Žakovia (smutná realita)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2012 02:50
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Proboha,kde jste tu fotku sehnal?!?!Za to bych někoho zavřel!!!:-(

7.11.2012 07:31
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

17091971 napsal(a):
:-(

Pravdepodobne je to foto záber z karantény. Tak, ako prví kolonisti vyrúbali tisícročne stromy v Afrike, tak konzumný trhový systém plieni Afriku. To neznamená, že časť týchto žakov z odchytu by neskončilo v hrnci domácich, čo je prirodzenejšie.(?)

7.11.2012 14:30
saluki

XXX.XXX.38.103

To množství, a že jsou na zemi namačkaní je sice děsné. Ale jinak vypadají v dobrém stavu. Takže sice vložení asi mělo rozpoutat nepřátelskou diskusi, ale myslím, že stav ptáků z některých fotek v inzerátech od chovatelů či mazlíčkářů je horší.

7.11.2012 14:58
17091971

XXX.XXX.130.11

Určite namám v úmysle niečo rozpútať !!!

7.11.2012 15:17
saluki

XXX.XXX.38.103

Tak se omlouvám. Možná by bylo fajn přidat víc informací o fotce. Jste autor? Odkud je pořízená?

7.11.2012 15:22
17091971

XXX.XXX.130.11

Internet

8.11.2012 09:56
loskutakruda

XXX.XXX.21.164

Dobrý den. Nevidím nic špatného na vložení fota a určitě to autor nemyslel špatně. smajlík

8.11.2012 21:29
jurosik

XXX.XXX.111.58

Fotografia nieje najkvalitnejšia,takže sa podľa nej dá ťažko povedať,či sú vtáci v poriadku. Všimnite si toho dole v strede. Vyzerá ako by mal zlomenú nohu a krídlo asi tiež.

8.11.2012 22:42
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

jurosik napsal(a):
Fotografia nieje najkvalitnejšia,takže sa podľa nej dá ťažko povedať,či sú vtáci v poriadku. Všimnite si toho dole v strede. Vyzerá ako by mal zlomenú nohu a krídlo asi tiež.

Vtáci sú v pohybe niektorí v rozmazanom zábere. Traumatologickú diagnózu by som definitívne neurčoval.

Žiaľ v 80. rokoch z karantény z Dunajskej Stredy sme brali pá kusov pre celý okres presne tento poddruh tmavých žakov. Do prenosky nám ich nahádzal expert z ÚV SZCH. Protestoval som najmä proti jedincovi čo sa plazil po zemi! Bol som odbitý súdruhom, že je to už tak krotký. Doma sme zistili, že je invalid. Mal zlomenú stehennú kosť! Po 7 dni utrpenia padol.

9.11.2012 10:21
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

kdyby jste viděl před pár lety žaky uskladněné ve staré králíkárně s kupkou trusu pod každým podělaným bidlem a v misce místo vody asfalt. Tak by vás asi odnesli na marách. A to byl známý dovozce papoušků z Chotěboře. Raději ho nebudu jmenovat. Měl jsem s ním tehdy vyměnit dva odchované červenokřídlé za jednoho žaka. Když jsem viděl v jakých podmínkách a ve stresu ptáci jsou tak jsem se otočil na podpadku a uháněl na vlak. Psmajlíksmajlíksmajlíkři ceště ještě kopl do krabise od kuřat a zeptal se mne jestli nechci malé vodní želvy, bylo jich tam chudinek asi dvě stovky bez vody a bez světla. Tihle žakové vypadají ještě v pohodě podle toho co jsem viděl já.

Petr.Turecko

16.12.2012 19:07
Petr.Turecko

XXX.XXX.117.114

Zřejmě ten pán co to tady píše to v životě neviděl jak probíhal dovoz po převratu a nebýt těchto lidí, kteří to přivezli tak do dnes tady žádný takovýhle ptáci nejsou! Měly by jsme všichni být rádi že tyto lidi to uměli dovést a i když je pravda že to bylo i někdy ve špatných podmínkách , ale buďme rádi že tyto lidi to vůbec dokázali! Ten pán co tady píše o špatných podmínkách, o zavření zřejmě doma chová zebřičky a andulky.. K tomu se v životě nemohl nikdy dostat jinak by tohle v životě neuveřejnil! Buďme rádi za to, že to sem bylo dovezeno. Dovezl to sem ten pán z Chotěboře.. Jinak by jsme tady měly hovno!

16.12.2012 20:05
zako

XXX.XXX.255.14

Petr.Turecko napsal(a):
Zřejmě ten pán co to tady píše to v životě neviděl jak probíhal dovoz po převratu a nebýt těchto lidí, kteří to přivezli tak do dnes tady žádný takovýhle ptáci nejsou! Měly by jsme všichni být rádi že tyto lidi to uměli dovést a i když je pravda že to bylo i někdy ve špatných podmínkách , ale buďme rádi že tyto lidi to vůbec dokázali! Ten pán co tady píše o špatných podmínkách, o zavření zřejmě doma chová zebřičky a andulky.. K tomu se v životě nemohl nikdy dostat jinak by tohle v životě neuveřejnil! Buďme rádi za to, že to sem bylo dovezeno. Dovezl to sem ten pán z Chotěboře.. Jinak by jsme tady měly hovno!

To je sice pravda, ale to neznamená že by dovozce nemohl zajistit odpovídající podmínky !smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík