Prosím poradí někdo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jarda14

1.3.2013 15:59
Jarda14

XXX.XXX.196.190

Potřebuji u 2 dospělejch senegalců určit pohlaví proto se chci zeptat jaká metoda je lepší zda nechat někde u zvěrolékaře odebrat vzorek krve nebo jim někde na těle vyškubnout nějaké péra a kam se to pak posílá kde určujou to pohlaví a popřípadě i cenu. Děkuji

1.3.2013 16:20
okawangoo

XXX.XXX.100.54

Dobrý den
já osobně mám u všech papoušků udělané testy DNA s krve,dovolím si tvrdit že výsledek je přesnější.Krev vám odebere veterinář,a i vám možná nabýdne že vám krev do laboratoře pošle on.Ale můžete si to i poslat i sám.S krví pošlete číslo kroužku druh papouška jaké tety budete chtít stanovit,testy sou hotové do týdne.A co se týká ceny tak ta je různá záleží kde budete nechávat testy dělat,já nechává testy dělat u společnosti GENEXONE s.r.o. tady testy DNA stojí 360 kč pokud budete chtít certifikát barevný s laminován tak si připlatíte 50 kč,ale černo býlí certifikát je zdarma.
Doufám že vám to pomůže.smajlík

1.3.2013 17:22
ok312157

XXX.XXX.57.174

Jarda14 napsal(a):
Potřebuji u 2 dospělejch senegalců určit pohlaví proto se chci zeptat jaká metoda je lepší zda nechat někde u zvěrolékaře odebrat vzorek krve nebo jim někde na těle vyškubnout nějaké péra a kam se to pak posílá kde určujou to pohlaví a popřípadě i cenu. Děkuji

Dobrý den
To záleží na co si troufnete. Pokud o to požádáte veterinře, ten vám vzorek odebere. Jinak si to můžete udělat i sám, jako píše kolega u zmiňované laboratoře či jinné. Já mám zkušenosti s Genexone, obědnáte si u ní odběrové kartičky, kde napíšete druh papouška, číslo kroužku a vaše jméno a odeberete na kartičku krev z papouška. Jde to tak, že jehlou uděláte vpich do prstu a tlakem vytlačíte kapku krve. Kartička funguje na bázi pijáku. Necháte zaschnout a pošlete s obědnávkou co chcete udělat, mají to na stránkách pěkně popsané. Jen pozor, na každý vpich novou jehlu, může v ní zůstat krev z předešlého jedince. Mějte se Ondřej K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík