Velká klika :-) na Kladně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2012 11:21
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

Dobrý den
Nedá mi to se tu s chovatelskou veřenjností podělit o mé dnešní štěstí a radost. Jel jsem na Kladno zkusit prodat letošní odchov kakariků. Poprve jsem vyrazil tak abych tam byl před otevřením KD, A když jsem stál frontu na lístky, tak jak hned proti schodům prodávají papoušky a příslušenství měli kakarika, plavý samec, sice bez kroužku ale i tak jsem se bál aby mi ho někdo nevykoupil. Nakonec jsem ho přivezl domů.

Chtěl jsem se zeptat v jaké cenové relaci se plavá mutace pohybuje?? Já ho koupil za 300,- podle mě pán netušil co měl v kleci. Po poradě s jedním kolegou chovatelem a po zjištění že je to mutace vázaná na pohlaví jsem k němu koupil žlutou černookou samici také za 300,- , jen nevím jak jí zadat do gen. kalkulačky.

Paradoxem je že jsem prodal jediného ptáka, a tak jsem v "mínusu" ale i zato mi to stálo.:-)

Piště své reakce, a pokud se vám podařil taky takový šťastný nález. Chovu zdar L. Sahula

4.11.2012 15:23
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

Chyba objevena.... mutace je recesivní.... to bude něco najít vhodnou samici....

Přinejhorším zbývá otcovská linie....

4.11.2012 17:17
zahorova

XXX.XXX.13.244

Lukáši, zkuste štěstí u pana Trachty, obec Mitrovice (okr., Benešov). Pán má asi 40 párů kakariků, různé mutace. Ať se daří.

4.11.2012 17:24
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

Na Týništi asi před 3 měsíci jsem koupil letošní samici s kr. také plavá. Pokud by jste měl zájem dejte vědět jsem z Rychnova n Kn.

4.11.2012 17:56
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

Dobrý den
Do ryhvnova to mám lán světa, ale k panu Trachtovi kousek... neměla by ste kontakt??
SahulaLukas@email.cz
Díky L. Sahula

6.11.2012 21:08
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

adam.cizinsky napsal(a):
Na Týništi asi před 3 měsíci jsem koupil letošní samici s kr. také plavá. Pokud by jste měl zájem dejte vědět jsem z Rychnova n Kn.

Dobrý den
V jiné internetové diskuzi se mi povedlo zlistit že kombunace fallow X fallow á téměř 100% úmrtnost potomků a že je nejlepší pářit fallow se štěpákem. Pokud by se vám povedlo příští rok takového ptáka odchovat a mě také můžeme si je vyměnit a tískat tak nepříbuzné páry štěpící na fallow.
Jistě by to bylo lepší experomentovat s otcovskou linií.
Chovu zdar L. Sahula

Přidejte reakci

Přidat smajlík