Harmancek-hermanek pravy a nachladnutie ary.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2013 12:02
everest1

XXX.XXX.168.2

Rád by som sa podelil o skusenosť pri prechladnutí / tažkom dychani - upchavanie dych.ciest/ ary severa. Použil som sacok-vrecusko /čajove/ harmanceka praveho a zalial 0,5l vriacej vodou. Asi po 5min som sačok vybral a v pomere 1:1 zmiesal so studenou vodou. Nechal ešte vychladnut a podal v napajacej miske are . Ihned sa napila viackrat, a na moje velke prekvapenie rano bola OK.Vyskusal som to "bohužial" viackrat a vždy to pomohlo i pri Are žltokrkej. Ak ich mate v byte-milačikov , dobre je ešte zvarit viac vody pridat harmancek a nechat odparovat v u zavretom priestore kde mate papagaja.
S pozdravom P.L.

5.2.2013 17:40
cancak

XXX.XXX.111.1

everest1 napsal(a):
Rád by som sa podelil o skusenosť pri prechladnutí / tažkom dychani - upchavanie dych.ciest/ ary severa. Použil som sacok-vrecusko /čajove/ harmanceka praveho a zalial 0,5l vriacej vodou. Asi po 5min som sačok vybral a v pomere 1:1 zmiesal so studenou vodou. Nechal ešte vychladnut a podal v napajacej miske are . Ihned sa napila viackrat, a na moje velke prekvapenie rano bola OK.Vyskusal som to "bohužial" viackrat a vždy to pomohlo i pri Are žltokrkej. Ak ich mate v byte-milačikov , dobre je ešte zvarit viac vody pridat harmancek a nechat odparovat v u zavretom priestore kde mate papagaja.
S pozdravom P.L.

Vážený příteli,Heřmánek používam jako odvar na čaj a podávám běžně papoušků,taktéž šípek,kopřivu,odvar z borovicových šišek a dubové kůry...Heřmánek - tedy odvar slabý čaj používám při dokrmování mladých paoušků-přidávám do krmení....Chovu zdar...smajlík

5.2.2013 19:33
everest1

XXX.XXX.5.26

Dakujem za vasu reakciu. Ja som nieco take na forach nenasiel- ako pomoct , ale skusil som intuitivne a ako citam nie som sam ba ani prvy, co ma take skusenosti s harmancekom. Hlavne , že to pomaha nasim zverencom. Este raz vdaka, aj za dalsie rady a skusenosti. I vam hodne uspechov.
S pozdravom P.L.

5.2.2013 20:49
fylip

XXX.XXX.162.247

Dobrý večer,

známá má doma "jen" jednoho kakarika - jako mazlíčka. Řešila u něj stejný problém, jaký mají většinou právě kakarici a to nadměrné pouštění peří a i přes to, že se neškubal, tak mě někde dokonce až holé místa. Zkusila to vyřešit podobně, jako Vy a do vaničky, kde se kakarik koupal podávala místo vody heřmánkový a někdy také bylinkový čaj. ( Ten sbírala má prababička a upřímně to byl nejlepší čaj, jaký jsem kdy pil.) Každopádně stav peří se do dvou měsíců perfektně zpravil. Já jsem podával heřmánek do vody, když jsem měl loni problém u královačky. Najednou přestala létat a její stav se stále zhoršoval. Vyzkoušel jsem toho více, ale nic nezabíralo, nakonec jsem začal podávat heřmánkový čaj do vody a i když se mi zdálo, že se začala nepatrně zlepšovat už asi dva dny před prvním podáním, tak po začátku přidávání heřmánku se stav lepšil o mnoho rychleji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík