Ara nobilis vs pyrura zelenolící

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2012 20:39
ganga

XXX.XXX.112.70

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu ohledně pořízení některého z těchto papoušků. O obou druzích mám už hodně načteného, ale pouze to, co lze vyčíst z internetu. Ale mě jde spíše o běžné domácí problémy. Nebude ze mě žádný chovatel, chci jen jednoho papouška jako domácího mazlíčka. Velkou hrozbou je pro mě Žako mé neteře, který ve svých 6 letech, když pohlavně dospěl, začal celou rodinu terorizovat. Miluje jen jednu osobu, ta může cokoliv. Právě internet udává, že ani jeden z výše uvedených druhů nemá tak silnou fixaci jen na jednu osobu. Ale je to pravda? Má někdo jiné zkušenosti? Je mi jasné, že si papoušek často zvolí člověka jako náhradního partnera, ale jde mi o to, zda jsou projevy vůči ostatním v domácnosti podobně jako u Žaka agresivní.
Vím, že chovatelé tento problém neřeší, ale mohli by mít nějakou zpětnou vazbu od současných majitelů, kteří papouška chovají už delší dobu.
Také by mě zajímala hlučnost obou druhů? Nejsem naivní, vím, že je to papoušek a tak si zakřičí. Vím, že nejvíc ráno a večer, jen bych chtěla vědět, jestli by se dala ta hlasitost k nějakému běžnému druhu papoušků přirovnat (např. rozela? - ta je u nás na sídlišti v současnosti nejhlasitější).

15.10.2012 11:51
barča123

XXX.XXX.32.66

Hezký den,nobiliska má takový zvláštní hlásek pokaždé když jí slyším musím se smát připomíná mi pískací hračku.Nejlépe si pustit nějaká videa na youtube.Mám doma amazoňana a bohužel je nemlych to samé jako žakoun já si s ní můžu dělat co chci,ostatní členové domácnosti na ni můžou jen mluvit je klove.Já sem s ní také stále doma,tak to bude asi tím,nijak nás to neobtěžuje princeznu jsem si pořídila já.Šťastnou ruku při výběru.

15.10.2012 13:24
aymara55

XXX.XXX.74.6

ganga napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu ohledně pořízení některého z těchto papoušků. O obou druzích mám už hodně načteného, ale pouze to, co lze vyčíst z internetu. Ale mě jde spíše o běžné domácí problémy. Nebude ze mě žádný chovatel, chci jen jednoho papouška jako domácího mazlíčka. Velkou hrozbou je pro mě Žako mé neteře, který ve svých 6 letech, když pohlavně dospěl, začal celou rodinu terorizovat. Miluje jen jednu osobu, ta může cokoliv. Právě internet udává, že ani jeden z výše uvedených druhů nemá tak silnou fixaci jen na jednu osobu. Ale je to pravda? Má někdo jiné zkušenosti? Je mi jasné, že si papoušek často zvolí člověka jako náhradního partnera, ale jde mi o to, zda jsou projevy vůči ostatním v domácnosti podobně jako u Žaka agresivní.
Vím, že chovatelé tento problém neřeší, ale mohli by mít nějakou zpětnou vazbu od současných majitelů, kteří papouška chovají už delší dobu.
Také by mě zajímala hlučnost obou druhů? Nejsem naivní, vím, že je to papoušek a tak si zakřičí. Vím, že nejvíc ráno a večer, jen bych chtěla vědět, jestli by se dala ta hlasitost k nějakému běžnému druhu papoušků přirovnat (např. rozela? - ta je u nás na sídlišti v současnosti nejhlasitější).

Dobrý deň. Som chovateľ, z uvedených druhov chovám nobilisky. Sú to úžasne inteligentní vtáci,myslím si že patria medzi najinteligentnejšie vôbec. Nemám skúsenosť s tým, ako popisujete u žaka, že sa upne na jedného člena rodiny, ale myslím si, že u nobilisky to "nehrozí", pretože tieto vtáky možno chovať a odchovávať v skupine, kdežto žakovia a amazoňania sa chovajú po pároch a preto je tá väzba na jedného človeka. Ostatných členov rodiny berú ako "votrelcov,alebo prípadných sokov ".

