Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2012 19:33
ela2000

XXX.XXX.57.38

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda je bezpečné dávat korelám květ plný slunečnicových semínek přímo z pole. Jestli se to nějak nestříká na polích? A taky jsem se chtěla zeptat, zda se to musí nějak čistit od toho květení, nebo to zkrátka stačí korelám předložit a ty si s tím už poradí. Mám doma dva květy plné slunečnic, květ už je seschlý, myslíte, že je slunečnice už zralá, když byla trhaná na konci července? Nechci, aby to ptáčkům nějak ublížilo. smajlíkDíky za odpověď.

29.8.2012 21:24
mh

XXX.XXX.218.166

no slunečnice se střika kvuli tomu aby uschla a pak je 6 měsicu riskantni ji davat čemukoli k jidlu

29.8.2012 22:58
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Nejlepší je slunečnice nezralá,mléčná , tu mají papoušci hned vybranou ,zralou je lepší dávat až v zimě pro papoušky ve venkovní volieře.

30.8.2012 21:25
ela2000

XXX.XXX.57.38

Takže myslíte, že ji nemám dávat? Těžko říct, jestli se stříká. Na poli byly slunečnice pěkně zelené v rozkvětu.

31.8.2012 09:16
palo sk

XXX.XXX.73.18

Dobrý deň,neviem prečo mám taký pocit,že chcete kŕmiť svojích zverencov slnečnicou z cudzieho poľa.U nás sa tomu hovorí krádež a platí "farmársky zákon" a až 2 roky natvrdo.Ak je ta slnečnica Vaša,tak viete či je s postrekom,alebo bez.:-).Palo sk.

31.8.2012 10:22
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

palo sk napsal(a):
Dobrý deň,neviem prečo mám taký pocit,že chcete kŕmiť svojích zverencov slnečnicou z cudzieho poľa.U nás sa tomu hovorí krádež a platí "farmársky zákon" a až 2 roky natvrdo.Ak je ta slnečnica Vaša,tak viete či je s postrekom,alebo bez.:-).Palo sk.

Paľo, kde žijete? Nová problematická téma „cudzie pole & krádež“?!

Taktiež vlastním polia, ktoré som formálne právne (po 1989) zdedil. Napriek tejto skutočnosti a bez môjho zmluvného súhlasu naďalej to pole a zastavaný pozemok obhospodaruje iný kolektív, nemorálne ako za socializmu... to sú už desaťročia!

https://www.katasterportal.sk/kapor/vyhladavanieNezistVlastnikFormInit.do

http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/vyhladavanie-v-databaze-nezis/

Z cudzieho poľa nezbierame, ako voľne žijúci vtáci!

Přidejte reakci

Přidat smajlík