Neofema modrohlava modra beloprsa - znaky, chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2012 11:17
letana

XXX.XXX.101.63

Dobry den,
rada bych se zkusenejsich zeptala na par otazek ohledne modrych beloprsich.

Je to jedina mutace neofem, kterou mam, jiz nekolik let mam pekna mladatka. Do ted me spise zajimalo jak prospivaji. Ale postupne me zacina zajimat, zda by byli i pro zkuseneho chovatele cenne. Moje otazka tedy zni: Jakym zpusobem se u teto mutace poznava, ze dany kus je hodnotny?

Casto ctu pod nejakou fotkou, ze tento kus je obzvlaste nadherny. Laicky poznavam, ze dany kus je statny, ma leskle, vybarvene a upravene peri. Je to vse? Nektera z mich mladat maji peri celkove vice tyrkysove ci sedave jina zase vice modre.

Muj druhy dotaz se tyka skladani paru. Pokud bych chtela slozit par z ruznych mutaci (kde jeden by byl modry beloprsi), ktera mutace by byla vhodna/zajimava?

Mockrat dekuji za odpovedi.
letana

9.10.2012 21:19
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.5

letana napsal(a):
Dobry den,
rada bych se zkusenejsich zeptala na par otazek ohledne modrych beloprsich.

Je to jedina mutace neofem, kterou mam, jiz nekolik let mam pekna mladatka. Do ted me spise zajimalo jak prospivaji. Ale postupne me zacina zajimat, zda by byli i pro zkuseneho chovatele cenne. Moje otazka tedy zni: Jakym zpusobem se u teto mutace poznava, ze dany kus je hodnotny?

Casto ctu pod nejakou fotkou, ze tento kus je obzvlaste nadherny. Laicky poznavam, ze dany kus je statny, ma leskle, vybarvene a upravene peri. Je to vse? Nektera z mich mladat maji peri celkove vice tyrkysove ci sedave jina zase vice modre.

Muj druhy dotaz se tyka skladani paru. Pokud bych chtela slozit par z ruznych mutaci (kde jeden by byl modry beloprsi), ktera mutace by byla vhodna/zajimava?

Mockrat dekuji za odpovedi.
letana

Letano nevím jaké barvy jsou Vámy popsaní modří pokud zde neuvedete foto.Mnoho chovatelů píše modří ale pokud se podíváte na nějaké fotky uvidíte rozdíl jak v odstínu tak v barvě a většinou pták se zeleným odstínem nebude běloprsý.Já dávám k Modrým běloprsým běloprsé samice a nebo dejte i bílé pokud máte.Ale před lety jsme dávaly k modrým přírodní samice nebo samce a přes štěpáky zase dostaly zpět čisté.Záleží co chcete mít za odchov.Pokud se Vám podaří sehnat Ivory dejte je do páru s modrým a nechte se překvapit co budete mít za odstíny.Já si myslel jakých se nedočkám odchovů když se ještě nevědělo o dědičnosti v 90 letech a spojil sem Modrého samce se skořicovou samicí a byla tam jedna samice zelená a tři zelení samci.Dejte si do vyhledavače genetika neofem a tam si najdete vše co Vás bude zajímat a s čím je spojit.Chovu zdar Pavelsmajlík foto je letošní modrá běloprsá a foto dvou samců modrých běloprsých na porovnání je to od chovatele André Ismerim

9.10.2012 21:24
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.5

Letšní mládě modrý běloprsý

9.10.2012 21:49
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, jestli vaše mládě je na prodej, tak ho koupím! MPapac@seznam. cz . A nejsou to dva modří samci, ale modrý a modrý s fialovým faktorem(violeta). nashledanou

9.10.2012 22:17
daktari

XXX.XXX.197.196

australské pěnkavy napsal(a):
Letšní mládě modrý běloprsý

Zdravím,
pokud máte taková mláďata modrých, rád bych s Vámi navázal spolupráci.
Bohužel nemáte v profilu nic. Prosím ozvěte se mi na email z profilu. Děkuji

12.10.2012 03:50
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.5

Vím že je jeden s f,faktorem nejsou to moji ptáci Já zatim nic neprodávám nezlob te se, jsem rád za reakci Pavel

12.10.2012 03:59
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.5

Já to vím nejedná se o moje ptactvo odpověď byla pro tu paní co se ptala má dát k modrým dík za upozornění Pavel

Přidejte reakci

Přidat smajlík