S andulkama nedoporučuji. S korelama jsem neměl problém. Nejlepší je nějaká droboť třeba zebřičky.
Zimu vydrží bez problémů ve voliéře zatažené igelitem. Několik párů pohromadě přes zimu není problém. Na jaře musí být každý pár samostatně, samečkové jsou hodně agresívní. Holoubkové není problém. Obrázek letošní sameček.
A vydrzia aj holubky zimu? Dalo by sa chovat pokope napr. par neofemy tyrkysovej,par holubka, par neofemy bourkovej a par korel?Alebo par korely, tri pary anduliek a par neofemy ? Mne sa andulky s holubkami aj zebrickami znasali tak neviem ci by boli neofemy velky problem. Bo radsej si este necham poradit.Inak cvelmi pekne foto len pravdepodobne budu tie szto cervene o dost drahsie ako prirodne.
Pár tyrkysáků a bourků jsem po kupě nezkoušel, ani nevím jestli holoubci vydrží přes zimu venku. Ty andulky bych vynechal, jsou dost agresívní. Třeba někdo bude mít jiný názor, mě to s andulkami nešlo. Obrázek letošní samička.
Dobrý den, souhlasím, že s Andulkama bych je nedával. Přijde mi, že s dorobotinou se hlavně tedy Modrohlavé bojí. Já bych osobně měl samostatně, ale ty holoubci by asi šli. Kamarád má přes zimu holoubky venku a vždy vydrželi, ale nevím, jestli je to vhodné. Já je chovám po páru, to se mi osvědčilo. Taky přidám něco. 0,1 citrone opalín(letošní samička)
No tak tie citronove su nadherne, ale urcite aj strasne drahe . Co asi stoja take mutacie? A nema niekto aj prirodne ? Samozrejme budem rad ak budete pridavat foto aj roznych mutacii{ napr. cervenobruche,skorice,opaliny...} a taktiez nejakymi zaujimavostami a postehmi z chovu. Pridavam aj nejake foto z netu.
Dalsie. Inak preco chovatelia nepovazuju neofemy s cervenymi nohavickami za prirodne? Na niektorych foto su aj v prirode.
Dobrý den, děkuji za pochvalu. Ta samička jak je hodně žlutá se povedla, z té mám fakt radost. Tak je to různé, samozřejmě jako u těch červených opalínů, čím červenější tím dražší. Ale ten samec co je na fotce mě stál 70 euro a ta samice jak je na fotce s tmavozeleným stála 100 euro. Já jsem letos prodával tmavozelené 1000,- tmavozelené opalíny 1500,- samce jsem letos odchoval jen jednoho olivového a o toho jsem bohužel přišel. Je to něco trochu jiného než na každé burze většinou spleskaní ptáci(né však všichni). Mohu se zeptat kde jste vzal fotku toho přírodního samce nebo je dokonce váš? Je to nádherný pták! Opravdu super! Tak zkusím ještě něco přidat
Bohuzial ten samec niew je moj.Fotky mam vacsinou z nemeckych a anglickych stranok.Dakujem za foto mutacii a ani by som nepovedal ze neofema ma tolko mutacii.Ale mna laka viac chov prirodnych vtakov {len je dost tazke najst ich v perfektnej kondicii alebo nekrizenych s nejakou mutacou} a taktiez sa mi velmi pacia tie kombinacie farieb ake mutacie vacsinou nemaju. A podla mna by sa malo zacat viac chovatelov venovat prirodnym vtakom lebo zachvilu to moze skoncit podobne ako s kakarikmi cervenocelymi u ktorych je nemozne najst ciste prirodneho vtaka.Pridavam dalsie foto.
Pre papy: ta zlta samicka je vas odchov? Inak ake naroky maju neofemy modrohlave? Su narocnejsie ako tyrkysove? A ozdobne? Pridavam dalsie foto.
Dobrý den, ano ta samička je můj odchov a nyní přemýšlím s čím ji spáruji, protože jsem sehnal víc kandidátů. Já jsem pár přírodních Tyrkysových měl taky, ale bohužel jsem o samce přišel, tak jsem je dal pryč, ale zase si je pořídím. Neofemy Modrohlavé jsou podle mě nejvíc náročné. Musí se více dávat pozor na vlhkost, aby nebyla vysoká, na krmení atd. Ty mutace jsou krásné, to máte pravdu, ale tohle jsou ti nejlepší ptáci od nejlepších chovatelů, takže je takřka nemožné, aby takové ptáky měl jeden chovatel. To by musel mít mnoho volier a věnovat každé barevné řadě x volier. Bohužel v životě nemůžeme mít vše, tak se musíme spokojit s tím co máme a rozhodnout se jestli chceme chovat to či ono, protože chovat několik Druhů v několika mutacích je náročné po všech stránkách.Takže chovu zdar všem!
Ja zatial nemam ziadne neofemy takze sa rozhodujem kt druh si vybrat a stalo mi to vychadza na tyrkysovu.Tiez mam podobny nazor ze radsej nech chovatel chova menej vtakov ale v perfektnej kondicii a so vsetkym co potrebuju.Ja ani mutacie chovat nechcem ale u anduliek a korel mi to pride ako tradicia . Len najviac ma trapia neof. tyrkysove kt som na burze uy pomaly ani nevidel v prirodnom sfarbeni.
