Gabca08

XXX.XXX.121.226
Mam dotaz na velikost voliery pro rosely.. Staci paru Rosely pestre voliera o rozmerech výška 200cm, šířka 70cm a hloubka 150cm?
A rosele penantove voliera vyska 200cm ,sirka 100cm a hloubka 150cm?
Dekuju predem za odpovedi
corvuscorax
napsal(a):
samozřejmě je větší voliéra lepší a máte větší radost z ptáků když letí, ale viděl jsem klec asi 120 cm dlouhou a pestré tam hnízdily 2x do roka s budkou umístěnou zvenku. nenechte se odradit kecálky, Za zkoušku to stojí. Každý nemá zahradu na ZOO.
Proč hned někoho kdo nedoporučuje dávat rosely do takové pidiklece nazýváte kecálkem ? Co je na tom špatného když někdo chce pro ptáky co nejlepší podmínky ?
Pestré minim. délka 3 m a penanti 4 m.
alex66
napsal(a):
Proč hned někoho kdo nedoporučuje dávat rosely do takové pidiklece nazýváte kecálkem ? Co je na tom špatného když někdo chce pro ptáky co nejlepší podmínky ?
Pestré minim. délka 3 m a penanti 4 m.
Díky za zastání,je mi jasné, že každý nemá prostory na velké voliery, ale když mám malé klece, radši si pořídím menší ptáky, kterým by vyhovovaly
LukasZM

XXX.XXX.3.236
podla mna pestrym staci voliera o rozmeroch 2m vyska 70cm sirka a dlzka 2m pripadne 2x1x2
penantom 3m dlzka 2m vyska 1m sirka
Určitě čív větší tím lepší, ale jak již někdo napsal,odchovávat se dá i téměř v klecích,ale ptáci nejsou v tak dobré kondici a zvlášť penanti mají tendence k tloustnutí. Já mám jak penanty tak pestré ve venk.voliéře 2,5x1x2,2m a už teď vím,že pestrým je to tak tak a penantům je to prostě malý. A co hlavně je škoda,že pak ty krásný ptáky neuvidíte za letu co dokáží. Samozřejmě je to věc názorů a možností. Chovu zdar I.