ahoj, chtělo by to trošku víc informací. Jak jsou staří? Není samo sebou, že by samec tak najednou změnil chování. Jste si jistý, že i to druhé není také sameček? Mě teď aymarky hnízdí, takže by mohly ty vaše jít do toku a samec by samičku mohl nutit do budky. A ještě co považujete za agresivní chování? Oni aymary na sebe občas narazí v nějakém sporu a pak to vypadá na divoký souboj, ale za chvíli se to urovná. Poranil ji? Jinak na navrácení nespěchejte, nechte je ve dvou klecích vedle sebe a uvidíte. Pokud jsou agresivní i nadále přes pletivo, je něco špatně a nemá smysl je znovu zkoušet dát k sobě. Aymary jsou kontaktní ptáci, ke svému partnerovi se tulí, probírají si peříčka, spí schoulení těsně vedle sebe. A ještě jak velkou mají klec? Pouštíte je po místnosti proletět, nebo mají volierku, kde jsou po celou dobu?
Určitě vám odpoví i někdo další.
včera jsem ho tam pustil a když je samice v budce tak vleze za ní a nic ,ale když vykoukne tak ji zahání zpátky samec je starý 1rok a něco a samice je 3/4 roku stará .
Když samice vyleze tak samec za ní začne létat a kouše ji všude kam se dá , ale jak říkám jen když vyleze z budky
Klec je velká 100x100x50 ve společnosti chůviček (1pár)
Myslíte že když je samice mladá že mám oddělat budku
díky za odpověď
ještě mám odzkoušené, že u aymarek pomáhá proti agresivitě větší zaplnění volierky přírodními větvemi, třeba i s listím. Když nemusí, tak nelétají, raději běhají po větvích a proplétají se. Samička má tudíš větší šanci být mimo budku a přitom nepozorovaná samcem a sameček se musí víc namáhat, aby ji dostihl.