Dobrý den, zatím jsem se specializoval zatím pouze na červené a žluté kanáry a do jiných barev jsem se zatím nepouštěl a nevyznám se. Dostali se mi do chovu některé nové variety, prosím někoho o určení barevného rázu. První pták je z řady červeno černých, jedná se o ročního samce koupeného na burze, rodiče neznám :
Druhý dotaz se jedná ohledně koupené skupiny pěti ptáků od chovatelky ( laika ) co měla jen tyto v bytě a naskytla se mi koupě.. Tady jde patrně o něco z žluto černých , některé kusy s chocholkou, tady mi není známo ani bližší určení druhu jakož i barvy... Děkuji předem za pomoc s určením
rgreen
napsal(a):
Druhý dotaz se jedná ohledně koupené skupiny pěti ptáků od chovatelky ( laika ) co měla jen tyto v bytě a naskytla se mi koupě.. Tady jde patrně o něco z žluto černých , některé kusy s chocholkou, tady mi není známo ani bližší určení druhu jakož i barvy... Děkuji předem za pomoc s určením
Na skupinovej fotke sú kanáriky žltočierne (dva kusy s bruškom strakatosti a jeden oranžovo čierny), ktoré majú najbližšie k nemeckým chocholatým. Táto skupina patrí najskôr ku kanárikom postavovým s chochlíkom (alebo bez), ako sú nemecké kanáriky chocholaté.