perejil
napsal(a):
Dobrý večer chtěl jsem se zeptat zdali nevíte o někom kdo prodává nebo vyrábí polotevřené budky pro zebřičky děkuji :-) Na burzy nemám možznost jezdit tak děkuji za rady
Mám několik budek doma,odkud jste?Zebry jsem choval,něco je nakoupené a něco jsem si vyrobil sám.Kontakt najdete v profilu.S pozdravem Radek
když jim dáte nějakou větvičku jako oporu a dostatek hnízdního materiálu, tak si postaví hnízdo a nemusíte kupovat budky. Moje zebry budky odmítají a raději hnízdí ve svých hnízdech. Používám kousek borovice nebo kroucenou vrbu. Mláďa jsou po vylétnutí čisté a bez jakéhokoliv znečištění. Když jsem používal kokosáky, tak bývala mláďata jako ucouraná.
Dobrý večer
nevím , jestli Vám poradím dobře , ale já jsem si dělal budky pro droboť ze starých kartonů ( třeba od elektroniky).
Stačilo si pouze nakreslit rozložený rozměr , vyříznout a po ohnutí slepit lepící páskou. Když to je pouze z hnědého kartonu , tak to ani není vydět v rákosí , nebo větvích a hlavně po každém hnízdění to lze spálit a odpadá tím starost s čištěním a desinfekcí. dan