Dokončil jsem venkovní volieru a ted dělám na vnitřní, přesto uvažuji kde jsem ještě udělal nějakou chybu než do ní se synem na jaře začneme kupovat a dávat drobotinu a napadá mne, tím že mám pletivo 1,9x1,9 pouze z vnitřní strany hliníkového profilu zda jsem neudělal školáckou chybu ? Z vaších diskusí čtu o useklých nohou ptáků od kun a tak se ptám zda bych neměl dát ještě jedno pletivo z venkovní strany hliníkového profilu 2x2 totéž pletivo ? Už tak je pohled díky poměrně malému rozměru ok pletiva rušen a když pletiva budou dvě (každé z jedné strany pletiva) tak se to ještě zhoší ale nerad bych se dožil aby nějaký pták byl poraněný. Jsem začínající chovatel a dám na rady ostatních. Dvě sousední strany voliery jsou plné stěny a pouze dvě stěny jsou pletivové. Mám to dodělat ?
Mám trochu jinou zkušenost. Nikdy jsem nechtěl dávat dvojité pletivo, hlavně z estetického hlediska. Pro upřesnění mám venkovní zastřešené voliéry bez záletů zavřené ze tří stran, jen přední část je pletivo.
Z počátku se mi stalo, že jsem přišel asi o dva ptáky (utržené nožky). Z toho důvodu jsem dal plexisklo do výšky cca 1m od země a za 10 let jsem nikdy nepřišel o jediného ptáka a to musím ještě říci, že koček, kun a lasic je požehnaně to poznám vždy podle stop ve sněhu. JP
standa106
napsal(a):
luxol na pletivo bych osobně nedával. Kamarád si pořídil na dvorek na čumendu párek andulek, do měsíce padli.Pořídil nové a vše se opakovalo. Důvod? Z estetických důvodů natřel pletivo luxolem. Po výměně pletiva byl pokoj. Takže luxol na pletivo určitě ne.
No nevím, je jisté, že to bylo tím luxolem ? Já to takto mám už několik let a ted i novou klec a nic. Kolega tak taky ošetřil venkovní výlety a nic.
Dobry vecer,
kazdy vyrobce barev ma nekolik produktovych rad. Pro natirani kleci si vybirejte barvy vhodne na detske hracky. na plechovce je to symbol dreveneho houpaciho konika.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu