Dobrý den poprosím chovatele o názor,dávám do výroby špeciální hliníkové profili-jekle,které se budou z spájet nerezovými šroubky,žádné plastové spojky,spoje jsou pevný a lehce zvládatelný pro šikovné ruce,jde o to že musím objednat tonu aby to bylo cenově přijatelné pro chovatele,poprosím o názor jestli bude stačit 30 x 30 nebo radši 40 x 40,aby to bylo pro venkovní voliery.30 x 30 by byl o 1/3 levnější.
Takto bude vypadat rohový spoj,ovšem nebude to v bílé farbě,bude to surový hliník.
jaster
napsal(a):
Záleží na veľkosti voliér, aká bude celá konštrukcia a ešte hrúbka steny profilu
Tak ,mali by byť s toho aj rámy 4m x 2m,každý meter zvislá priečka na pletivo,taký rám drží dokopy 20ks skrutiek 5mm nerez,je to pevné jak šlak,keď to bude prikotvené do zemi a ramy ešte priečne medzi sebou spojené nebude to mať chybu.Hrúbka steny 2mm.
lukaszm
napsal(a):
ospravedlnujem sa jedna sa o zeleznu joklovinu
Tie priečky každý meter musíš dať kvôli uchyteniu pletiva a pozor ktoré tam dáš lebo napr. 25x25x2 je šírka 102 cm,tak tie priečky dávať osovo na 103cm aby medzi nimi bola aj medzera na nity,lebo potom je to zbytočná robota s urezávaním jedného oka na pletive.
kizik
napsal(a):
Tie priečky každý meter musíš dať kvôli uchyteniu pletiva a pozor ktoré tam dáš lebo napr. 25x25x2 je šírka 102 cm,tak tie priečky dávať osovo na 103cm aby medzi nimi bola aj medzera na nity,lebo potom je to zbytočná robota s urezávaním jedného oka na pletive.
dakujem pekne povodne som chcel vystuz robit vodotovne aj zvislo ci je to zbytocne? dakujem za radu
docid
napsal(a):
za sebe 30x30 uplně stačí, 40 se mi zdá už přehnané. Jen nějak nechápu jak se to bude spojovat. řezy budou muset být přesné kvůli rohovým spojům. Na panely ty bo šlo, ale rohy nevim. Pokud bych si dělal velký pavilon, svařoval bych hlinik, ale to nebude váš případ.
Svařit hliník neni pro mně problém,ale toto je pro chovatele,aby si s toho mohli dělat voliery a rohy se nemusejí dělat do 45 stupňú ale rovné vždycky otvorem dolú,aby nebyl vidět.Když se to řeže na 45 je to elegatnější,pravda nemá každý takovou pilu,a ten systém si zatím nechám pro sebe,není to zas tak jednoduché dát to do výroby,je to certifikované pod značkou,ale držitel systému je múj kamarát,musím, se sním dohodnout,že to je na voliery a nepolezu mu do kšeftu.Na obrázku svářený rám.
kizik
napsal(a):
Svařit hliník neni pro mně problém,ale toto je pro chovatele,aby si s toho mohli dělat voliery a rohy se nemusejí dělat do 45 stupňú ale rovné vždycky otvorem dolú,aby nebyl vidět.Když se to řeže na 45 je to elegatnější,pravda nemá každý takovou pilu,a ten systém si zatím nechám pro sebe,není to zas tak jednoduché dát to do výroby,je to certifikované pod značkou,ale držitel systému je múj kamarát,musím, se sním dohodnout,že to je na voliery a nepolezu mu do kšeftu.Na obrázku svářený rám.
Dobře,ale jaké výhody toto spojení bude mít v porovnání s plast.spojkami ?
docid
napsal(a):
za sebe 30x30 uplně stačí, 40 se mi zdá už přehnané. Jen nějak nechápu jak se to bude spojovat. řezy budou muset být přesné kvůli rohovým spojům. Na panely ty bo šlo, ale rohy nevim. Pokud bych si dělal velký pavilon, svařoval bych hlinik, ale to nebude váš případ.
Tu je ještě rohový spoj bez 45 stupňú,dá se dírou dolu nebo nahoře aby nebyla vidět a je to.
zako
napsal(a):
Dobře,ale jaké výhody toto spojení bude mít v porovnání s plast.spojkami ?
