já bych je osobně dal někam do chladna,kde je sucho a světlo. Nemusí být vytopeno, stačí jim teploty nad nulou. Zkoušel jsem mít papoušky také venku a vytrestal jsem se. letos byla velká zima a červenokřídlé omrzly prsty na obou nožkách. Tři jsou v pohodě, ale samička doplatila na moji blbost. Stačí, aby se něčeho polekala kočky nebo kuny, spala asi na pletivu a všechny rady s tlustými bidly vzaly za své.
corvuscorax
napsal(a):
já bych je osobně dal někam do chladna,kde je sucho a světlo. Nemusí být vytopeno, stačí jim teploty nad nulou. Zkoušel jsem mít papoušky také venku a vytrestal jsem se. letos byla velká zima a červenokřídlé omrzly prsty na obou nožkách. Tři jsou v pohodě, ale samička doplatila na moji blbost. Stačí, aby se něčeho polekala kočky nebo kuny, spala asi na pletivu a všechny rady s tlustými bidly vzaly za své.
Zdravím, také na zimu všechny ptáky schovávám. Nestojí mi za aby se jim něco stalo.
S tím rušení třeba včera po tmě (kolem 20:00), mi nad voliérama proletěla sova. Ještě že jsem byl zrovna na dvoře, to byl rachot, musel jsem rozsvítit a počkat až si sednou ptáci na bidla. Jinak by to bylo jasné, už jsem tak přišel o jednoho červenokřídlého. Tomu jsem ale nemohl zabránit. Měl jsem ho doma 14dní a pak si soused v 11 večer někdy v polovině srpna udělal silvestr a bylo vymalováno.
Přeji chovu zdar. Arnold
Ahoj, ikdyž je spousta chovatelů léta chová celoročně venku a silní ptáci s tím nemají problém, já osobně už teď nějak cítím výčitky v teple u krbu, když kouknu večer a ráno z okna na ty schoulené kuličky peří venku na bidlech. Takže slunce neslunce večer půjdou už do zimoviště, ikdyž letos o trochu dřív.
Ahoj, v tuhle chvíli bych asi nečekala, a dala ptáky do bezpečí, riziko, že je zraní, je velké. A třeba na jaře nebude co řešit. Jinak je dobré obrátit se na nejbližší členy ČSOP (Český svaz ochránců přírody), jsou schopní vám poradit, případně ji odchytit a přemístit jinam, dál od civilizace. Mám kamarádku, co dělá projekty právě o sovách, zkusím se jí zeptat.
saluki
napsal(a):
Ahoj, v tuhle chvíli bych asi nečekala, a dala ptáky do bezpečí, riziko, že je zraní, je velké. A třeba na jaře nebude co řešit. Jinak je dobré obrátit se na nejbližší členy ČSOP (Český svaz ochránců přírody), jsou schopní vám poradit, případně ji odchytit a přemístit jinam, dál od civilizace. Mám kamarádku, co dělá projekty právě o sovách, zkusím se jí zeptat.
Děkuji, rozhodně nemám v plánu sovu zabít, či poranit, nechci ji ani plašit. Ne pro to že jsou asi chtáněné, přírodu mám rád a tak ji nechci ničit, už tak je na tom špatně. Pokud něco zjistíte, napište, budu rád.