i s poštovným mě to vyšlo na 43 kč, takže jestli chce někdo tvrdit, že tohle není zlodějská cena tak se hluboce mýlí.
Směsí bejvaj hodně předražený a to jen proto,že tu není moc dodavatelů. Ty levné směsi se mohou lišit pouze tím,že v nich je více nečistot. Ale jak to dělají ptáci,kteří nejsou v zajetí?... První bych se zamyslel nad inteligencí tvé odpovědi,napsal si to na papír a aspoň 3x přečet po sobě a až po sléze to sem cpát
pivomil

XXX.XXX.50.196
Presne tak, zase se projevil nejakej mindracek. Kdo spotrebuje rocne hodne kilo,tak logicky uvazuje jak to stejne poridit levneji. Snad i idiot pochopi ze vyrobce krmiva to nakoupi od zemedelcu priblizne za podobnou cenu, dostane sice oproti odberateli o neco lepsi cenu,ale nikdy neni tak vysoka, aby z toho vyzil. Naklady na distribuci, zabaleni atd porad neco stoji a ten kdo to bali a micha, tak to taky nedela zadarmo.
Kdyz si to chovatel chce cele absolvovat sam, jako to delam treba ja, je to jen moje vec. Pokud me chce nekdo nadavat do skrbliku, je to jeho problem. A bys mel zakomplexovany chlapce jeste jeden duvod mi nadavat do skrbliku, tak vez ze se ptakum snazim davat pres leto proso co nejmene, abych usetril a davam jim vse mozne co roste na louce za domem, pampelisky, jetel, kukurici, zeleny oves,jablka co nasbiram na stromech atd, mam dokonce nasazeno i trosku prosa a to jim davam zelene atd.
Opravdu nechapu stupidni reakce nekterych lidi....
pivomil
napsal(a):
Presne tak, zase se projevil nejakej mindracek. Kdo spotrebuje rocne hodne kilo,tak logicky uvazuje jak to stejne poridit levneji. Snad i idiot pochopi ze vyrobce krmiva to nakoupi od zemedelcu priblizne za podobnou cenu, dostane sice oproti odberateli o neco lepsi cenu,ale nikdy neni tak vysoka, aby z toho vyzil. Naklady na distribuci, zabaleni atd porad neco stoji a ten kdo to bali a micha, tak to taky nedela zadarmo.
Kdyz si to chovatel chce cele absolvovat sam, jako to delam treba ja, je to jen moje vec. Pokud me chce nekdo nadavat do skrbliku, je to jeho problem. A bys mel zakomplexovany chlapce jeste jeden duvod mi nadavat do skrbliku, tak vez ze se ptakum snazim davat pres leto proso co nejmene, abych usetril a davam jim vse mozne co roste na louce za domem, pampelisky, jetel, kukurici, zeleny oves,jablka co nasbiram na stromech atd, mam dokonce nasazeno i trosku prosa a to jim davam zelene atd.
Opravdu nechapu stupidni reakce nekterych lidi....
No proso treba kupit tak dame len to co je zadarmo a usetrime.Ja si nepotrebujem riesit nejake mindraky ja som napisal len svoj nazor a zial trafil som klinec po hlave pozrite si zahranicnu inzerciu a clanky nikto tam neriesi lacne krmivo.Original krmiva su drahsie ale mam istotu ze su nezavadne kdezto na burze kupite potuchnute,plesnve a postate od hlodavcov /vlastna skusenost/ samozrejme su aj predajcovia ktory maju kvalitne krmivo ale to zase ma vyzsiu cenu.
pivomil

XXX.XXX.50.196
amazonik
napsal(a):
No proso treba kupit tak dame len to co je zadarmo a usetrime.Ja si nepotrebujem riesit nejake mindraky ja som napisal len svoj nazor a zial trafil som klinec po hlave pozrite si zahranicnu inzerciu a clanky nikto tam neriesi lacne krmivo.Original krmiva su drahsie ale mam istotu ze su nezavadne kdezto na burze kupite potuchnute,plesnve a postate od hlodavcov /vlastna skusenost/ samozrejme su aj predajcovia ktory maju kvalitne krmivo ale to zase ma vyzsiu cenu.
Pokud koupim proso po sklizni primo od zemedelce a smicham si ho sam, tak si troufam tvrdit ze poznam jestli je proso OK nebo ne. To same cokoliv dalsi co do toho namicham. Naopak se domnivam ze mam vetsi jistotu nez kdyz koupim namichanou smes treba v 50kg pytlu a nevidim co je uprostred nebo na dne. Pokud to chces teda jeste dal resit..
To stejne snad poznam kdyz primicham oves, lesknici, len.
Zbytek poznamky abych dal co nejmin prosa byl sarkasmus.
Proste nevidim duvod aby ses zbytecne navazal do druhych kdyz nekdo vznese normalne slusny dotaz (nebyl muj, ja na nej jen odpovidal).
pilda3
napsal(a):
Takže levnější je to kupovat jednotlivě a pak smíchat?
Já osobně si směs pro andulky míchám sama - nakoupím jednotlivé složky, doma rozendám plachtu a míchám. :) Směs mě vychází na 17,- (3 prosa + oves) + při hnízdění dávám i lněné semínko, semenec, apod. takže to to trochu navyšuje, ale nekrmím tím celoročně, tak to není tolik. I kdyby to vycházelo 20,- za kilo, pořád je to lepší než v obchodě za 30-40,-, záleží na výrobci, apod. navíc takhle to mám od odzkoušeného dodavatele - můžu si vše z blízka prohlídnout a mít jistotu, že je to ok. A při spotřebě kolem 80 kg ročně je přece jen to ušetření oproti míchaným směsem znát.
Takhle pomáhala korela, když jsem míchala směs jí (taky vycházela do 20,- za kilo).