15.10.2012 19:47
ganga

XXX.XXX.112.70

Dobrý den, děkuji za odpověď. Jen chovatel, který se zabývá chovem těchto papoušků, mi může opravdu popsat jejich chování.

15.10.2012 19:50
ganga

XXX.XXX.112.70

Dobrý den, děkuji oběma za odpověď. Názor každého člověka, který má zkušenosti s chovem papoušků, je pro mě dobrý. Můžu si tak vytvořit lepší představu a snad si i lépe vybrat.

23.10.2012 11:04
libera

XXX.XXX.63.252

zdravím,jsem také chovatel nobilisek.měl jsem doma samičku nobilisky,kterou jsem si ještě tři týdny dokrmoval.musím říct,že nobilisky jsou opravdu velmi chytří a kontaktní ptáci.u nás doma se mazlila se všemi rodinnými příslušníky,nebyl problém s žádnou ůtočností a podobně.jiné to ovšem bylo,když k nám přišel někdo na návštěvu.jak hlídací pes,kdo se k ní přiblížil,nebo strčil prst do klece,ihned litoval a já už stříhal náplast.pokud jsme byli doma,byla puštěná,měla svůj pletený košík na houby,ve spodu noviny,na něm vysedávala a naučila se tam i vykonávat potřebu.lítala za námi po celém domě.do patra,no všude kde jsme zrovna byli.večer když jsme se doma sprchovali,tak už čekala na sprše a sprchovala se s námi.máme doma ještě dvě feny stafordů a jim jezdila na zádech,chodila se mnou krmit další ptáky v párech,jen tiše koukala a pozorovala je.největší problém u nobilisek je hlučnost.snaží se vše překřičet-vysavač,kávovar atd.po třech letech-s tím bylo počítáno,dostala samce.plánoval jsem koupi samečka dřív,ale nějak se nám nechtělo ji dávat do chovného zařízení,dělala nám doma neustále společnost,ale bylo rozhodnuto.okamžitě po vypuštění obou ptáků do voliery,samec tříletý a nebyl krotký,se oba posadili na bidlo vedle sebe,tiše seděli a po asi půl hodině si začali probírat peří.no byl jsem nadšen,takovou reakci jsem ani nečekal.ráno mě čekalo překvapení-ůplně samci ostříhala ocasní pera.nevím proč,pak už se to neopakovalo.jsou spolu ted rok,letos byla snůška tří vajec,bohužel neoplodněných.od té doby co je se samcem,začala tvrdě ůtočit na všechny lidi,už ji nemůžu pohladit a prst do voliery nestrčím ani za nic.no po roce vidím,že jsem pro ni udělal to nejlepší co jsem mohl.se samcem je to vélká láska,neustále spolu,pořád zabořené zobáčky v peří,pořád si hrají.shrnutí-nobiliska je určitě skvělí domácí mazlík a malá dan za její přítulnost je bohužel silnější hlas.

3.11.2012 19:40
ganga

XXX.XXX.112.70

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Každá reakce na moje téma je pro mě moc dobrá. Nechci nic uspěchat, abych náhodou neudělala špatné rozhodnutí.
Takže na mě popis vašeho soužití s nobiliskou udělal takový dojem, že kdyby nedostala partnera, asi by byla celkem vpohodě jako domácí mazlíček.

3.11.2012 19:50
libera

XXX.XXX.63.252

ganga napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Každá reakce na moje téma je pro mě moc dobrá. Nechci nic uspěchat, abych náhodou neudělala špatné rozhodnutí.
Takže na mě popis vašeho soužití s nobiliskou udělal takový dojem, že kdyby nedostala partnera, asi by byla celkem vpohodě jako domácí mazlíček.

Zdravím,jsem o tom přesvědčen.Fakt velmi inteligentní papoušek,který se dá při důsledném vedení celkem dobře,,vycvičit,,.

Přidejte reakci

Přidat smajlík