Jde hlavně o pevnost a o to že to bude jokl 30 x 30 ve 2mm steně a to snad už vypadá líp na větších voliérách oproti 20x20,skuste udělat rám 4m x 2m s plast. spojkama-je to labilní a tenké,na mezistěny se musí dát 2 vedle sebe,a k tomu ještě vodorovně i příčně,ato při 30x30 není třeba,takže celkově byudou ty voliery pevnejší a vzhlednejší .
fero
napsal(a):
Dobrý den.Chci se zeptat do čeho se šroubují šroubky ve spojích pokud je to dutý jekl profil jak je na obrázku.Dovnitř se něco vkládá? Děkuji
Je to jednoduché a zároveň geniální po celé vnitrňí straně středem po obou stranách povedou šroubovací kanály,takže kdekoliv se jokl rozřeže tam se múže spojovat.Na obr. je jokl 30x40 to je jen pro ilustraci ten má ty kanály v jednom boku.
Vždycky to spojí dva šrouby,takže se to nehegle,je to perfektně pevné.
docid
napsal(a):
To mi povidejte, že ty dva šroubky co drží na dvou závitech v drážce to udrží a je to stabilnější než plast. spojky. Nějak tomu nerozumim, no počkám ještě, snat se dozvim víc
Jsou to nerez šrouby 70mm x 4,8mm a drží to celé léta posuvné systémy bez reklamace,takže pevné rámy bez posouvání to jistě udrží taky,ale jak říkám je lepší si to omacat a když to utrhnete tak Vám ty voliery udělám zdarma.
pepaodolomouce
napsal(a):
nic moc spojení, ale já vlednu v přerově budu prodávat hliníkové spojky za cenu plastových takže super spoj a bude to držet, spojky budou do jeklu 20x20 , 25x25 a 30x30mm
Pepo že by konkurence,tak ukažte ty supr spojky,a v Přerově múžeme porovnat pevnost.Na obrázku dvoumetrové posuvy které drží v každém rohu jenom jeden ten šroub a celé léta bez problémú,takže ty rámy,když budou nítovány s pletivem budou velmi pevné ,tak uvidíme.
Dobrý den, když se tak dívám na vaše nové profily, tak mě zajímá, jak se trefím do těch drážek? Pochopil jsem, že vnitřní drážky jsou přímo určeny pro spojení profilů. Napřed se vrtají díry a až pak se šroubují? Co když se jednou netrefím do drážky, znamená to, že je dále profil pro tento způsob spojení nepoužitelný? A ještě mě napadá jedna věc. Takto lze spojit pouze plošný spoj, tedy dva profily, anebo se dá i trojrozměrný spoj? Jak se to pak řeší? ...Mám rád nová řešení a chválím tyto profily, jen mě zajímá řešení těchto detailů. Děkuji.
vasutmarty
napsal(a):
Dobrý den, když se tak dívám na vaše nové profily, tak mě zajímá, jak se trefím do těch drážek? Pochopil jsem, že vnitřní drážky jsou přímo určeny pro spojení profilů. Napřed se vrtají díry a až pak se šroubují? Co když se jednou netrefím do drážky, znamená to, že je dále profil pro tento způsob spojení nepoužitelný? A ještě mě napadá jedna věc. Takto lze spojit pouze plošný spoj, tedy dva profily, anebo se dá i trojrozměrný spoj? Jak se to pak řeší? ...Mám rád nová řešení a chválím tyto profily, jen mě zajímá řešení těchto detailů. Děkuji.
Vydržte ještě dva týdny,na únorové v Přerově by to mělo být k vidění,trojrozměrný neni problém,jak to budu mít tak to sem nafotím i s návodem,zatím nevím ještě ani cenu té formy,jenom doufám ,že to nebude nejaká přehnaná suma.
Tak jsem našel nějaké kovové spojky, ale je to drahé.
www.unidekor.sk/cz/shop/quattro-system/stranka-2
sozda1
napsal(a):
Tak jsem našel nějaké kovové spojky, ale je to drahé.
www.unidekor.sk/cz/shop/quattro-system/stranka-2
Je to drahé a na jekl 25 x25, říkam vydržte,tu nebudou třeba žádné spojky a múže se to kombinovat s obyčejným hliníkovým jeklem bez těch šroubovacích kanálú ,takže na rám 3m x 2m bude třeba 8bm šroubovatelných a 6bm obyčejného 30x30/2.