Ráda bych se zeptala, zda je nějaká šance naučit papouška chodit spát později než je zvyklý. Máme doma dva týdny asi mladou pyruru hypoxantku (z vylétlá v červnu), která chodí spát už okolo třetí půl čtvrté někdy i dřív. Každý den ji ráno než jdu do školy (o víkendu dopoledne) pouštím tak na hodinku až dvě ven z klece proletět podle toho kolik mám ten den ráno času. Zpátky se vrací sama za piškot. Baští z ruky, sletí si pro piškot nebo jinou dobrotu na zavolání, jen na ruku ještě nejde, což je pochopitelné, když není dokrmená a už je odrostlejší. Ráda bych ji ale pouštěla proletět i odpoledne po mém návratu, tak jak jsem byla zvyklá u předchozích papoušků. Ovšem zatím jsem ráda, když si odpoledne alespoň vyleze z budky pro piškot. Je tu šance, že si na "delší den" časem zvykne? Jak se začne smrákat rozsvěcím v pokoji světlo, ale zatím to je bez výsledku.
Ahoj, sice nechovám Pyrurky, ale zvykne si určitě. Doporučovala bych pro začátek dát do blízkosti klece světlo, a rozsvítit ho už ráno, aby papoušek nezaznamenal ubývání. Taky je dobré dát klec třeba k oknu s výhledem ven, papoušek se tak víc zabaví a rozptýlí, nebude tolik lenošit. A v neposlední řadě, pokud ho máte jako mazlíčka, tak nahradit budku pouze otevřeným šuplíkem. V létě se den prodlouží a budete si určitě papouška užívat i celé odpoledne