Mladata pap.kralovskeho....

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2012 21:44
kakapo2

XXX.XXX.59.151

Dobry den.Mel bych dotaz jestly se muze poznat zdaly jde o semecka nebo samicku na mladych v budce.Jeden ma peri na kridlech normalne cele zelene a druhy ma na nich blede modre pasky.Viz foto..Dik za odpoved...Je to muj prvni odchov kralovaku,tak nevim...

9.10.2012 09:15
kakapo2

XXX.XXX.59.151

kakapo2 napsal(a):
Dobry den.Mel bych dotaz jestly se muze poznat zdaly jde o semecka nebo samicku na mladych v budce.Jeden ma peri na kridlech normalne cele zelene a druhy ma na nich blede modre pasky.Viz foto..Dik za odpoved...Je to muj prvni odchov kralovaku,tak nevim...

Fotka vyletenych mladat...

13.10.2012 19:19
jarouš

XXX.XXX.0.6

Zdravím,
ty pásky na křídlech jsou tzv. zrcátka,ve většině prípadů je mají samci. U tak mladých ptáků bych to viděl na samce s těmi zrcátky. I když ten druhý je nemá,tak to neznamená že je to samice. Kostřece vypadají u obou tmavě což ukazuje na samce,ale je to špatně vidět,chtělo by to foto obou ptáků společně zezadu,ať se to dá porovnat.

14.10.2012 09:35
kakapo2

XXX.XXX.59.151

jarouš napsal(a):
Zdravím,
ty pásky na křídlech jsou tzv. zrcátka,ve většině prípadů je mají samci. U tak mladých ptáků bych to viděl na samce s těmi zrcátky. I když ten druhý je nemá,tak to neznamená že je to samice. Kostřece vypadají u obou tmavě což ukazuje na samce,ale je to špatně vidět,chtělo by to foto obou ptáků společně zezadu,ať se to dá porovnat.

Diky...

14.10.2012 20:47
jarouš

XXX.XXX.0.6

Já bych to viděl na 2 samečky,ale víte jak,člověk nikdy u mláďat neví. Na jaře se ukáže.

23.10.2012 11:43
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

já bych to tipoval na pár, zrcátko je dosti výrazné a druhý nemá žádné.I podle hlavy, která se mi zdá kulatější by to měla být samička..V jednom hnízdě nebývají samečci se zrcátky a bez.Nic ale není 100%. Chce to pozorovat i jak se chovají. Samičky podle mne žadoní delší dobu o nakrmení než samečci.

24.10.2012 07:09
kakapo2

XXX.XXX.59.151

Dekuji za poznatek.Vcera jsem je pozoroval a mate asi pravdu,samecek zobal v klidu sam a samicka porad jeste zadonila o krmeni...:-)

24.10.2012 20:24
jarouš

XXX.XXX.0.6

corvuscorax napsal(a):
já bych to tipoval na pár, zrcátko je dosti výrazné a druhý nemá žádné.I podle hlavy, která se mi zdá kulatější by to měla být samička..V jednom hnízdě nebývají samečci se zrcátky a bez.Nic ale není 100%. Chce to pozorovat i jak se chovají. Samičky podle mne žadoní delší dobu o nakrmení než samečci.

Zdravím,
souhlasím s Vámi,ale tipoval jsem 2 samce,protože se mi zdá,že mláďe bez zrcátek má prozměnu tmavější kostřec než mládě se zrcátky,takže to změnilo můj pohled na věc. Nicméně jak píšete,nic není 100% a uvidí se na jaře. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík