Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2013 19:26
jurci21

XXX.XXX.105.84

zdravím, dnes som dostal darom dva stehliky, lenze neviem ci to je pár a čím vsetkým je ich možné krímit, dostal som k nim zmes zrnin na začiatok, podla toho kupim dalšiu, lenže čo ostatné im možem dávať? budú brať jablko, nastrúhanu mrkvu, vaječnú miešanku? prikladam aj foto. Prosím viete určit pohlavie, ja len typujem čo je čo. Dakujem za radu, prajem pekny zvyšok dňa

26.1.2013 20:07
lemar

XXX.XXX.234.254

Dobrý den,na fotce vidím stehlíka a zvonka zeleného

26.1.2013 20:36
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

jurci21 napsal(a):
zdravím, dnes som dostal darom dva stehliky, lenze neviem ci to je pár a čím vsetkým je ich možné krímit, dostal som k nim zmes zrnin na začiatok, podla toho kupim dalšiu, lenže čo ostatné im možem dávať? budú brať jablko, nastrúhanu mrkvu, vaječnú miešanku? prikladam aj foto. Prosím viete určit pohlavie, ja len typujem čo je čo. Dakujem za radu, prajem pekny zvyšok dňa

Na fotografickom záberu je stehlík pestrý (Carduelis carduelis) a stehlík zelený (Carduelis chloris).

Prvom rade im dajte nové tri bidla. Dve na kraj preletovačky a tretie bidlo nad dno klietky na pristávanie ak pôjdu ku konzumu zŕn a ku kúpeľu v miske. Bidla presne o 90° inak, ako mate teraz jedine dlhé bidlo. Vetvičky resp. vetvičku umiestniť na klietku z vonku, aby vtáci vedeli v klietke lietať z bidla na bidlo a mohli cez mriežku s ihličím sa pohrať, konzumovať a za ihličím nájsť úkryt k spánku.

Ďalšie základne informácie hľadajte na internete vrátane legislatívy pre chov európskej fauny v SR.

P. S. Vtáci robia dojem, že sú veľmi plaché z odchytu...

26.1.2013 20:48
jurci21

XXX.XXX.105.84

rastislavmpavelka napsal(a):
Na fotografickom záberu je stehlík pestrý (Carduelis carduelis) a stehlík zelený (Carduelis chloris).

Prvom rade im dajte nové tri bidla. Dve na kraj preletovačky a tretie bidlo nad dno klietky na pristávanie ak pôjdu ku konzumu zŕn a ku kúpeľu v miske. Bidla presne o 90° inak, ako mate teraz jedine dlhé bidlo. Vetvičky resp. vetvičku umiestniť na klietku z vonku, aby vtáci vedeli v klietke lietať z bidla na bidlo a mohli cez mriežku s ihličím sa pohrať, konzumovať a za ihličím nájsť úkryt k spánku.

Ďalšie základne informácie hľadajte na internete vrátane legislatívy pre chov európskej fauny v SR.

P. S. Vtáci robia dojem, že sú veľmi plaché z odchytu...

dakujem za rady, tie bidla hned zajtra upravim

26.1.2013 21:33
lupus4

XXX.XXX.12.137

Vypadají jako z odchytu někde na krmítku, nejlépe by jste udělal, kdyby jste je pustil...
pochybuji, že máte povolení k chovu či odchytu evropského ptactva.
Pokud ano, tak beru zpět.

27.1.2013 15:45
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

máte dobré kamarády, když vám dají stehlíka zadarmo, já jsem je kupoval za docela drahý peníz.smajlík

27.1.2013 17:56
lupus4

XXX.XXX.12.137

no vono jestli ho jinej "dobrej" kamarádsmajlík napráská, tak ho vyjdou podstatně dráž smajlík

27.1.2013 18:07
jurci21

XXX.XXX.145.91

no tych stehlikov dostal otec a on ich daroval mne, vlastne on ich dostal od kamarata

27.1.2013 21:37
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Mladý záujemca o chov našej spievajúcej fauny!

Snažte sa o úspešný pobyt vtákov vo svojom chovnom zariadení. Špeciálne značkové krmivo nakúpite na burze, ako je v Nitre, alebo v Košiciach, kde sa predáva značkové krmivo pre stehlíkov v 4 kg a väčšom balení. K tomu dávajte ešte to, čo je bežné pre chov farebných a postavových kanárikov. T. j. vtačí zob a navyše viac slnečnice, maku, rozdrvených (našich) vlažských orechov...

Bezpodmienečne jedálny lístok špeciálneho krmiva pre spievajúcich zrno jedov (euroázijská fauna, kanáriky) obohacujte o ďalšie dobroty, ako sú piškóty a konáriky - vetvičky z vŕby a ovocných stromov s púčikmi. Z vŕby budú objedať i kôru... Samozrejme jablko a jadierka z jablka. Podobne o mriežku upevnite ku konzumu nakrojenú mrkvu, hlavkový šalát...

Nakoľko vtáci nie sú vo voliére, rôzne konáriky z ovocných stromov a ihličnaté vetvičky upevňujte z vonku tak, aby iba časť bola dnu v klietke.

Nechváľte sa, že ste zatiaľ neregistrovaný mladý, ale budúci úspešný chovateľ našej pôvodnej fauny a nelakomte sa na viac kusov vtáctva. Zásadne nechovajte našu spievajúcu faunu spolu s exotického vtáctvom !

Foto z najväčšej výstavy a zároveň burzy spievajúcej fauny v Európe.

28.1.2013 10:33
abogado

XXX.XXX.227.63

Neostáva mi nič iné, len plne s Vami súhlasiť. Je to presne ako píšete.

18.7.2014 09:18
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Leto čas zrelosti a hojností. V prírode i vo voliére.

Přidejte reakci

Přidat smajlík