Inak ma samec ozdobnej vzdy medzi nohami trochu oranzovej alebo to maju len niektory jedincy?
Dobrý den, Ozdobné mám zamluvené a za dva týdny si pro ně jedu. Ozdobné jsou celkem hezky zastoupené v našich volierách. S Modrokřídlými je to horší, ale taky se dají sehnat. Ty chci příští rok. Neofema modrokřídlá (Neophema chrysostoma) je oproti Neofémě ozdobné(Neophema elegans) je matněji zelená a ramena má fialově modrá a mnohem širší oblast modré barvy, také se liší v nárokách na chov. Dále jsou Neofema skalní(Neophema petrophila) ta žije v přímořských oblastech. Dále Neofema oranžovobřichá(Neophema chrysogaster). Neofema bourek je již zařazena do samostatného rodu (Neopsehotus bourkii). Foto modrokřídlé
Dobrý den, ty skalní jsou super. Určitě je někdo má v Holandsku, Belgii, ale jestli u nás to nevím. U Tyrkysových je ta oranžová i u přírodních a podle mě je to podle oblasti kde se vyskytují. Ti s žlutým bříškem se mi osobně líbí víc, ale to už je věc vkusu a názoru. Mě spíš dostávají ty Oranžovobřiché, ale to je zatím nemyslitelné(bohužel).Ať se daří nashledanou
Martine, u nás těžko... Skalní se chovají a odchovávají v Anglii a Švýcarsku, co se týče Holandska a Belgie tak to jsou víceméně spekulace. Největší šance na dovoz celkově jsou z Anglie, a samozřejmě ža alfou a omegou budou finance na všechny možné náklady...
Neofémy oranžovobřiché jsou z mnoha důvodů víceméně utopie, nehledě na kriticky nízký počet jedinců je největší problém jejich aklimatizace, na tom si hodně vylámali zuby i odborníci v Austrálii...
Tie vtaky na obrazkoch nie su moje (foto je z netu) a neofemy zatial nechovam ale chcel by som si kupit parik tyrkysovej a modrohlavej.Ale skor to vidim na tyrkysove a ozdobne kedze o modrohlavych sa hovori ako o najchulostivejsich a ja ich chem chovat vonku. A taktiez mam zaujem len o ciste prirodne vtaky.
Poradí mi prosím někdo s pohlavím.Jedná se mi o žlutého a zeleného opalína.Ptáci jsou z letošního června.První a druhý zleva.Díky.
kládík
napsal(a):
Poradí mi prosím někdo s pohlavím.Jedná se mi o žlutého a zeleného opalína.Ptáci jsou z letošního června.První a druhý zleva.Díky.
Jěště jedna detailnější zeleného opalína.
frigo
napsal(a):
Nemůžu si pomoct, mě se líbí toto. Letošní sameček.
Nehovorim ze to nie je pekne, prave naopak je velmi dobre ze niekto chova take mutacie a ze je ich stale viac ale nemalo by sa zabudat na prirodne vtaky lebo napr. u kakarika cervenoceleho (aspon na Slovensku) som prirodne sfarbeneho vtaka nevidel uz velmi dlho aj ked su niektore kt tak vyzeraje ale uz sa na nich najdu zlte fliaciky. A ako vivim tak na inzercii sa uz objavue cim dalej tym viac mutacii kakarika zltoceleho takze ak to pojde tak dalej tak to s nim dopadne podobne ako s cervenocelym. Na mutaciach mi prekaza len to ze v mnohych pripadoch ide o vtakov ktore su vseliako prekrizene a uz ani neviete co kupujete. Staci sa pozriet na rozely ktore ked vidim na burzach az ma napina z urovne niektorych vtakov. Preto by chovatelia nemali krizit vsetko s vsetkym az z toho je taky mischung ze pestra je velka ako spevavy. Dufam ye kvalita vtakov nebude tak pokracovat lebo ptm uz poriadnu rozelu asi nikto nekupi a s rozelami je este jeden problem - su tak premnozene ze ich uz nikto nechce a cena riadne poskocila (este pred 4 rokmi stal rubin priblizne 50 eur a dnes uz za taku cenu kupite par...)
pipin.1
napsal(a):
Pane Rygl,
tomu říkám krasavac . Vy mě s těma opalínama udivujete
Nechcete udělat pár fotek a napsat článek třeba do Papoušků, stálo by to za to.
Posílám pozdrav z Brna - JM
Děkuji za poklonu. Jsem rád, že jsem Vás poznal osobně na burze v Týništi nad Orlicí. Přeji hodně úspěchů do nové sezony.
Zdravim prezeral som si fotky, sú nádherné, ale teraz k veci chcem sa venovať chovu neofém s tmavím faktorom, len navonok nerozoznám rozdiely šedej mutiacie a olivovej, čo sa týka genetiky tomu rozumiem len navonok mi pripadajú rovnaké, môzete prosím pomôct?
Prikladám foto, môžete prosím poradiť čo za mutaciu to je? doteraz som si myslel ze šedá opalínova ale už som si neni taký istý
Ďakujem za rady
dodo 123

XXX.XXX.168.13
Zdravím, poradí mi niekto s určením pohlavia týchto dvoch jedincov? s neofemami nemám skúsenosti.